arcu Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Czy przy takim zestawieniu tarczy i klocków (XTR i półmetalicznych) nie zniszczy tarczy? Bo przeciez zacisk XTR'a wyposażony jest w metaliczne klocki, więc moze materiał tarczy jest odpowiedni do nich - nie wiem, nie znam się. Niestety musiałem wybać coś z shimano z uwagi na CenterLock w piascie, a nie chcąc tracic na jakości Hayesa wybrałem tarczę XTR i mam mały ból głowy. Pzd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Z osobistych doświadczeń, a także z doświadczeń kolegów stwierdzam co następuje: napisy na tarczach, że jest przeznaczona tylko do klocków żywicznych, czy metalicznych to pic na wodę. Są one wykonane z tego samego materiału, zatrzymują rower tak samo. I tylko jedne szybciej stygną od drugich. Nie masz się czego obawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zjechalem cale klocki zywiczne i tarcza byla niemal nietknieta. Przesiadlem sie na metaliczne clarksy zjechalem z nich ze 60% i tarcza ma dosyc wyrazne slady uzytkowania. Troche sie zdziwilem czyt. na chlopski rozum - klocki metaliczne beda bardziej scieraly tarcze a zywiczne bardziej będa scierać się. W sensie nie bój sie ze metaliki zaraz Ci zjada tarcze ale na pewno nastapi to szybciej niz przy zywicznych. Mysle ze polmetaliki to cos pomiedzy i sa "miekksze" od metalikow. Wiec wniosek wyciagnij sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.