Skocz do zawartości

[obręcze] Alexrims Y2000

bartekgib

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Bardzo zainteresowały mnie te obręcze : http://www.allegro.pl/item217723812_obrecz...najtaniej_.html .

Sam ciągle jeżdze na przedniej obręczy o podobnym przekroju ( niekapslowana, brak komór ) i nigdy nie miałem z nią żadnych kłopotów - obręcz się nie rozwarstwia.

Bardzo ciekawi mnie waga - 450 g to mało, ale chyba jest to dla mnie waga nie rzeczywista ( Ace-18 też podobno ważą 460 g, a w rzeczywistości 491 g ). Jeżdzę nie szczególnie wielkie dystanse i w umiarkowanym terenie, dlatego zastanawiam się, czy nie kupić tych obręczy ( waga, cena, no i kolor :) ). Powtarzam - miałem podobne obręcze z 2001 roku i nie było jak dla mnie z nimi żadnego kłopotu. Moja przednia obręcz cały czas się trzyma, a aktualnie mam na niej oponę 1.9 i też się odpowiednio trzyma. A pozatym na wiosnę będe zakładał szersze oponki ( coś typu Racing Ralph ) i obręcze będą miały jeszcze większą ochronę. Czy uważacie, że taka obręcz byłaby dla mnie dobra ? ( Dużo jeżdze po szosie, w terenie także ale nie szczególnie trudnym ). Pozdrawiam !

Napisano

Posiadałem te obręcze i powiem tak na szosę i teren typu las to sie nadają ale w góry nie polecam.W swojej po pewnym czasie zauważyłem małe pęknięcia w okolicach nypli w tylnym kole, centrowałem raz w ciągu 2 lat tak wiec raczej się nie krzywiły jeżdżę 70% teren a no i waga "bikera" jest tutaj nie bez znaczenia jeśli chodzi o mnie to ważę 65kg. Teraz dobija je moja żona ale nie jeździ agresywnie więc pewnie jeszcze trochę pociągną ;).

Napisano

Ja po górach nie jeżdze pod żadnym pozorem. Czasem zjadę sobie szybciej z jakiegoś zjazdu, ale omijam kamienie. Zastanawiam się nad tymi obręczami, ale jednak powoli dochodzę do wniosku, że "pazerny dwa razy traci" .... Po prostu chciałem jak najszybciej wymienić obręcze, ale chyba lepiej jest przytrzymać pieniądze, uzbierać i kupić np. Ace-18. Nie powiem, bo jestem nimi zainteresowany. Jeżeli moje obręcze ponad 6 letnie bez żadnych komór spokojnie wytrzymały i się nie rozwarstwiły ( tylną chciałem wymienić, bo miała już lekkie bicia nie do zniwelowania ) to chyba te powinny u mnie także wytrzymać ( zwłaszcza że planuję założyć szersze opony ). Zastanowię się .... Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...