Fifi Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Cześć, pytanie od mojego kolegi, który nie ma internetu. Czy piasta szosowa Rotaz http://www.allegro.pl/item217116917_szosow..._65_gramow.html może posłużyć jako jako piasta do lekkiego XC. Filip
Robert Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Sporo osób używa z przodu piasty szosowej z powodzeniem (najczęściej spotykam piasty novateca). Jedynie z tyłu użycie piast szosowych nie jest zbyt dobrym pomysłem.
koncertownik Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Działać na pewno będzie, tylko pytanie jak długo... Sporo osób za to jeździ na szosowym Novatecu z przodu i chyba nic się z nim nie dzieje, nawet kilka osód tu na forum używa szosowej piasty z przodu...
DOMAN Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 przednią piaste to ja mogę mieć z plastiku nawet, więc o szosową bym się nie martwił. O tylną też nie ale jej nie założę, bo za wąska szosa- 130 mtb-135
kos Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 tak moze sluzyc. mam novateca a291sb i jestem zadowolony. myslalem o tym rotazie bo jest lzejszy, ale to moze do nastepnych kolek ale wylacznie z przodu. tyl odpada. nawet jak kolega wyzej zauwazyl. nie pasuje ?. brac i nie zastanawiac sie. przednim kolem i tak nauczy sie szybciej technicznie jezdzic niz tylnym, wiec mniej sie piascie 'oberwie'
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.