romek91 Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Jak chcesz mieć brzuch ładnie wyrzeźbiony to polecam A6W ( http://www.megamuscle.pl/aerobicznaszostka...era-art,33.html ) opis jak wykonywać. Po tygodniu już wyczuwalna poprawa jest Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kali11 Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 lipa ten a6w,ale po co taki post napisales?:/ czy ktos sie pytal o brzuszki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 romek - akurat mnie by to zainteresowało. tylko jakoś wątpię żeby działało. niestety w moim życiu próbowałem schudnąć już na 101 sposobów - każdy nie działa teraz będę próbował pulsometr + rowerek a nóż się uda ;] bo jak na razie jeżdżę ot tak dla przyjemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 lipa ten a6w,ale po co taki post napisales?:/ czy ktos sie pytal o brzuszki ? witam .mam 16lat ,chcialbym poprawic cos w swoim zdrowiu ,kondycji ,wygodzie (tu domyślam się że chodzi o wygląd) ale bardzo dobrze wysportowanym.prosze o porady Może i lipa, ale mieć mocny i ładnie wyrzeźbiony brzuch to nie lipa. Jak sie chodzi na basen czy nad jakąś wode to fajnie jest mieć "kaloryfer". Pozatym jak jest mocny brzuch to tak łatwo Cie nie "przytka" w razie ewentualnej napaści ze strony "dresów" i ciosu wymierzonego w brzuch. Trenuje karate to troche się orientuje. Ja A6W trenuje i jest spoko. Pozdrawiam. Martinuz - link zabroniony/files/9518196/ABS2.rar tu jest troche też na brzuch ćwiczeń, i są lepsze od A6W bo efekty są jeszcze bardziej widoczne. Myślę że jak skończe robić "szóstkę" to zaczne właśnie ABS ciśnąć. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Heh tylko ja nie myślę o kaloryferze a o pozbyciu się całkiem dużego baniaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Martiunuz - A6W działa, bo sam miałem kaloryferek, teraz niestey mniej czasu na ćwiczenia, ale jak mogę to czasem coś robię. Trochę mięśni jest Polecam Ci to jeżeli chcesz na brzuch poćwiczyć. kali11 - tak jest, dawaj czadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kali11 Napisano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dla mnie lipa a6w probowalem ....a o brzuszki sie nie pytalem ,bo mam wlasne sposoby jak utrzymac krate na brzuchu znam sie troszke na kulturystyce ... to daje czadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 No to co polecasz na brzuch oprócz A6W? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kali11 Napisano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 abs2 ,swoj trening ,nie jakies a6w itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 abs2 dużo mi nie mówi, może jaśniej? I jaki masz trening? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 A ja z miejsca obalam wasz plan A6W bo juz po 1 dniu jeżeli wczesniej nie cwiczyłeś brzuszków bedziesz mieć zakwasy ,a na zakwasy się nie trenuje. A odnośnie postów z siłownią , to 1 dzień w tygodniu nic nie wnosi (chyba że zawsze tą samą partie mięśni ) .Mięsni jest tyle ze jakbyś rozplanował to by Ci miesiąca zabrakło .Podstawa zdrowia i treningu to ćwiczenia siłowe ,a po nich aerobowe . Czyli chodzisz na siłownie 3-4 dni w tygodniu (jak będziesz cwiczyć to poczytaj na necie jak się cwiczy na mase a jak na rzeźbe i zdecyduj ) a po kazdej silowni wskakujesz na rowerek i zasuwasz ,albo biegasz ,albo pływasz itp .Połączenie tych dwóch form ćwiczeń to najefektywniejsza forma treningu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mad Max .. link zabroniony/files/9518196/ABS2.rar tu masz ABS2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 romek91 - dzięki. Loko - masz rację, ja zanim zacząłem A6W ćwiczyłem brzuszki, właśnie żeby tego uniknąć. Ale sam trening A6W jest skuteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Niezły ot sie zrobił. Ja żeby nie zaśmiecać zapytam tutaj. Co sądzicie o takim planie: 1 1-2H 65-75%Hr max 2 1-3H 75-82%Hrmax 3 1-3H 