proxx Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witajcie. W niedzielę wyjeżdżam w góry z rowerem, więc proszę o szybką odpowiedź. W starym rowerze mam suport Truvativ PowerSpline, w nowym też, ale w nowym coś zaczyna chrupać, dlatego chcę zrobić podmiankę.. I nie wiem, jakim ściągaczem potraktować korby T. IsoFlow. Nie mam w tym temacie żadnego doświadczenia. Wiem, że są ściągacze na kwadrat, na ISIS, na Hollowtech... a PowerSpline to przecież coś całkiem innego.. Czy ma ktoś pojęcie, czym mogę zdjąć te korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 witam, przedwczoraj przechodzilem dokladnie to samo...jutro wyjazd w gory i byla zamiana korb miedzy rowerami korby udalo mi sie sciagnac sciagaczem na kwadrat...moze dlatego ze power spline ma tylko troche wieksza srednice niz kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 http://allegro.pl/item219589662_point_raci...adrat_oct_.html Klucz do suportów: Kwadrat, Octalink, POWER SPLINE (mini ISIS) Myślę że z korbami powinno być tak samo - ściągacz kwadrat powinien pasować do ściągacza Power Spline... http://allegro.pl/item220537044_klucz_scia...i_octalinc.html <- może to zadziała?? http://allegro.pl/item220961046_sciagacz_d...s_icetoolz.html <- albo raczej to Wygląda na dość uniwersalne narzędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No fajnie fajnie, że mi podajesz linki do narzędzi na Allegro, kiedy ja muszę ściągacz pożyczyć i to dziś ;P Dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Aaaa to zmienia znacząco postać rzeczy To ja ci poradzę tak: 1. Bierz dupę i leć do najlbliższego sklepu/serwisu rowerowego, i błagaj sprzedawcę o uzyczenie narzędzia Jeśli to nie podziała to leć do następnego... Bo w takim razie inaczej się nie da zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ja mam sciagacz na kwadrat ktorym sciagalem w starym rowerku korby deore, alivio i da sie nim tez sciagac xflow i isoflow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bauer1000 Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ja korbe sciagam reka, bez narzedzi, odkrecam sruby pomacham troche i ladnie zlazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Chyba tak też będę musiał zrobić, bo kolega, od którego chciałem pożyczyć narzędzia, nie daje znaku życia. A niestety za bardzo zabiegany jestem, żeby latać po serwisach teraz... A oddawać do serwisu dwa rowery i płacić pewnie ze 40 zeta za operację mi się nie opłaca... to już prawie nowy suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.