mjack Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/index.php?cPath=52 http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet...t=961&str=2 Co sądzicie? Mi strasznie się podoba, w szczególności korba lecz ta cena... Chyba kupię sporo tańszą LX, ale może manetki wymienię na nowe XT.
Martinuz Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Po prostu śliczne cudeńka Dla mnie najładniejsze są tylnie przerzutki. Uwaga - teraz pół forum mnie zabije - uważam że są ładniejsze od modeli Sramowskich Po prostu dla mnie XT i XTR to jest klasa Miałem sobie kupić korbę LX, ale kto wie czy mi coś nie strzeli do głowy
mlevy Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Są bardzo ładne... Sam posiadam przerzutkę tylnią w zwykłej wersji, z długim wózkiem... Jednak kupowanie całej grupy osprzętu niema chyba sensu... Oprócz nowatorskiej przerzutki nie zmieniło się nic... I jeśli nie liczymy każdego grama może lepiej oszczędzić te kilkaset złoty i zainwestować w LX...
Schwefel Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Tak to jest jak się kupuje oczami. Na wyglądzie się nie jeździ. Ja wolę mieć w/g ciebie brzydkiego ale świetnie pracującego Srama niż pięknego XTRa.
Martinuz Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Schwefel - cóż na pracę mojego Lxa nie narzekam, a miałem okazję widzieć X7 w akcji, i nie byłem nim zachwycony... ale to raczej nie jest miejsce na dyskusję Sram vs Shimano...
Sixer Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Superowska ta grupa Ale po co XT jak można dopłacić kilka zł. i dostać XTR'a ?? Korby są pinkne, ale troszkę jednak drogie...
Mad Max Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Wszystko ładnie, pięknie, gdyby nie ta cena. Trzeba zacząc grać w totka Ja mam LX'a i też nie narzekam na jego pracę. Aczkolwiek chętnie wypróbował bym Srama, ale on też do najtańszych nie należy.
Tomek9999 Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Ale moim zdaniem starsza wersja jako całokształt jest ładniejsza. W tej nowej, widać że wzorowano się na XTR-rze, ale te napisy są jakieś takie ... dziwne. XTR jest wg. mnie bardziej dopracowany. Szkoda że u mnie tylko Alivio
nagast Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 ceny są z kosmosu, przyjdzie zima to spadną nie ma co teraz się na to napalać .. gdyby jeszcze wygląd pozwalał szybciej jeździć i mniej się męczyć a tak to tylko nakręcanie i tak już zakręconych od pedałowania kolarzy Jak widzę takie zabiegi marketingowe, przekreślone 999,00zł i potem 569,00zł, to pojawia mi sie uśmiech na twarzy i mówię dziękuje Sprzedawcy
marcin_w44 Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 O jejku!!! Takie podniecanie sie...jak ktos ma kaske na ten sprzet i jezdzi na maratony, itp. to jak najbardziej zakup dobry Trzeba jedynie tak dobrac pozostale komponenty aby zgrywaly sie z tymi XT...najlepiej wszystko na tym podzespole Ale tak jak pisal jeden z poprzednikow, zima juz cena spadnie
mjack Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Napisano 3 Sierpnia 2007 Nagast, zgadzam się z Tobą ale tylko po części, ten "myk" marketingowy stosowany przez tego sprzedawce jest naprawdę zbędny, ale samego sprzedawce mogę w 100% polecić, kupowałem u niego kilka razy i zawsze byłem bardzo zadowolony. Nie trudno zauważyć że przy nowym XT wzorowano się na XTR '07, ale co w tym złego?
Deith Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 A jak mysliscie stary xt jeszcze potanieje? czy np 430 zloty za korbe to juz cena zaporowa?
Mad Max Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Sądzę że mógłby jeszcze stanieć. Jak stanieje nowy to stary tym bardziej powinien.
Adamicki Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Czym tak naprawdę różni się Shadow od nieShadow? Widzę z opisu, że węższa i w ogóle lepsiejsza, itp. Wygląda jak by była jakoś inaczej montowana..
roge Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Nareszcie zrobili coś z szajsowata zębatką 32T w korbie. Ciekawe, czy reszta koronek też jest lepszej jakości? Klamki do v-ek też poważnie poprawili, w końcu Shimano ma klamki zdolne do konkurencji z Avidami.
kusak Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Mad Max mówisz, że sram do tanich nie należy? shimano jest droższe od srama i do tego słabsze.. dla przykładu: manetki sram x-9 komplet 150 zł (mowa o gripach) manetki shimano xt komplet 200 zł różnica 33 procent
roge Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 manetki sram x-9 komplet 150 zł (mowa o gripach)manetki shimano xt komplet 200 zł różnica 33 procent Triggery X-9 250 zł. 25% drożej.
Maki Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Cudeńka ze XT. Ja właśnie przed chwila kupiłem Przerzutkę tył Shadow RD-M772 SGS. Już nie mogę się doczekać kiedy ją ujrzę.
heavy_puchatek Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Super, czekamy na recenzję co to warte i co zmienia Szczególnie interesuje mnie latanie na wybojach
johny89 Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Ja tez sie zastanawiam nad XT Shadow. One sa z odwrotna sprezyna?? Bo nie widzialem takiego. Bede kupowal najszybciej w zimie bo teraz szkoda kasy. Pozniej byl nie przezyl tej roznica jaka na pewno bedzie.
Schwefel Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Czym tak naprawdę różni się Shadow od nieShadow? Shadow jest węższa przez co trudniej ją rozwalić przy glebie.
mjack Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Napisano 3 Sierpnia 2007 A który to shadow? Stary, z obrazka widać że się różnią, (ta z prawej troszkę bardziej pokręcona )czy na korzyść nowego XT wyjdzie w praniu.
Orzech89 Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Ta z prawej to Shadow. Ale wątpię żeby te zabiegi miały w jakiś znaczący sposób wpłynąć na zmniejszenie ryzyka uszkodzenia tej przerzutki. Jak się wywalamy na prawy bok to zazwyczaj nie jest to równy teren i rower przez jakiś czas trze bokiem po nierównościach, więc tak czy siak przyłożenie przerzutką jest prawie pewne bez względu jak chuda by nie była.
JohnDoe Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Ja tez sie zastanawiam nad XT Shadow. One sa z odwrotna sprezyna?? Bo nie widzialem takiego. Przerzutka w wersji shadow RD-M772 jest zaprojektowana głównie do ostrzejszej jazdy (all mountain i enduro). Jest więc z założenia przystosowana do pracy z manetkami rapidfire plus, czyli jest z normalną sprężyną. Tak gdzieś czytałem. Zapewne jednak przyjmie się również w XC.
verul Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Mnie z nowego XT tylkio korba interesuje. Czy dobrze pracuje bo o starszych slyszalem ze potrafia trzaskac. Jesli chodzi o reszte sprzetu w rowerze to w kasecie rzadzi XTR 2007 a w tylnej przerzutce sram X-0 Tylko musze kase uzbierac Aha, no i roznica miedzy XT 2008 a XTR 2007 to nie kilka groszy. Taka korba jest 2 razy drozsza... A 550 zl a 1100 to spora roznica... No i ciekawe kiedy Shimano zacznie robic pedaly w ludzkiej wadze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.