Skocz do zawartości

[suport] zalany b.ekstrakcyjną

Biker5

Rekomendowane odpowiedzi

czyszcząc korbę polałem ją trochę benzyną ekstrakcyjną żeby łatwiej puścił smar, no i przy okazji polałem także suport. teraz kręcąc korbą słyszę wyraźne tarcie i korba nakręcona zaraz się zatrzymuje, oczywiście łańcuch jest zdjęty. co mam robić?

Niekoniecznie. Mojemu dziadkowi jakoś udało się napchać sparu do środka bez zdejmowania gdy nie widziałem. (myjka ciśnieniowa, celowanie prosto w suport długi czas, niesamowite wprost trzaski) Nie chce się przyznać jak to zrobił (sekret dziadunia? B) ) ale potem przejechałem kilka tys beż żadnych odgłosów :D

Jeżeli coś zostało złożone to nie ma problemu żeby to rozebrać. Przy użyciu odpowiednich narzędzi, a nie na chama, nic się nie powinno stać. Łożyska na pewno nie dostaną luzów. Są wciskane na ośkę z odpowiednim pasowaniem, więc można to rozbierać i składać. Ostatnio rozebrałem "nierozbieralny" suport accenta celem likwidacji luzów i operacja przebiegła pomyślnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...