Biker5 Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 czyszcząc korbę polałem ją trochę benzyną ekstrakcyjną żeby łatwiej puścił smar, no i przy okazji polałem także suport. teraz kręcąc korbą słyszę wyraźne tarcie i korba nakręcona zaraz się zatrzymuje, oczywiście łańcuch jest zdjęty. co mam robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Najlepiej rozebrać całość, przeczyścić i na nowo nasmarować. A jak nie to spróbuj chociaż z zewnątrz jakoś nałożyć trochę smaru tam gdzie polałeś benzyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Rozkręcić i przesmarować, innego wyjścia nie ma, a jak jeździłeś na takim zalanym suporcie to moze być anwet do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Niekoniecznie. Mojemu dziadkowi jakoś udało się napchać sparu do środka bez zdejmowania gdy nie widziałem. (myjka ciśnieniowa, celowanie prosto w suport długi czas, niesamowite wprost trzaski) Nie chce się przyznać jak to zrobił (sekret dziadunia? ) ale potem przejechałem kilka tys beż żadnych odgłosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker5 Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 gdzieś czytałem że niektóre suporty są nierozbieralne, ja mam suport kinex cartridge, czy nie będę miał problemu z rozebraniem go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Wyciągalny jest jest jak każdy ale cartridge oznacza, że jest nierozbieralny. Na chama rozbierzesz ale łożyska mogą dostać luzu a wtedy bye bye BB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Jeżeli coś zostało złożone to nie ma problemu żeby to rozebrać. Przy użyciu odpowiednich narzędzi, a nie na chama, nic się nie powinno stać. Łożyska na pewno nie dostaną luzów. Są wciskane na ośkę z odpowiednim pasowaniem, więc można to rozbierać i składać. Ostatnio rozebrałem "nierozbieralny" suport accenta celem likwidacji luzów i operacja przebiegła pomyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.