KonaR Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Witam Ostatnio zakupilem rower kross a6 2007 wersja z rock shox tora 318 powietrzny czy tym "cudem" http://www.allegro.pl/item218903838_pompka...manometrem.html uda mi sie go dopompowac ? bo kola to na pewno ,a jesli nie ta jaka inna z manometrem ? do max 50 zlotych
Paviarotti Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Teoretycznie powinno się napompować (wentyl auto) ale może być trochę ciężko uzyskać spore ciśnienie w komorze amortyzatora bo w takiej stacjonarnej pompce masz szeroki tłok.
hudy Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Albo musisz mieć ogromną siłę żeby napompować amortyzator pompką do opon, albo musisz mieć wprawę zawodowego masturbatora i namachać się x czasu pompką do amora żeby napompować opony. Niestety, wóz, albo przewóz. Do tego trzeba kupić pompkę, która pozwala bardzo szczelnie założyć się na zawór, na dodatek wąską, żeby się mogła wszędzie wściubić, bo inaczej ciężko z pompowaniem niektórych amorków.
KonaR Napisano 31 Lipca 2007 Autor Napisano 31 Lipca 2007 wstepnie praca amora mi sie podoba (niestety nie mam porownania bo moj wczesniejszy rower zabytek mial sztywniaka) i chcialbym sprawdzic jak sie zachowuje na innych wartosciach cisnienia ,poczytalem instrukcje i wynika z niej ze na moja wage wychodzi zakres od 80 do max 120 psi (6-8 bar) wiec moze akurat jakas zwykla sie by udalo bo z funduszami po zakupie roweru aktualnie kiepsko ps. wie ktos moze ile firmowo te amory maja tam wpompowane bo byc moze jakis standard ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.