Ombre Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Czesc, w miescie mam niestety tylko buty firmy sidi i shimano, a chce kupic spece. Przymierzalem i pasuje mi 43 w rozmiarowce shimano i 42 1/2 w rozmiarowce sidi i tutaj pytanie dla was > jakie w takim razie powinienem wziac spece? Jezeli ktos bylby zoorientowany w rozmiarowce tych 3 firm z gory dzieki za odpowiedzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 miałem buty shimano w rozmiarze 43.5 teraz kupiłem specialized w rozmiarze 44 dlatego ze nie było połówek i są zauważalnie większe od shimanowskiego 43.5, mierzyłem też speca 43 i był odrobinę za ciasny, tak więc dla Ciebie proponuje speca 43, ale najlepiej oczywiście przymierz przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Niestety nie mam mozliwosci przymierzenia :/ Wyslalem takze to pytanie do panów z Twomarku, ciekawe co oni na to. na razie jestem za 43. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 w Twomarku w chorzowie mają sporo butów speca, wybierz się tam (strasznie daleko nie masz...) przymierz, wybierz co pasuje, ładnie podziękuj powiedz że się jeszcze zastanowisz i buty kup sobie w necie czy gdzie tam chcesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Wiem ze strasznie daleko nie mam, ale roweru brak ;/ To nie bardzo mam jak sie tam wybrac. Zakup tylko przez neta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackSummer Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 w Twomarku w chorzowie mają sporo butów speca, wybierz się tam (strasznie daleko nie masz...) przymierz, wybierz co pasuje, ładnie podziękuj powiedz że się jeszcze zastanowisz i buty kup sobie w necie czy gdzie tam chcesz... Wiem ze strasznie daleko nie mam, ale roweru brak ;/ To nie bardzo mam jak sie tam wybrac. Zakup tylko przez neta. Popieram Toorcka. Jeśli naprawdę ci zależy na butach i chcesz ominąć osobisty stres/problemy z wymianą niedopasowane rozmiaru etc. poświeć jeden dzień, wydaj z 10pln na osobowy i przejedź się do najbliższego sklepu. btw, jeśli chodzi o wybór Sidi vs. Specialized, opowiedziałbym się jednak za Sidi. Przesiadłem się ostatnio ze Specialized MTB Comp '06 (wytrzymały jeden zeson...) na Sidi Bullet '07 i jestem zadowolony. Sidi są wytrzymalsze i lepiej wykonane od poprzednika. (Co naturalnie nie musi być zasadą. Możliwe, że Specialized poprawił jakość butów. Np. ich rękawicom nie mam nic do zarzucenia.) btw2, lol @ "EJJJ A PIKE SPRZEDASZ OSOBNO?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Gdybym mogl juz dawno bylbym w twomarku, ale nie moge i koniec, wlasnei od tego jest ten topic. A co do pike'a z poczatku mnie to smieszylo a potem strasznie w######... (eh ta cenzura denerwowało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michciu_h Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Ja zawsze kupując buty patrzę na rozmiarówkę japońską, czyli długośc podeszwy podawaną w milimetrach. Moja noga ma ok 28 cm i zawsze kupuję buty 285 mm i już trzecie buty kupione w ten sposob pasują bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackSummer Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Ja zawsze kupując buty patrzę na rozmiarówkę japońską, czyli długośc podeszwy podawaną w milimetrach. Moja noga ma ok 28 cm i zawsze kupuję buty 285 mm i już trzecie buty kupione w ten sposob pasują bardzo dobrze. IMHO podeszwa mierzona w milimetrach to nie jest wynalazek japoński, ale przecież nie to chciałeś napisać, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackSummer Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 IMHO podeszwa mierzona w milimetrach to nie jest wynalazek japoński, ale przecież nie to chciałeś napisać, prawda? Czytałem pobieżnie i źle zrozumiałem twój post. Odpisałem zupełnie bez sensu, sorry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Mierzyłem w sklepie ostatnio sidi eagle i sidi bullet , rozmiar butów ten sam -44 ale bullet były większe .Różne model tej samej marki mają nawet inną numeracje ,zależy od kroju . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jeżeli ktoś jest w podobnej sytuacji jak ja- jakimś cudem mogłem przymierzyć spece i wyszło faktycznie- 43. 44- zdecydowanie za duze. 42- uciskaly minimalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.