proxx Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam. Dziś za sprawą uprzejmego Pana Listonosza stałem się nawet całkiem szczęśliwym użytkownikiem bezprzewodowej Sigmy kupionej w zasadzie za grosze. I wszystko by było całkiem w porządku, gdyby nie to, że mam kierownicę 31,8 i Torę, golenie górne 32mm więc dolne pewnie ze 40-kilka. Pojawił się problem tego typu, że licznik chcę zamontować właśnie na środku kierownicy (na bokach można bez problemu) i niestety gumka nie daje rady. Nie wspomnę o sensorze, który musiałem tymczasowo przymocować metodą domową. Gdzie mam szukać odpowiednich gumek? Bo nawet nie wiem, do jakiego sklepu mam iść... jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 oringi w sklepie motoryzacyjnym a może zamontuj licznik na mostku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Hehe, do mostka to by trzeba było sznura, mostek to T. Hussefelt Poważnie mówisz z tymi oringami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ze starej zużytej dętki wytnij sobie albo z balonika wycudujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Ee, to by raczej nie dało rady, bo dużo jeżdżę po mocnych nierównościach. Sprawa zakończyła się dzięki uprzejmości Pana ze sklepu Scott'a w W-wie róg Anielewicza/Andersa. Znalazł on dla mnie odpowiednie gumki, wprawdzie jedną musiałem trochę pozbawić grubości, ale się udało. Dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Zawsze jeszcze zostaje "Zestaw naprawczy dolnospłuku" w Praktikerze za 3,3 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 zawsze można kupić jakiegoś unimila... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A nie łatwiej dorwać opaski samozaciskowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuwmartie Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Troche to smutne, ze sigma daje tylko 2 gumki w komplecie. Jakim problemem jest "dorzucenie" kolejnych 2, zeby ludzei nie musieli kombinowac jak kon pod gorke z zamocowaniem. Wydaje mi sie, ze z 10 lat temu dawali wiecej gumek. Poza tym sensor byl kiesyd odlaczalny od mocowania na goleni. Co to za oszczednosc na 2 gumkach przy masowej produkcji, z 5 groszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryf222 Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Potwierdzam, oringi spisują się świetnie w tej roli, a także jako zabezpieczenie pompki po zgubieniu oryginalnych gumek (rookie xl) Koszt jednego to około 60-80 groszy zależnie od średnicy i grubości. Można dobrać też taką średnicę, że przypasuje nawet na grubszy mostek. A co do wytrzymałości to raczej nie ma się czym stresować bo są mocniejsze od oryginalnych gumek tyle ,że nieco mniej rozciągliwe a co za tym idzie trzeba dokładniej dobrać rozmiar do mostka/kiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.