skrzynia Napisano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Dane techniczne: - długość 350mm - średnica 27.2 - waga katalogowa - ? Sztyca zastąpiła poprzednią, WCS'a, ponieważ był trochę za krótki. Ta jest idealna. Jarzemko jest zaciskane na jedną śrubę (jest też wersja na 2 śruby), siodełko się nie przesuwa. Śruba jest stalowa (można wymienić na tytanową ), jarzemko aluminiowe, reszta jest karbonowa. Sztyca nie sprawia żadnych problemów, ani nie wydaje żadnych dziwnych odgłosów ( :lol: ). Jest po prostu OK. Najlepsze zostawiłem na koniec - jest BARDZO lekka. Dodatkowo, po wymianie śruby na tytanową można tą wagę jeszcze obniżyć Ja kupiłem ją dosyć tanio (za co jeszcze raz dzięki dla Żbika :grin: ) i gorąco polecam :!: Niska masa, niska cena, świetny wygląd. Nic dodać, nić ująć. Waga faktyczna - 206g :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammer Napisano 18 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Nie wiesz czy można taką dostać ale o średnicy 31,6...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 18 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Nie wiesz czy można taką dostać ale o średnicy 31,6...... Nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 29 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 A za ile kupiłeś tą sztycę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 29 Lipca 2005 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Hmm, coś 110-120....... nie pamiętam dokładnie. Na razie trochę ponad 2000km i jest super :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 30 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 hmm nie orientujesz sie kto/gdzie/jakie sztyce mozna kupic w podobnych wagach i cenach no troszke wiekszych wiadomo swietna sztyca ktora na razie zjada moj chyba przyszly zakup -> smica pro post ~217g 350mm 27.2 alu widzialem u kumpla sztyce carbonowa jak ja troszke nagial praca takiej sztycy to juz cos w stylu softaila ok rozgadalem sie cos z carbonu w niskiej cenie/wadze z gory dzieki z odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 30 Lipca 2005 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Widziałem tylko tutaj, ale jest troszkę cięższa bo na dwie śruby :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 no to i ja sie skusiłem na troche karbonowej biżuterii :] kupiłem rurke wg goscia z allegro waga realna to 198g http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60009703 ... zobaczymy :sss: na samej zamianie sztycy powinienem zyskac 161g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ssek Napisano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 nio i kto powiedział że Carbonowa "biżutera JEST aż tak droga" :?: Lookas 46 > super sztyca, jak ja nabędziesz to podaj jej faktyczną wagę, chyb zę to jest ta sama co Skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 9 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Kurde nosze sie z tymi sztycami i juz szlag mnie trafia a tu Skrzynia przeciez tez ma Hawk'a...slepy normalnie jestem Skrzynia ile cm masz wysunieta ta sztyce Promax'a? Ja teraz mam 400mm i wystaje ponad 19cm, wydaje mi sie ze 350mm bedzie zbyt krotka. Jak to jest u Ciebie?? Hawk ma dosc specyficznie rozmiazane spawy rury podsiodlowej. Byl bys wstanie zapodac fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 9 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Cała ma 350mm, musi być wsunięta na minimum 8cm, u mnie jest wsunięta dokładnie na 10cm. Więc nie będzie problemu jeżeli Ty potrzebujesz mieć wysunięta na 19cm :wink: Starczy spokojnie 350mm. Przedtem miałem WCS'a 300mm i był na krótki, ta jest w sam raz Fotkę mam tylko taką "pod ręką" gdzie widać całą sztycę :] Jutro pstryknę jakieś lepsze i wrzucę do południa w tym poście :wink: BTW. na tej sztycy mam zrobione w tym momencie ~3000km, i jak na razie wszystko super, żadnych problemów. Jestem przekonany, że to jest w moim biku cześć o najlepszym stosunku jakości (i wagi :grin: :lol:) do ceny :!: Edit: Dodatkowe fotki, na pierwszej na niebiesko zaznaczyłem gdzie kończy się sztyca. http://img294.imageshack.us/img294/339/p81000120qm.jpg http://img114.imageshack.us/img114/8228/p81000069jf.jpg http://img114.imageshack.us/img114/1778/p81000073zt.