Skocz do zawartości

[rower]Kross Level a8

KaJeTaN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Była o nim już mowa - temat "Składam rower do 2400zł" - opłaca się :)

Mam bardzo podobne wymiary co Ty i ramę 19 - bardzo fajnie się jeździ, ale zależy, co kto lubi. Pozycja jest mocno pochylona, a taką lubię, przekrok w zupełności wystarczający.

Napisano

Jak najbardziej się opłaca, za tą kasę nie ma nic lepszego ! :)

Już w którymś temacie był ten rower omawiany. Geometria jest w porządku, klasyczne kąty XC i przyzwoita długość górnej rury.

Przy Twoim wzroście jednak lepsza byłaby rama 17 cali, możesz zapytać sprzedawcę, czy posiada 17-stki, bo przy 19 cali będziesz miał stosunkowo mały prześwit między kroczem a górną rurą, co może być niebezpieczne dla Twoich klejnotów... :)

Napisano

Obecnie mam 17, tyle ze inna geometria ramy i powiem ze 17 jest stanowczo za mala.

Napisalem e-maila i odpisali mi ze promocja obejmuje tylko 19".

Napisano

No to w takim razie przymierz się do Kross'a w tym rozmiarze w jakimś lokalnym sklepie i będziesz wszystko wiedział. Moja była dziewczyna przy 170 cm wzrostu i baaaardzo długich nogach miała niesamowicie skromny prześwit między kroczem a górną rurą na moim Tractionie o rozmiarze 19 cali...

Napisano

To może masz okazję gdzieś przymierzyć jakiegoś Krossa w rozmiarze 19"?

Jeśli 17" jest stanowczo za mała, więc 19" powinna Ci spasować, chociaż wiadomo jak to jest z tymi rozmiarami. Zmierz długości ramy w obecnym rowerku i porównaj z tymi, co są na stronie Krossa - mnie właśnie to przekonało do większej ramy (19")

Napisano

Chyba właśnie tak zrobie i przymierze w sklepie jakimś ramę 19 Mialem kupic rower za 4 tys ale jest w cenie 2,5 naprawde dobry rower to sie na niego chyba zdecyduje...

Napisano

Hmm, a tak porównując to z A6 to poza przerzutkami jest jakaś istotna przewaga A8?

Bo z tego co widzę to amor identyczny tu i tu, a jedyne różnice to hamulce (tutaj LX, w A6 Avid 7, więc też dobre raczej) i przerzutki - XT zamiast LX. Tylko warte to jest dopłaty ponad 500zł czy ja jeszcze coś pominąłem?

Mówie o popularnej wersji A6 z allegro, która ma właśnie Tore i koła 505:

http://allegro.pl/item220090570_kross_leve...czarne_19_.html

Napisano

yukol

A6 z Torą ciężko dostać, to kolejna różnica... :P

Ten A6 ma klamkomanetki Deore, roczniki 2006 chyba miały LX'a, ale pewny nie jestem.

Edit:

Nie zauważyłem tego linka... :)

Napisano
yukol

A6 z Torą ciężko dostać, to kolejna różnica... :D

Ten A6 ma klamkomanetki Deore, roczniki 2006 chyba miały LX'a, ale pewny nie jestem.

Edit:

Nie zauważyłem tego linka... :P

No dostać ciężko chyba nie jest, trochę tego jest na allegro.

Co do manetek to dałem aukcje gdzie faktycznie są deore, ale są też aukcje gdzie są LXy.

Tylko teraz dopiero zauważyłem, że A8 ma tarczówki (no i faktycznie korba droższa), więc teraz ta różnica w cenie już się wydaje sensowniejsza. :)

Napisano

Szczerze piszac to prawie szlag mnie trafil jak zobaczylem te promocje... pomyslec, ze za 1900 zl kupilem w kwietniu Level A4 '07 a teraz za 700 zl wiecej moglbym miec taki rower...

Napisano

Ja sie ciesze, ze rower kupilem w kwietniu zamiast czekac do sierpnia - tak to by mnie ominelo pare fajnych wypadow do Kampinosu, maratony etc. Doskonale wiedzialem, ze po sezonie zdarzaja sie okazje cenowe... ale nie pomyslalbym, ze rower z 4k zlotych zostanie przeceniony jeszcze w lipcu o 1600 zl...

Napisano

Ja sam miałem kupić poisona zyankali T, ale jak nadarzyła sie taka okazja to warto ją wykorzystać, zawsze zostaje 1500 zł dołożę trochę grosza jeszcze i kupie szosę:D

Napisano
Promocje moge powiedziec gigantyczne sa w tej hurtowni...

I kręca sami sobi bicz. Sprzedają te Krossy wbrew producentowi. Niedługo nikt im nic nie sprzeda.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ehhh mam nadzieje ze za 2 miechy bedą jeszcze te Krossy A8 bo mam chrapke na nie a z tego co juz zauwazyłem to super sprzet i to za jaką kase :) normalnie nic tylko brac i kupowac B)

• 1 rok później...
  • Mod Team
Napisano

Co pierwsze rzuciło mi sie w oczy to niezgodność tego co jest na zdjeciach z tym co jest w opisie.

Piszą ze ma korbe truvativ stylo 3.3 korba z wyższe połki a na zdjeciach jest firex ... kierownica i mostek truvativ team a na zdjecach jest XR

Dotego pedały za 16zł ...

W kazdym opisie jaki znalazłem a8 miały jeszcze xt z przodu i kosztowały ponad 3000 wiec cana chyba okazyjna. Ale do korb truvativa nie mam zaufania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...