Martinuz Napisano 28 Lipca 2007 Napisano 28 Lipca 2007 Witam, niestety będąc debilem niechcący wyrzuciłem moją instrukcją od licznika. Więc proszę któregoś z użytkowników o sprawdzenie, jak ustawić sobie ODO po niechcącym resecie licznika. Z góry dziękuję za pomoc!
mortimer Napisano 28 Lipca 2007 Napisano 28 Lipca 2007 Jak to nie ma takiej opcji jak mam ten sam licznik patrze na instrukcje i pisze jak byk!!!! [...]po wymianie baterii wartość tę należy wgrac do pamięci komputerka- PRAWYM p. należy przejść do trybu ODO, wcisnąć LEWY p. na 2 sekundy. Następnie jeszcze raz nacisnąć PRAWY p. wybrać wartość i zatwierdzić ją LEWYM p. Przytoczyłem fragment z instrukcji obsługi. Mam nadzieje że pomoże!! Pozdro
focusR Napisano 28 Lipca 2007 Napisano 28 Lipca 2007 Ale licznik 9-funkcyjny nie ma pamięci dystansu całkowitego (tabelka na 2. stronie). A instrukcja tyczy się również modelu KCC-13.
Martinuz Napisano 28 Lipca 2007 Autor Napisano 28 Lipca 2007 Rotfl, mój zapamiętuje dystans całkowity Moze to jakaś podróbka? :> Ale ma ODO. A po co chcę ODO ustawiać? Po to że niechcący mi się zresetowało licznik... I gdyby jeszcze ktoś był tak miły i podał te wartosci do ustawiania obwodu koła z ich tabelki, mam 26calowe koła opony semislick... Edit: Dystans dzienny i całkowity Tyle na stronce kellys pisze o tym liczniku. Może kłamią? :> Ale fakt faktem że to co podałeś z instrukcji nie działa na nim. Mimo ze ODO zlicza ładnie. A po prostu chciałem mieć cały dystans w liczniku, a takto mam rozbity na kilka części. Nie lubię tego.
mortimer Napisano 28 Lipca 2007 Napisano 28 Lipca 2007 Nom pomyliłem sie myślałem, że pamięć ma KCC-13 a w przypadku KCC-09 możesz ja wprowadzić ręcznie. Ale widocznie nie można. Szkoda. przed wymiana baterii bede musiał zapisać sobie ODO tak dla własnej potrzeby EDIT: z tego co wnioskuje z tabelki musisz wbic w licznik współczynnik 2073, jak sie pomyliłem niech ktoś poprawi. Pozdro
focusR Napisano 28 Lipca 2007 Napisano 28 Lipca 2007 Samo zliczanie ODO oczywiście posiada;) , ale nie pamięć, np. w razie wymiany baterii - wtedy by przepadło. A co do wartości: dla 26" (650A) [co to jest? może ktoś wyjaśni:) ] jest podane 2073
Martinuz Napisano 28 Lipca 2007 Autor Napisano 28 Lipca 2007 Dziękować Szkoda że nie posiada pamięci. No ale cóż... tani był To niewątpliwie jego wieelka zaleta
mortimer Napisano 28 Lipca 2007 Napisano 28 Lipca 2007 NO mnie tez teraz troche to zszokowało, bo przeciez liczniki z targu niektóre juz mają taka pamięć... Ale cóż nic nie zrobimy. Trzeba bedzie sobie zapisywać ODO.
Mad Max Napisano 29 Lipca 2007 Napisano 29 Lipca 2007 Panowie, nie róbcie takich problemów, na drugi raz poszukajcie licznika z pamięcią A poza tym nie wpisujecie ODO codziennie tylko raz na rok albo jeszcze rzadziej...