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 9 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 No to mnie pocieszyles ze 350mm bedzie OK Jak mozesz to strzel fotke i zaznacz gdzie sztyca w ramie sie konczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 11 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 No i mam swoją sztyce, waży 209g a nie opisywane 198 :twisted: dobre jest to że śruba w jarzemku jest zamontowana pod kątem dzięki czemu zwykłem kluczem imbusowym można kręcić dookoła, w mojej strej sztycy śruba była równolegle do samej rury sztycy, a to oznacza co niecały obrót - przekladanie klucza :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikuss Napisano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Nie no mnie coś trafi :D tych promaxów pełno a nigdzie niema mojego rozmiaru :x a w ogóle jest taki rozmiar 31mm. Jakby ktoś widział takasztyce w miare lekka to niech podeśle linka :-D A tak przy okazji moze ktoś wie czy do gianta iguany jaki jest rozmiar sztycy ?? niemam czym zmierzyc dokładnie :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 hmm iguana to wlasciwie to samo co xtc w moim xtc se 4 z 2003 jest redukcja z 30.8 ma 27.2 (wazaca 39g - pozdro dla lb ) obecnie uzywam sztycy na 27.2 (takiej jaka byla w rowerze - czyli jakis chinczyk 329g ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 12 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Proszę w dziale testów nie robić OT bo posypią się ostrzeżenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Kupilem sztyce carbonowa ale firmy Zoom za 115zl Przy 27.2 i 350mm wazy 219gr. Wykonana dobrze, i dosc ladnie sie prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adolfik9501 Napisano 17 Października 2005 Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Witam. Chciałbym prosić o podzielenie się wrażeniami z eksploatacji (parę miechów i km minęło - można więc ocenić z dystansu) użytkowników tej sztycy tj. Promax Carbon 27,2 mm/350 mm. Muszę się jakoś przekonać do jej zakupu, a nie dużo mi brakuje Prośbę mą kieruję szczególnie do Żbika i Skrzyni jako tejże sztycy lobbystów ;-) Dodam tylko, że ważę 90kg i świadomość tego każe mi zapytać czy ta sztyca podoła (powiedzmy XC/Maraton), czy rozglądnąć się za jakąś ALU. Z góry dziękuję. Pozdrawiam dygresja: no i pierwszy post z głowy 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 17 Października 2005 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Witamy na forum Trochę czasu mineło, zaliczyłem kilka górskich szlaków m. in.na słowacji :] Przebieg jak na razie wynosi 4200km, żadnych problemów, jestem bardzo zadowolony; będe składał szosówkę i na 100% kupię do niej taką sztycę Kupiło je także kilku kumpli - jeden waży ponad 80kg, ale niestety jeszcze nie złożył do końca roweru... Jeździł za to kilka razy na moim i nic się nie stało :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 17 Października 2005 Udostępnij Napisano 17 Października 2005 skrzynia czy mogl bys zrobic fotke jarzemka a konkretnie miejsca styku rury z jarzmem? Pytam o to bo w zoom'ie to jest troche kiepsko zrobione przez co jedna sztyca mi pekla. W zoomie jest wcisnieta "zawleczka" ktora zapobiega obracaniu sie jarzma i w tym miejscu pekl kawalek rury co powodowalo obracanie o kilka cm siodla w jedna strone Wymienili bez problemu na gwarancji ale ciekawi mnie jak jest to rozwiazane w promax'ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Października 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adolfik9501 Napisano 19 Października 2005 Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Witam ponownie. skrzynia dzięki. Zamówiłem. Zobaczymy jak się spisze u mnie... Tak sobie myślę, że mógłbym jednak zrzucić parę kilo, do moich starych dobrych 80-82 kg :grin: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 22 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 znajomemu pekla taka sztyca pare dni temu koles ma wage okolo 85kg a sztyca byla wsadzona jakies 5cm sprint na stojaco a potem chcial posadzic dupsko i trach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 22 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Hmmm, 5cm to trochę mało Minimum na podziałce wynosi 8cm Moja ma przejechane niecałe 5500km i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mam do Was pytanie. Właśnie przeczytałem, że do karbonowej sztycy jest potrzebny specjalny zacisk? Mógłby wypowiedzieć się ktoś kompetentny? Będę wdzięczny za wskazówki ew. propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi