kielbach Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Witam Moj styl jazdy to FR/DH i mam dosc powazny problem, a dokaldniej mowiac chodzi o bol w palcach u rak. Wystepuje tylko wtedy kiedy trasa jest bardziej wymagajaca czyli duzo kamieni itp, badz przy dlugiej jezdzie w latwiejszym terenie ale z mniejszymi skutkami. Skutki tego sa takie ze z czasem nie jestem w stanie utrzymac kierownicy i musze zatrzymac sie na pare min (pomaga tylko na chwile), badz nie moge pojechac szybciej. Zastanawiajace jest tez to ze po dlugiej jezdzie palce po paru godzinach lubia troche puchnac i bola przez okolo 2dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Prawdopodobnie zbyt mocno trzymasz kierownicę i pękają Ci żyłki w palcach. Kup sobie przyrząd do trenowania siły palców, po pewnym czasie problem zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Rozluznij dlonie i mniej kurczowo trzymaj sie kierownicy. Tak wiem - latwo powiedziec, trudniej zrobic Moze pomoze... Jeszcze jedno pytanie na wszelki wypadek: jezdzisz w rekawiczkach prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Duże drgania zaburzają krążenie w palcach ,ja tak mam jak smigam po drodze takiej z kamieni ,po jakimś czasie czuje wtedy mrowienie i w palcach i całych ramionach nawet .Lepsza amortyzacja poprawiłaby na pewno sytuacje ,albo taniej to -miększe chwyty ,odpowiednie rękawiczki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kielbach Napisano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Tak, uzywam rekawiczek. Nie zauwazylem zebym az tak mocno trzymal kierownice chociaz moze nie swiadomie tak bywa. Ten przyrzad to ściskacze czy jakis inny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Tak cos do ściskania. Mi pękały zyłki jak ciezkie wiaderka nosiłem. Bierze się to stąd, ze dłonie sa nieprzyzwyczajone do dużego obciążenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK! Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Mozesz tez wziąć piłke od tenisa i ją sciskać, efekt sie taki sam, a koszt troche mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.