75-82%Hrmax 4 Wolne 5 Interwały 90-95% 8 serii 6 Wolne 7 1-2H 65-75%Hr max ??? Dodam ze raczej nie mam zamiaru startowac w zawodach ani maratonach, ewentualnie jakies szkolne zawody xc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Powiedzcie mi jak sprawdzić mój HRmax? Wczoraj pożyczyłem od taty pulsometr, jechałem jak na swoje możliwości dosyć szybko (bez przesady z tym tempem:P), ale nie miałem zadyszki, nie umierałem na rowerze i tętno trzymało sie na poziomie 170-180. Ogólnie nie schodziłem poniżej 150. Może pojechać na jakąś górkę, i spróbować wjechać jak najszybciej potrafię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 NAjprostszym sposobem jest wzór: 220-wiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 marcin co do twojego planu ..strasznie ciężko wygląda jak CI sie uda go realizować i żyć to będzie dobrze 2razy po 3 godziny ..no nie wiem ja osobiście bym ciut zluzował i np w 3dzień zrobił podjazdy 75-82%HRmax a dzień przed interwałami zrobił bym wypad 65-75%HRmax bo chodzi o to żebyś mógł na tym planie parę tygodni pojechać a nie jeden czy dwa to tak ode mnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Napisałem 1-3h i raczej skłaniał bym sie ku tej dolnej granicy. Nad tymi podjazdami własnie myślałem tylko że za bardzo nie u mnie nie ma gdzie. A co bys powiedizał żeby w ten 3 dzień zrobić wolne i dzień przed interwałami jakis wypadzik w góry 65-75% i w to wpleśc te podjazdy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myself Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Zauważ że przy takim planie masz 4 dni jazdy (7,1,2,3) pod rząd. może lepiej zrobić przerwę dnia 2. Chodzi mi o coś takiego pon. 2 wt. 4 śr. 1 czw. 5 pt. 3 so. 6 nd. 7 Numerki oznaczają poszczególne dni z Twojego planu. Podjazdy w strefie 75-82. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Z tego co wycztałem to po interwałąch dobrze jest zrobić dzień przerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myself Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 6<=>3 ?? Chodziło mi o to, żeby rozdzielić 5 treningów 3/2, a nie 4/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Aha rozumie. 1 1-2H 65-75%Hr max 2 1-2H 75-82%Hrmax 3 2-5H 75-82%Hrmax (podjazdy) 4 Wolne 5 1-2H 65-75%Hr max 6 Interwały 90-95% 8 serii 7 Wolne Takie coś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myself Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Myślę, że tak . Możesz też spróbować tak to przesunąć, żeby oba dni wolne były w środku tygodnia. Szkoda tracić weekendu na regenerację, która przyda np. po szkole/pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Jako że chodze na silownie a takze jezdze na rowerze odradzam robienia tego samego w jeden dzien. Ja zrobilem to w ten sposob: -W sezonie wiosna/lato sam rower a w domu brzuszki pompki drazek aby nie stracic kondycji(jezeli nie bedziesz zazywal na silowni zadnych odzywek itd to szybko jej nie stracisz) -Gdy poogoda juz gorsza czyli sezon jesien/zima zapisz sie na silownie:Najlepiej 3x/tydzien W jeden dzien np biceps+triceps+przedramie nastepny plecy+brzuch a nastepny nogi+klatka -Po silowni mozesz isc dla odprezenia na basen(ja chodze raz w tygodniu) No i oczywiscie odpowiednia dieta. Absolutnie zadnych chipsow fast-foodów(chyba ze chcesz przytyc) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Myślę, że tak . Możesz też spróbować tak to przesunąć, żeby oba dni wolne były w środku tygodnia. Szkoda tracić weekendu na regenerację, która przyda np. po szkole/pracy. No tak to oczywiste, chodziło mi tylko o przedstawienie rozkładu:) Kubus ja naprzykłąd przymierzam sie do ćwiczeń ze sztanga i nie widze problemu aby np po rowerze wieczrokiem zrobić pare seryjek. Uważam że podczas jazdy na rowerze ćwiczenia na nogi są raczej nie potrzebne, no chyba że przez środek zimy gdzie faktycznie nie da sie zbyt jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.