polpl Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 W moim Unibike Viper pourywałem wszystkie odblaski z pedałów a chyba nikogo nie muszę przekonywać, że są one potrzebne. Zależało by mi na nowych najlepiej w aluminiowych ramkach (niestety w rowerze były w plastikowych). Gdzie je można kupić? pozdr Paweł
Robert Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Eee... zadam inne pytanie, po co Ci one? Bo jakoś nie widzę potrzeby ich posiadania.
polpl Napisano 31 Lipca 2007 Autor Napisano 31 Lipca 2007 A jeździsz czasami samochodem? Są najlepiej rozpoznawalnym odblaskiem na rowerze, a na bezpieczeństwie nie warto oszczędzać. A poza tym rodzice się czpiają, że nowy rower a już pourywane..., ale pierwszy powód jest ważniejszy
Robert Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Nie jeżdżę samochodem (chyba że jako pasażer ), ale zdarza mi się jechać rowerem wieczorem i zawsze w plecaku mam lampkę i opaskę odblaskową i w razie potrzeby ich używam. Ale żeby było na temat to raczej samych odblasków nigdzie nie dostaniesz. Jak je wyrywałeś to się połamały? Jeżeli nie to chyba nie będzie problemu z ponownym ich włożeniem.
polpl Napisano 31 Lipca 2007 Autor Napisano 31 Lipca 2007 Same odblaski były założone na aluminiowym pasku i zamocowane za pomocą plastikowej ramki. Jak stawałem to się plastik połamał (pewnie wina butów). Moim zdaniem wykonane to było bardzo tandetnie. Myśle, że odblaski te można gdzieś dostać ponieważ mocowane są na śrubki.
QWEY564 Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 możesz popytać się w rowerowym... może mają http://www.pro-bike.pl/index.php5?a=sklep&...okaz&id=839 nie wiem czy takie z alu w ogóle istnieją... ale zawsze możesz poszukać tu: http://www.kamizelki.com.pl/kamizelki/index.php?id=materialy i sobie coś zmontować jak jeździłem jeszcze na platformach to miałem odblaski(co prawda z tyłu bo z przodu były noski) plastikowe i nic się im nie stało... rozumiem że oczywiście masz pedały aluminiowe
daVe Napisano 31 Lipca 2007 Napisano 31 Lipca 2007 Też mam pedały Wellgo i po wyjechaniu ze sklepu i zrobieniu małej rundki po mieście zauważyłem, że jeden z odblasków zaczyna odpadać... Na szczęście go nie zgubiłem i zamocowałem go odpowiednio w domu. Teraz już drugi odblask się ułamał ale również go mam. Pytałem w paru sklepach i oczywiście ich nie ma... Trudno się mówi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.