adrian206 Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam!! Kupiłem korbę Truvativ Firex Sl z zintegrowanym wkładem suportu i łożyskowaniem na zewnątrz i oddałem do serwisu rowerowego, żeby mi założyli. Po odebraniu, ramy z założoną korbą mocno się zdziwiłem bo korba bardzo ciężko się kręci, a specjalnie kupiłem z łożyskami na zewnątrz żeby była trwalsza i żeby miała mniejsze opory. Gdy się kręci korbą, to stawia opór, lekki, ale jednak większy niż w innych rowerach, a gdy się przestaje nią kręcić to momentalnie staje. Nie kręci się bezwładnie, gdy mocną ją zakręcę- jak puszczam to od razu staje. Mam wrażenie jakby coś było za mocno skręcone. Z tymi uwagami udałem się do gościa, który ją montował w serwisie i powiedział, że tak ma być, że się dotrze i będzie ok. Mnie jednak to niepokoi. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Tak właśnie mają te truvativy i nie jest to żadna wada. W czasie jazdy wszystko będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amon Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Wydaje mi się ze serwisant ma rację. W korbach ze zintegrowana osią nie bardzo jest co zbyt mocno skręcić, chyba, że by dobić tak prawą korbę, że ocierałaby o miskę łożyska ale to chyba mało prawdopodobne. To nowa korba więc z pewnością łożyska są solidnie nasmarowane, z czasem nadmiar smaru się „wypali”, łożyska się dotrą i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian206 Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dzięki za pomoc!! Cóż pozostaje mi tylko czekać i liczyć, że korba się rozkręci:) Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardakon Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Rozkręci się rozkręci. Też tak miałem, teraz bez łańcucha śmiga aż się sam dziwię po tym co przeszła. Są megaszczelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 jezeli masz jakies szczelinki to psiknij jakims smarowidelkiem, nie zaszkodzi a da ci odpowiedz czy trzeba czekac, czy za mocno skrecone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.