fuwmartie Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ostatnio widzialem w Decathlonie klocki do tarczowek Shimano (XTR, XT ...) firmy clim8 Nie znalazlem zadnych opini nt. ww. klockow. Warto kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 A czy Clim8 to nie jest jakaś pochodna firmy Clark's ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuwmartie Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Rzeczywiscie, to Clarks. Najwyrazniej we Francji sprzedaja je pod inna marka. Anyhow, kupilem i jestem zadowolony. Od razu poczulem, ze sa lepsze od BBB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 A można wiedzieć ile kosztują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobster Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Z tego co pamiętam, to Clim8 to nie jest żadna pochodna firmy Clark's, tylko poprostu jeden z modeli tej firmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Moge duzo powiedziec o klockach Clarksa jezeli to w ostatecznosci chodzi o ta firme. Puchatek swoje Clarksy kupilem za 60zł Sa to klocki do Shimano Xt sa metaliczne i dosyc długo sie docieraja. Po okresie docierania trzeba je dobrze przetrzeć z syfu i dopiero zaczynają dobrze przez duze D hamować. Bardzo dobrze sie spisuja w warunkach błotnych. Jezeli chodzi o wode na szosie.. po 60km nie hamowania jak jechalem ciągle w ulewnym deszczu i przez turbo kałuze chwile to potrwalo zanim zaczeło hamowac normalnie. Tzn. trzeba było chwile na hamulcu pojechac zeby sie rozgrzał - nie wiem czy w innych hamulcach tak jest wiec mowie. Ale po kilku metrach znowu sila hamowania byla maksymalna. Własnie zamówiłem sobie drugi komplet z tego wzgledu ze planuje zuzyc te co mam do zera w górach. Jestem z nich w 100% zadowolony. Co do ścieralności - jak przystało na metaliki strasznie wolno schodza. mój styl jazdy to jest bardzo czesto szczegolnie w miescie i na kretych ściezkach lesnych 45km/h i zwalnianie jak szybko sie da do 5 i znowu 45 i znowu zwalnianie. Ostatnio czesto konczy sie to tym ze siedzac na siodleku i dociskając tylne koło i tak leci 2-3cm nad ziemia czyli praktycznie mocniej nie da sie eksploatowac hamulca. Oryginalne klocki shimanowskie zeszły mi chyba w 2 moze nawet 2.5k km (nie licze dokladnie) a te maja chyba ponad 5 i nadal jest z 30-40% moze nawet wiecej - nie mam namacalnego porównania z nówkami. W razie jakis zapytan walic :] P.s. i ten miedziany kolor w zacisku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Spoko, moje BBB mają już 3,5tys i też mają się nieźle A te z decathlona interesują mnie właśnie dlatego że są metaliczne (tak napisałeś a ja chciałbym sprawdzić jak takie hamują z wrodzonej ciekawości ) o ile to to samo w decathlonie 60zł to w zasadzie tyle samo co BBB ale podejrzewam że w decathlonie może być taniej więc ponawiam pytanie o cenę A i tak swoich nie zarżnę przed jesiennym błotem pewnie PS: Rower ma 5200km a z tyłu jeszcze oryginalne shimano i one mi chyba wystarczą do śmierci Koszty eksploatacji tylnej tarczówki roxxxx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuwmartie Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ja swoje we francuskim Decathlonie za 14,9 EUR kupilem. Pewnie w PL kolo szesciu dych beda kosztowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.