diafora Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Chcę kupić sandały SPD model Shimano SD-60 lub SD-65. Które lepsze? Chciałabym poznać opinie użytkowników i dowiedzieć się, gdzie można je kupić. Oraz co znaczy rozmiarówka 39/40 lub 41/42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Polecam zaznajomienie się z wyszukiwarką. O butach SPD trochę tamatów jest. Rózmiarówka to pewnie rozmiar buta? :> http://www.koloroweru.pl/strony/tst_sandal...5fcf9c9ef6d8bd3 O to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diafora Napisano 29 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Człowieku, tyle to ja wiem! Wiem też ile pasków ma każdy z modeli i jak wygląda na zdjęciach. Na tym forum nic nie ma o sandałach, przynajmniej wg wyszukiwarki Przeczytaj uważnie, o co mi chodzi. Pytam, jak sie sprawdzają w praktyce. I jak mam rozumieć to, że dwa kolejne rozmiary określane są jako 39/40 i 41/42. Pawlak o tym milczy, a sklepy internetowe nie mają możliwości sprawdzenia, ile centymetrów ma podeszwa każdego z rozmiarów. I jak mam wybrać? Normalnie buty Shimano kupuje w rozmiarze 40, ale Diadory i Sidi - w 41. 42 na pewno byłyby za duże, a 39 za małe, więc jestem cokolwiek skołowana, a nikt nie potrafi mi sensownie odpowiedzieć.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 No to najlepiej będzie przejść się do jakiegoś sklepu i przymierzyć. Ewentualnie jeżeli żaden stacjonarny nie ma to napisz maila z pytaniem o długośc wkładki, zmierz swoją i porównaj. Numeracja 40/41 czy 39/40 oznacza chyba 40.5 czy 39.5. Tylko jedni zapisują tak, a drudzy tak. No chyba, że sandały posiadają regulowaną wkładkę/podeszwę, albo możliwość dostosowania dla ludzi noszących ropzmiary 40-41. Najlepiej przejść się do sklepu i popytać, albo popytać mailowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diafora Napisano 29 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Żaden, powtarzam, ŻADEN sklep stacjonarny w Łodzi nie sprowadzał od lat sandałów SPD - nie ma więc możliwości fizycznej przymiarki. Polski dystrybutor Shimano, czyli Pawlak nie odpowiada na maile ani moje, ani zaprzyjaźnionych sklepów. W katalogu Shimano nie ma danych na temat długości podeszwy. Sklepy internetowe też nie mają sandałów na stanie tylko sprowadzają od dystrybutora, czyli od Pawlaka, który nie podaje tych danych. I kółko się zamyka. Numeracja jest _ 39/40 - kto zgadnie, czy to bardziej 39, czy 40, a może 41, skoro następny numer oznaczyli jako 41/42. Nie ma czegoś takiego, jak 40/41 - jest przeskok o dwa numery do 41/42. I nie znam nikogo, kto byłby właścicielem takich butów. Stąd pytanie na forum. Jak na razie - beznadziejna sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 http://www.probikes.pl/index.php?item=326 może coś takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew18 Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Być może jutro lub pojutrze wybiorę się do Pawlaka do jego sklepu stacjonarnego to bym się przy okazji zapytał o te sandały, ale nie daję głowy bo nie wiem czy będę miał już zrobiony rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Co do rozmiarów 39/40 i 41/42 oznacza, że na przykład 39/40 pasuje i na 39 i na 40. 40 to maks, większa noga będzie za duża, a mniejsza niż 39 będzie miała za dużo luzu, bo nie da się więcej skrócić zapięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diafora Napisano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 zaryzykowałam i kupuję właśnie w probikes`ie. Maja najniższą cenę za najnowszy model i przynajmniej odpisali na pytające maile i próbowali mi pomóc Nie mam wyboru co do rozmiaru - mają tylko 39/40. Jak dojdzie przesyłka - podzielę się wrażeniami z używania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Bardzo chętnie, szczerze to pierwszy raz się spotykam z sandałami spd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diafora Napisano 17 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 No to jestem w posiadaniu sandałów. Cóż.nic dodać, nic ująć. Jeździ się w nich wygodnie, mają solidną podeszwę i pokrycie stopy. Miejsce montowania bloków zabezpieczono klapką montowana na śruby, jest ono dobrze osadzone i pozwala na przesuwanie bloków celem ich dopasowania. Solidny wyrób. Bezsprzecznie są wygodne w czasie jazdy Do wad mogę zaliczyć rozmiar i konstrukcję. Normalnie buty noszę w rozmiarze 39 , a sandały SPD kupiłam w rozmiarze 39-40. To kompletna pomyłka - z numerem 40 nie mają nic wspólnego. Moim zdaniem to duże 38 lub małe 39 - moja stopa ledwo się w tym sandałku mieści! Gdyby był to zwykły but SPD okazałby się pewnie dużo za mały. A następny kolejny rozmiar , czyli 41-42 byłby na pewno za duży. Ciekawy pomysł producenta... Sama konstrukcja sandałów zdecydowanie przystosowana jest do męskiej stopy - jak dla mnie za wysoko zachodzi na ścięgno Achillesa. Przy wypinaniu trochę obcierają. Gdybym miała jakiś inny wybór zastanowiłabym się nad tym zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.