Skocz do zawartości

[oświetlenie] Cat Eye HL-EL200

Martix

Rekomendowane odpowiedzi

Mam lampkę Cat Eye HL-EL200

http://www.bikeonline.pl/lampaprzedniahlel...rodukt,866.html

Lampa jest bardzo fajna ale o co chodzi z tym reflektorem? Tam są tylko 3 diody. Mozna ustawić świecenie ciągłe i migające. Niestety ciągłe, przynajmniej dla mnie nie wystarczająco oświetla drogę.

Kolega ma identyczną lampkę rózni się jedynie przednim elementem (reflektorem) i tym że ma tylko 1 diodę (moja ma 3). Swiatło z jego lamki jest jaśniejsze i bardziej skupione. Przy czym nie ma on funkcji migania.

Czy mozna moja lampkę przerobic na taka z jedną diodą? Gdzie mozna kupić taki reflektor (ta przednią część).

Jeszcze spróbuję wymienic baterie, moze będzie troche lepiej.

Cateye HL-EL110

http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=1658

Droższe nie zawsze jest lepsze. Choć ta lampka tez ma swoje mankamenty - gdy się jedzie prosto jest ok ale przy ostrych zakrętach światło lampki pada nie tam gdzie trzeba (jest zbyt punktowe) i nie widać po czym się jedzie.

Mam w zapasie Sigmę Ellipsoid - super halogen ale niestety po ok 3 godzinach baterie nadają się do wymiany.

Cat Eye HL-EL200

Właściwości:

* reflektor OptiCube,

* 3 diody,

* świecenie migające,

* czas pełnego świecenia 35 godzin,

* czas świecenia pozycyjnego 110 godzin,

* czas świecenia migającego 300 godzin,

* zasilanie 4 baterie LR-06 (AA),

* jasność 110 kandeli,

* zaciskiem „quick release”,

* waga 80g.

A może w tej lampce jest ukryta funkcja? Bo niby skąd są podane 3 czasy świecenia, jak głównym przyciskiem można ustawić tylko świecenie ciągłe i miganie (w obydwu przypadkach natężenie światła jest takie samo).

• 2 miesiące temu...

Jednak to była kwestia baterii. na nowych bateriach Cat Eye HL-EL200 jest zdecydowanie lepsza. Słup światła jest dużo szerszy niż w Cateye HL-EL110 (jednak 3 diody to nie jedna, oświetlają również pobocze zatem na zakrętach dostatecznie widać drogę) i wystarczająco jasny by bezpiecznie jechać po zmroku nawet ze spora prędkością. Całkowicie zmieniłem o tej lampce zdanie. Jak dla mnie rewelacja.

Polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...