Skocz do zawartości

[koła] dla ciężkiej osoby WH-M505 czy Novatec + Alexrims G2000

yukol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie - potrzebuje kół raczej wytrzymałych i do wyboru mam albo zestaw WH-M505 Shimano, albo koła na piastach Novateca z obręczami Alexrims G2000. Co jest hm.. wytrzymalsze/lepsze? Czy w ogóle jest jakaś różnica praktycznie? :D

Napisano

Coś czuję, że to koła z A6 :P

Może napisz ile ważysz. Ja miałem Alexy z Novatec'iem i potrafią dużo znieść bez centry więc i wagę wytrzymają

Napisano

Słusznie czujesz. B)

94kg.

O tych 505 coś mało informacji, ale montują je znowu w droższej A8ce. Za to mają mniej szprych.

Jeszcze kwestia łożysk - w 505 są kulkowe, natomiast w Novatecu nie wiem - w większości novateców widziałem maszynowe, ale kto wie. :D

Napisano

Jakos nie ufam lozyskom shimano. Czasem chodza dlugo dobrze a czasem potrafia sie bardzo szybko zuzyc.

Zdecydowanie wolalbym novatec bo tanie i dobre:)

Napisano

Niby tak, ale męczy mnie to, że było nie było ale WH-M505 wkładali do wyższego modelu Korssa, więc jakąś tam przewagę te koła powinny mieć. :P

Chyba zaryzykuje i je kupie, tylko gorzej, że jakby coś z piastą się stało to trzeba szukać modelu co ma 28 dziur czy np. można 28 szprych zapleść na piaście 32/36? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...