Martinuz Napisano 29 Lipca 2007 Autor Napisano 29 Lipca 2007 po 1 - Mad Max - nikt nie robie tutaj problemów, zapytałem się i dostałem odpowiedź. Po 2 - odo ustawiałem tylko dlatego że niechcący zresetowałem licznik Po 3 - ten akurat był bardzo tani i ładnie mi się komponował z kokpitem mi naprawdę ta pamięć odo nie byłaby potrzebna gdyby nie reset z mojej głupoty. Może będę wpisywał nawet ODO raz w życiu, ale po prostu teraz miałem taką potrzebę. I nie widzę potrzeby zmieniania licznika na taki który ma tą funkcję. Koniec tematu!
emilek6 Napisano 8 Kwietnia 2009 Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam. Może jednak ktoś mógłby zeskanować bądź zrobić zdjęcie instrukcji tego licznika? Mam koła i oponki 26x2.1 i nie pamiętam jaki kod ustawić Byłbym wdzięczny!
dziobak82 Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam.I tak jak powyzej tez posiadam Kellys KCC-09 i zmienilem baterie gdyz stara mi wysiadla i dystans ODO szlag trafil,a niemam instrukcji,moze ktos laskawy moze mi zeskanowac i wrzucic na maila badz tutaj wkleic.To co napisal CYTAT [...]po wymianie baterii wartość tę należy wgrac do pamięci komputerka- PRAWYM p. należy przejść do trybu ODO, wcisnąć LEWY p. na 2 sekundy. Następnie jeszcze raz nacisnąć PRAWY p. wybrać wartość i zatwierdzić ją LEWYM p. niedziala.Jak ktos moze niech pomoze
QWEY564 Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 to nie jest żaden "kod" tylko obwód koła w mm... można samemu zmierzyć(najbardziej miarodajne) lub znaleźć w necie(manuale sigmy na .pdf)
romisio Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 Mam wątpliwości co wpisać w polu ustawienia obwodu koła. Z tabelki w instrukcji wynika, że powinienem wpisać wartość 2237 (opona 700C x 35) Wykonałem dwa pomiary - z obciążeniem i bez: - przy obciążeniu roweru (po prostu na nim siedziałem) wyszło mi, że obwód koła wynosi ok. 2155. - przy pomiarze bez obciążenie wynik był podobny do tego z tabelki. Poradźcie... Pozdro.
romisio Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 Pomyłka wkradła się do treści: Obwód bez obciążenia wynosi ok. 2170. Pzdr.
Seb Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 Odgrzebuję temat. Jeżeli ktoś chce ta instrukcję to mam skan PL w bardzo wysokiej rozdzielczości trochę w niektórych miejscach niewyraźne ale to wina skanera. Pliki/KCC-13_9.rar http://chomikuj.pl/SebaMaz Jak ktoś chce to wrzucę na RS
emer Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 wg mnie spieprzona instrukcja i do du...szy licznik (KCC-09) Stopera nie ma, to po pierwsze ... A dwa - NIE DA SIĘ zrobić edycji ODO po np wymianie baterii - mimo ze instrukcja mówi ze DA SIĘ. Natomiast wg tej "instrukcji" KCC-13 ma pamięć i mimo np wyciagnięcia baterii pamieta ODO, jak i mozna dodatkowo (jak i niby w KCC-09) edytować ODO ... W wersji angielsko języcznej dodatkowo jest napisane , że po około 2sek powinna migać (blinking) ostatnia cyfra ODO i mozna edytować, potem przedostatnia itd ... A prawda jest inna - NIE DA SIĘ - i gdy licznik jest wyciagniety, jak i założony (sprawdzałem) Tyle w temacie sh*t KCC-09 ...
premier2 Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 Hm, miałem KCC-16 i tam można było edytować ODO, na 100%. Stopera nie posiadał, odmierzał tylko czas jazdy dziennej, przy kasowaniu dystansu, kasował się czas. A pamięci danych to on na pewno nie posiadał, więc niższe modele tym bardziej jej nie mają. Ogólnie te liczniki nie są warte pieniędzy, jakie woła za nie Kelly's.
Legion84 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Odgrzebie troche temat - czy ktos posiada instrukcje do tego licznika? Przez przypadek wykasowalem wszystkie dane i potrzebuje od poczatku wklepac wymiar kola. Sprawa pilna.
Pepe91 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 instrukcja od kcc13 ale to jest to samo. klik. a co do ustawiania odo: model kcc13 ma na 100% taką możliwość. warto sprawdzić ten sposób w kcc9. tak jak już ktoś tu napisał wciskamy lp w odo na 2sek i wpisujemy wartość. sam to ostatnio wypróbowałem i działa bez zarzutu(w kcc13)
Apollo79 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam, Jestem nowym użytkownikiem forum jak i początkującym rowerzystomą :-). Mam pytanie jaki współczynnik wpisać przy oponach 26*1,9 - rowerek to Kross Hexagon V4. Na razie wpisałem współczynnik 2073, ale czy Ok? Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.