Skocz do zawartości

[licznik] Kellys KCC-09 i instrukcja do niego

Martinuz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, niestety będąc debilem niechcący wyrzuciłem moją instrukcją od licznika. Więc proszę któregoś z użytkowników o sprawdzenie, jak ustawić sobie ODO po niechcącym resecie licznika. Z góry dziękuję za pomoc!

Napisano

Jak to nie ma takiej opcji jak mam ten sam licznik patrze na instrukcje i pisze jak byk!!!!

[...]po wymianie baterii wartość tę należy wgrac do pamięci komputerka- PRAWYM p. należy przejść do trybu ODO, wcisnąć LEWY p. na 2 sekundy. Następnie jeszcze raz nacisnąć PRAWY p. wybrać wartość i zatwierdzić ją LEWYM p.

Przytoczyłem fragment z instrukcji obsługi. Mam nadzieje że pomoże!! Pozdro

Napisano

Ale licznik 9-funkcyjny nie ma pamięci dystansu całkowitego (tabelka na 2. stronie). A instrukcja tyczy się również modelu KCC-13.

Napisano

Rotfl, mój zapamiętuje dystans całkowity :whistling: Moze to jakaś podróbka? :> Ale ma ODO. A po co chcę ODO ustawiać? Po to że niechcący mi się zresetowało licznik... I gdyby jeszcze ktoś był tak miły i podał te wartosci do ustawiania obwodu koła z ich tabelki, mam 26calowe koła opony semislick...

Edit:

Dystans dzienny i całkowity

Tyle na stronce kellys pisze o tym liczniku. Może kłamią? :>

Ale fakt faktem że to co podałeś z instrukcji nie działa na nim. Mimo ze ODO zlicza ładnie. A po prostu chciałem mieć cały dystans w liczniku, a takto mam rozbity na kilka części. Nie lubię tego.

Napisano

Nom pomyliłem sie myślałem, że pamięć ma KCC-13 a w przypadku KCC-09 możesz ja wprowadzić ręcznie. Ale widocznie nie można. Szkoda. przed wymiana baterii bede musiał zapisać sobie ODO tak dla własnej potrzeby :whistling:

EDIT: z tego co wnioskuje z tabelki musisz wbic w licznik współczynnik 2073, jak sie pomyliłem niech ktoś poprawi. Pozdro

Napisano

Samo zliczanie ODO oczywiście posiada;) , ale nie pamięć, np. w razie wymiany baterii - wtedy by przepadło.

A co do wartości: dla 26" (650A) [co to jest? :huh: może ktoś wyjaśni:) ] jest podane 2073

Napisano

NO mnie tez teraz troche to zszokowało, bo przeciez liczniki z targu niektóre juz mają taka pamięć... Ale cóż nic nie zrobimy. Trzeba bedzie sobie zapisywać ODO.

Napisano

Panowie, nie róbcie takich problemów, na drugi raz poszukajcie licznika z pamięcią :D A poza tym nie wpisujecie ODO codziennie tylko raz na rok albo jeszcze rzadziej...

Napisano

po 1 - Mad Max - nikt nie robie tutaj problemów, zapytałem się i dostałem odpowiedź.

Po 2 - odo ustawiałem tylko dlatego że niechcący zresetowałem licznik

Po 3 - ten akurat był bardzo tani i ładnie mi się komponował z kokpitem :D mi naprawdę ta pamięć odo nie byłaby potrzebna gdyby nie reset z mojej głupoty.

Może będę wpisywał nawet ODO raz w życiu, ale po prostu teraz miałem taką potrzebę. I nie widzę potrzeby zmieniania licznika na taki który ma tą funkcję. Koniec tematu!

• 1 rok później...
Napisano

Witam. Może jednak ktoś mógłby zeskanować bądź zrobić zdjęcie instrukcji ;) tego licznika? Mam koła i oponki 26x2.1 i nie pamiętam jaki kod ustawić ;) Byłbym wdzięczny!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam.I tak jak powyzej tez posiadam Kellys KCC-09 i zmienilem baterie gdyz stara mi wysiadla i dystans ODO szlag trafil,a niemam instrukcji,moze ktos laskawy moze mi zeskanowac i wrzucic na maila badz tutaj wkleic.To co napisal CYTAT

[...]po wymianie baterii wartość tę należy wgrac do pamięci komputerka- PRAWYM p. należy przejść do trybu ODO, wcisnąć LEWY p. na 2 sekundy. Następnie jeszcze raz nacisnąć PRAWY p. wybrać wartość i zatwierdzić ją LEWYM p. niedziala.Jak ktos moze niech pomoze

Napisano

Mam wątpliwości co wpisać w polu ustawienia obwodu koła. Z tabelki w instrukcji wynika, że powinienem wpisać wartość 2237 (opona 700C x 35)

Wykonałem dwa pomiary - z obciążeniem i bez:

- przy obciążeniu roweru (po prostu na nim siedziałem) wyszło mi, że obwód koła wynosi ok. 2155.

- przy pomiarze bez obciążenie wynik był podobny do tego z tabelki.

Poradźcie...

Pozdro.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Odgrzebuję temat.

Jeżeli ktoś chce ta instrukcję to mam skan PL w bardzo wysokiej rozdzielczości trochę w niektórych miejscach niewyraźne ale to wina skanera.

Pliki/KCC-13_9.rar

http://chomikuj.pl/SebaMaz

Jak ktoś chce to wrzucę na RS

• 2 tygodnie później...
Napisano

wg mnie spieprzona instrukcja i do du...szy licznik (KCC-09)

Stopera nie ma, to po pierwsze ...

A dwa - NIE DA SIĘ zrobić edycji ODO po np wymianie baterii - mimo ze instrukcja mówi ze DA SIĘ.

Natomiast wg tej "instrukcji" KCC-13 ma pamięć i mimo np wyciagnięcia baterii pamieta ODO, jak i mozna dodatkowo (jak i niby w KCC-09) edytować ODO ...

W wersji angielsko języcznej dodatkowo jest napisane , że po około 2sek powinna migać (blinking) ostatnia cyfra ODO i mozna edytować, potem przedostatnia itd ...

A prawda jest inna - NIE DA SIĘ - i gdy licznik jest wyciagniety, jak i założony (sprawdzałem)

Tyle w temacie sh*t KCC-09 ... :rolleyes:

Napisano

Hm, miałem KCC-16 i tam można było edytować ODO, na 100%. Stopera nie posiadał, odmierzał tylko czas jazdy dziennej, przy kasowaniu dystansu, kasował się czas.

A pamięci danych to on na pewno nie posiadał, więc niższe modele tym bardziej jej nie mają. Ogólnie te liczniki nie są warte pieniędzy, jakie woła za nie Kelly's.

• 2 lata później...
Napisano

Odgrzebie troche temat - czy ktos posiada instrukcje do tego licznika? Przez przypadek wykasowalem wszystkie dane i potrzebuje od poczatku wklepac wymiar kola. Sprawa pilna.

Napisano

instrukcja od kcc13 ale to jest to samo. klik. a co do ustawiania odo: model kcc13 ma na 100% taką możliwość. warto sprawdzić ten sposób w kcc9. tak jak już ktoś tu napisał wciskamy lp w odo na 2sek i wpisujemy wartość. sam to ostatnio wypróbowałem i działa bez zarzutu(w kcc13)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum jak i początkującym rowerzystomą :-). Mam pytanie jaki współczynnik wpisać przy oponach 26*1,9 - rowerek to Kross Hexagon V4.

Na razie wpisałem współczynnik 2073, ale czy Ok?

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...