Skocz do zawartości

[rower]Kross Level a8

KaJeTaN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Generalnie różnią się tylko amortyzatorem na korzyść A8 , natomiast manetki DC z A8 powoli odchodzą w zapomnienie., i teraz pytanie, na ile rama z 2009 roku jest lepsza niż 2008, dla twojego wzrostu najlepiej wychodzi 18".

Napisano

Podłącze się pod temat, szukam roweru ... ogólnie chciałem wydać 2k i moje pytanie czy warto dopłacić do A8 ?

Jeśli to jest może jakiś fajny model do 2k ?

Pozdrawiam

Napisano

To zalezy do ktorego rocznika?

Osobiscie wydaje mi sie, ze rocznik 2008 byl najlepszy(czyt. najkorzystniejszy) :)

Niestety czesto w opisie podana jest specyfikacja 2007r a na zdjeciu model z 2008r lub co gorsza na odwrot.

Oczywiscie w przypadku niezgodonosci, mozna zglosic sprawe do allegro, ze towar niezgodny z opisem, jednak komu chce sie latac po sadach i uzerac sie ze sprzedawca?

Dobrze przejrzyj licytacje, komentarze. Ja przy zakupie bralem pod uwage tylko te aukcje, ktore zawieraly prawdziwe zdjecia roweru, a nie te ze strony Krossa. Dopiero sposrod nich wybralem te, ktore zawieraly rame w rozmiarze i kolorze mnie interesujacym. Dopiero po tej selekcji wybralem oferta najkorzystniejsza xD

Bylo z tym troche roboty :)

Napisano

Jeśli chodzi o ramę w Kross-ach 2009 - to bikeworld pisze o niej tak :

Rama

Właśnie w przypadku ramy postęp jest największy. W porównaniu do poprzedniego modelu A8 wręcz kolosalna. Wszystkie spawy są pięknie wygładzone, rury efektownie przetłaczane. Monostay w tylnim trójkącie wraz z rurkami ukształtowanymi w s-stay tworzą niezwykle efektywną całość. Wisienką na torcie jest widowiskowy, czarno-biały lakier. Wizualnie można ramę łatwo pomylić z carbonową.

To wskazówka dla niezdecydowanych.

A tu cały test A8 :

http://news.bikeworld.pl/rower/artykul/466...zyk.-.Level.A8/

Napisano

Byłem zdecydowany na a8 z 2008,ale jak zobaczyłem wczoraj a6 z tego roku to zmieniłem zdanie.Mieli tylko 20' to mogłem przymierzyć,i faktycznie tak jak doradzaliście tylko 18'.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Oba się opłaca. Taniej juz nie będzie bo to roczniki starsze A6 to 2007, a A8 to nie wiem dokładnie. Oba mają ramy 21" czyli dla osoby dobrze powyżej 190cm wzrostu.

Popraw linki bo te nie działają.

Napisano

Nie bardzo wiem jak poprawic te linki:-/Interesuje mnie jedynie rama 21-mój wzrost 193,waga 92 kg.Czym się rózni rocznik 07 od 08 w modelu a6?i który to rocznik tej a8?

Pozdrawiam

ps.własnie zauwazyłem ze aukcja a8 została juz zakonczona:-/

Dzieki za poprawione linki:-)

Napisano

Hmm... W sumie jakbym był na Twoim miejscu to bym dołożył do A8. Lepsza przerzutka, hamulce hydr. LX, pisaty.

Ale wygląd A6 czerwnego w RL... Pięknie się prezentuje.

Napisano

Ten Ghost wygląd dobrze - w grę wchodzi tylko odbiór osobisty, więc przed zakupem możesz upewnić się czy wszystko z nim jest ok. Ma ciekawszy osprzęt od Krossa więc chyba warto, choć szczerze to zastanawiam się jak sprawuje się ten RST. Najlepiej jednak dołożyć i kupić tego A8 bo jest w super cienie :)

Napisano

o first'cie wiem tyle ze pracuje podobnie jak recon/tora wazy 1800g, jest sztywny , nie lapie luzów, w miare tani 800zł na allegro, i ogólnie ludzie go polecają

a i jeszcze jedno, co wiecie o hamulcach hydraulicznych shimano alivio ( m485) zamontowanych w tym ghost'cie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...