Skocz do zawartości

[licznik] gumki, gdzie je kupić?

proxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś za sprawą uprzejmego Pana Listonosza stałem się nawet całkiem szczęśliwym użytkownikiem bezprzewodowej Sigmy kupionej w zasadzie za grosze. I wszystko by było całkiem w porządku, gdyby nie to, że mam kierownicę 31,8 i Torę, golenie górne 32mm więc dolne pewnie ze 40-kilka. Pojawił się problem tego typu, że licznik chcę zamontować właśnie na środku kierownicy (na bokach można bez problemu) i niestety gumka nie daje rady. Nie wspomnę o sensorze, który musiałem tymczasowo przymocować metodą domową.

Gdzie mam szukać odpowiednich gumek? Bo nawet nie wiem, do jakiego sklepu mam iść... jakieś pomysły?

Ee, to by raczej nie dało rady, bo dużo jeżdżę po mocnych nierównościach.

Sprawa zakończyła się dzięki uprzejmości Pana ze sklepu Scott'a w W-wie róg Anielewicza/Andersa. Znalazł on dla mnie odpowiednie gumki, wprawdzie jedną musiałem trochę pozbawić grubości, ale się udało. Dzięki za sugestie :woot:

Troche to smutne, ze sigma daje tylko 2 gumki w komplecie.

Jakim problemem jest "dorzucenie" kolejnych 2, zeby ludzei nie musieli

kombinowac jak kon pod gorke z zamocowaniem. Wydaje mi sie, ze z 10 lat temu dawali

wiecej gumek. Poza tym sensor byl kiesyd odlaczalny od mocowania na goleni.

Co to za oszczednosc na 2 gumkach przy masowej produkcji, z 5 groszy.

Potwierdzam, oringi spisują się świetnie w tej roli, a także jako zabezpieczenie pompki po zgubieniu oryginalnych gumek (rookie xl) Koszt jednego to około 60-80 groszy zależnie od średnicy i grubości. Można dobrać też taką średnicę, że przypasuje nawet na grubszy mostek. A co do wytrzymałości to raczej nie ma się czym stresować bo są mocniejsze od oryginalnych gumek tyle ,że nieco mniej rozciągliwe a co za tym idzie trzeba dokładniej dobrać rozmiar do mostka/kiery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...