yukol Napisano 29 Lipca 2007 Napisano 29 Lipca 2007 Tak jak w temacie - potrzebuje kół raczej wytrzymałych i do wyboru mam albo zestaw WH-M505 Shimano, albo koła na piastach Novateca z obręczami Alexrims G2000. Co jest hm.. wytrzymalsze/lepsze? Czy w ogóle jest jakaś różnica praktycznie?
red_p Napisano 29 Lipca 2007 Napisano 29 Lipca 2007 Coś czuję, że to koła z A6 Może napisz ile ważysz. Ja miałem Alexy z Novatec'iem i potrafią dużo znieść bez centry więc i wagę wytrzymają
yukol Napisano 29 Lipca 2007 Autor Napisano 29 Lipca 2007 Słusznie czujesz. 94kg. O tych 505 coś mało informacji, ale montują je znowu w droższej A8ce. Za to mają mniej szprych. Jeszcze kwestia łożysk - w 505 są kulkowe, natomiast w Novatecu nie wiem - w większości novateców widziałem maszynowe, ale kto wie.
Blitzer Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 Jakos nie ufam lozyskom shimano. Czasem chodza dlugo dobrze a czasem potrafia sie bardzo szybko zuzyc. Zdecydowanie wolalbym novatec bo tanie i dobre:)
yukol Napisano 31 Lipca 2007 Autor Napisano 31 Lipca 2007 Niby tak, ale męczy mnie to, że było nie było ale WH-M505 wkładali do wyższego modelu Korssa, więc jakąś tam przewagę te koła powinny mieć. Chyba zaryzykuje i je kupie, tylko gorzej, że jakby coś z piastą się stało to trzeba szukać modelu co ma 28 dziur czy np. można 28 szprych zapleść na piaście 32/36?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.