Martix Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Mam lampkę Cat Eye HL-EL200 http://www.bikeonline.pl/lampaprzedniahlel...rodukt,866.html Lampa jest bardzo fajna ale o co chodzi z tym reflektorem? Tam są tylko 3 diody. Mozna ustawić świecenie ciągłe i migające. Niestety ciągłe, przynajmniej dla mnie nie wystarczająco oświetla drogę. Kolega ma identyczną lampkę rózni się jedynie przednim elementem (reflektorem) i tym że ma tylko 1 diodę (moja ma 3). Swiatło z jego lamki jest jaśniejsze i bardziej skupione. Przy czym nie ma on funkcji migania. Czy mozna moja lampkę przerobic na taka z jedną diodą? Gdzie mozna kupić taki reflektor (ta przednią część). Jeszcze spróbuję wymienic baterie, moze będzie troche lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Jesteś pewien, że to była dioda a nie żarówka halogenowa? Bo ja nie widziałem modelu z 1 dioda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martix Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Cateye HL-EL110 http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=1658 Droższe nie zawsze jest lepsze. Choć ta lampka tez ma swoje mankamenty - gdy się jedzie prosto jest ok ale przy ostrych zakrętach światło lampki pada nie tam gdzie trzeba (jest zbyt punktowe) i nie widać po czym się jedzie. Mam w zapasie Sigmę Ellipsoid - super halogen ale niestety po ok 3 godzinach baterie nadają się do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martix Napisano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Cat Eye HL-EL200 Właściwości: * reflektor OptiCube, * 3 diody, * świecenie migające, * czas pełnego świecenia 35 godzin, * czas świecenia pozycyjnego 110 godzin, * czas świecenia migającego 300 godzin, * zasilanie 4 baterie LR-06 (AA), * jasność 110 kandeli, * zaciskiem „quick release”, * waga 80g. A może w tej lampce jest ukryta funkcja? Bo niby skąd są podane 3 czasy świecenia, jak głównym przyciskiem można ustawić tylko świecenie ciągłe i miganie (w obydwu przypadkach natężenie światła jest takie samo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martix Napisano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Jednak to była kwestia baterii. na nowych bateriach Cat Eye HL-EL200 jest zdecydowanie lepsza. Słup światła jest dużo szerszy niż w Cateye HL-EL110 (jednak 3 diody to nie jedna, oświetlają również pobocze zatem na zakrętach dostatecznie widać drogę) i wystarczająco jasny by bezpiecznie jechać po zmroku nawet ze spora prędkością. Całkowicie zmieniłem o tej lampce zdanie. Jak dla mnie rewelacja. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.