3aran Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam. Ja chyba wiem co to piszczy... jestem prawie pewien. Gdy na bloku od strony podeszwy i pedale od środka nazbiera się kurz, piasek i inny syf przy kręceniu zaczyna się wydobywać ten nieprzyjemny i denerwujący dźwięk... Po prostu w miejscu styku powierzchni bloku z pedałem znajduje się suchy piasek i to on przy nacisku skrzypi. Pomaga wyczyszczenie tych miejsc i przesmarowanie czerwonym finish linem. Dopóki smar się nie wytrze i znowu nie nazbiera brud mamy spokój. U mnie problem potrafił pojawić się po 50 km jazdy po polnych/leśnych drogach, gdy było tak sucho, że za rowerem wzbijał się efektowny tuman kurzu. Gdy raz nie miałem smaru a but zaczął skrzypieć to zatrzymałem się i plułem, ew. polewałem wodą pedał. Pomagało, ale niestety na krótko. Chyba spróbuje tego patentu z woskiem. Powinno pomóc na dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.