pitka Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Mam taki problem nie mam rozkuwacza do łańcucha a chce zdjąć przerzutke.Jakie macie sposoby na zdjęcie przerzutki? http://img222.imageshack.us/my.php?image=p...zutka001sq0.jpg Na prawo jest taka chyba spawka ale za nic nie moge tego rozwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 bez skuwacza nie dy ry dy a spawke jak rozwalisz to albo możesz się modlić żeby jakiś ślusarz ci to naprawił, albo wywalić przerzutkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitka Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 To znaczy wiesz zapomniałem dodać że nie zależy mi na tej przerzutce.Ja raczej nie mam spinki w łańcuchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 no tak, a jak zalozysz inna rozkuj lancuch i kup spinke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 witam oj jednak chyba da rade ja w swoim deore odkrecilem da srubke ktora jest na dole i musialem uzyc troche siły ale wyjełem PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Nie każda przerzutka ma śrubę, dużo ma nit zamiast tej śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coiler Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Najlepiej kupic skuwacz i spinke koszt niecałe 20zł a na pewno Ci sie to w przyszłsci przyda. Chociażby przy nastepnej wymianie p.przerzutki lub przy czyszczeniu napedu. Spinka znacznie ułatwia sprawę. XT również ma nit zamiast śrubki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amon Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 To prawda, w mojej starej 7.0 była elegancja śrubka, w X9 jest nit (lekkie zdziwko). Ale to też nie jest straszny problem, w jeszcze starszej 3.0 miałem nit i wówczas brak rozku-zaku-wacza, wywierciłem nit, założyłem śrubkę, spiłowałem odpowiednio pilnikiem (iglakiem) i grało, ale to był zabieg raczej wymuszony i czasochłonny. Zgadzam sie z przedmówcą, zaopatrz sie w rokuwacz i spinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitka Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ok wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi.Postanowiłem kupić rozkuwacz i spinke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_w44 Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No i bardzo dobrze O to chodzilo, przeciez szkoda rozwalac przezutki, zawsze mozna ja opchnac na Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.