iceeeeman Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam Mam na imię Adam Chciałbym zaprosić do wspólnej jazdy wszystkich bikerów i bikerki z Olsztyna i okolic. Jeździmy XC. Jazdę zaczynamy najczęściej około godziny 16-17 (raczej 17, 16 sporadycznie) w poniedziałek/środę/czwartek spod ratusza w Olsztynie. W tygodniu dystans jest różny zależny od chęci/pogody/itp. W granicach 30-50 km. W weekendy jak znajdzie się trochę czasu wyruszamy gdzieś dalej, wtedy dystans około 80-100 km. Jeśli ktoś ma ochotę przed jazdą pogadać na gg podaję nr: 4807974 Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Szkoda, kurde, że ja mam wszędzie daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dokładnie - szkoda, że ode mnie do Oolsztyna jest także daleko, bo u mnie nie ma chyba nikogo, kto jeżdziłby w cross-country. Wiele osób jeżdzi na rowerze "bo jeżdzi se po prostu", kilku chłopaków jeżdzi w grawitacji ( a ja już z tym skończyłem - brak torów do jazdy ) no i pozostają kolarze szosowi ( a jest ich u mnie kilku i to porządnie wyposażonych ). A co z XC-bikeram'i ? ? ? ? Czy tylko ja tutaj ( w Iławie ) preferuje jazde XC ? Pozdrawiam ! P.S. W Olsztynie to przynajmniej człowiek widzi ludzi na porządnych rowerach, w kaskach, w spodenkach z pampiersami .... A u mnie zostałbym zlinczowany w taki ubraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario199 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ja bym mógł spróbować, ale to dopiero we wrześniu . Bo tera nie ma mnie w Olsztynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceeeeman Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Nie ma problemu, może być we wrześniu. Jeśli do tej pory nie spadnie śnieg to będziemy jeździli Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Icemaaan a czy ty jeździsz może wokół j. Krzywego, bo chyba ciebie widziałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceeeeman Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Przy Krzywym też mi się zdarza często przejeżdżać Ale dookoła to raczej nie jeżdżę, przynajmniej nie za jednym zamachem. Rundka dookoła jeziora to około 20km, staramy sie jeździć minimum 40km dziennie. Pozdrawiam - - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merdok Napisano 3 Października 2007 Udostępnij Napisano 3 Października 2007 a gdzie jeździsz w sporej grupie, może kiedyś bym dołączy do Was ja pomykam w tych okolicach Skanda, Bartążek, Butryny jeszcze jeździcie w październiku też ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceeeeman Napisano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Teraz to już tak sobie jest z tym jeżdżeniem, pogoda kiepska, ja ostatnio jeździłem w czwartek, ciężko w taką pogodę jest zebrać kilka osób do wspólnej jazdy. Tym bardziej, że jak się wraca z pracy kolo 15-16 to niewiele zostaje czasu do 18 kiedy się robi już prawie całkiem ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to znaczy up:) czyli ruszy ktoś dupkę w zimny dzionek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Raczej na wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Ja również dopiero na wiosnę. Rower w pociąg i bym zajechał do Was. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekMezinski Napisano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Najprawdopodobniej 2 i 3 weekend lutego jakieś "OLDSCHOOLOWE" XC bez spinania, tudzież jak kto woli enduro, jak to w się śmigało w latach 90tych, gdy od wszystkiego był jeden bike...Ja wpadam na stalowym sztywniaku! Po starych miejscówkach, sporo kręcenia, zjeżdżania, może jakieś ciekawe zapomniane ścieżki i traski...Dla każdego coś dobrego:) Szykujcie sprzęt i kondycje, dokładniej co i jak jeszcze ustalimy. Jazda bez względu na pogodę, chyba że naprawdę będzie jakiś totalny armagedon. Dokładniejsze info na forum regionalnej strony www.krank.pl pod tym linkiem: http://krank.pl/forum/viewtopic.php?t=1554 z pozdrowieniami Bartek Męziński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mqss Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ja niedawno nabyłem rowerek, więc jak troche sie wprawie to bardzio chętnie pojeżdziłbym z Wami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekMezinski Napisano 31 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Niedziela 03.08.2007 g.11.00 , Ratusz, śmigamy po lesie miejskim. http://krank.pl/forum/viewtopic.php?t=1554&start=20 Zapraszam/Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Cześć, jak wygląda sprawa ze startami w 2009 roku? Kiedy zaczynacie sezon? Z chęcią bym do Was dołączył, jak najszybciej, ale sprzęt będę miał dopiero w kwietniu. I napiszcie, jak wyglądają Wasze rajdy. Ilu Was jeździ, po jakich trasach jeździcie, jakie tempo itp. Jaką kondychę muszę szykować Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekMezinski Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cześć, najlepiej ustawić się na jazdę przez forum na www.krank.pl, dział ustawki. Jest trochę osób jeżdżących na różnym poziomie, zatem myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ze mną można pośmigać niemal wszystko, na każdym poziomie, ale bywam rzadko w Olsztynie. Marzy mi się stary niepowtarzalny klimat, aby choć raz w tygodniu spotykało się całe środowisko mtb o stałej godzinie pod ratuszem, tak jak to dawniej bywało, ale to już historia... PS. Dawniej było tak, że przyjeżdało pod ratusz nawet 10-15 osób, i robiliśmy jakąś wybraną trasę, jak są zróżnicowane umiejętności, to dzielimy się na mniejsze grupy. Tak jak pisałem wcześniej to już historia, i teraz nie ma już takiego klimatu, choć zaczyna się to znów pozytywnie mzieniać. Zapraszam na wspólne ustawki przez naszą najstarszą lokalną stronę krank.pl...Jak masz czas pośmigać to pisz na forum kiedy, a pewnie ktoś znajdzie się chętny do wspólnej jazdy. pozdrawiam/ Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onczylija Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cześć, najlepiej ustawić się na jazdę przez forum na www.krank.pl, dział ustawki. Jest trochę osób jeżdżących na różnym poziomie, zatem myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ze mną można pośmigać niemal wszystko, na każdym poziomie, ale bywam rzadko w Olsztynie. Marzy mi się stary niepowtarzalny klimat, aby choć raz w tygodniu spotykało się całe środowisko mtb o stałej godzinie pod ratuszem, tak jak to dawniej bywało, ale to już historia... PS. Dawniej było tak, że przyjeżdało pod ratusz nawet 10-15 osób, i robiliśmy jakąś wybraną trasę, jak są zróżnicowane umiejętności, to dzielimy się na mniejsze grupy. Tak jak pisałem wcześniej to już historia, i teraz nie ma już takiego klimatu, choć zaczyna się to znów pozytywnie mzieniać. Zapraszam na wspólne ustawki przez naszą najstarszą lokalną stronę krank.pl...Jak masz czas pośmigać to pisz na forum kiedy, a pewnie ktoś znajdzie się chętny do wspólnej jazdy. pozdrawiam/ Bartek Jeżeli chodzi o mnie to póki będę w Olsztynie mogę się "stawiać" pod ratuszem. W połowie roku wyprowadzam się do Dorotowa i już ciężej będzie z dojazdami pod Ratusz Chociaż chodzi mi po głowie myśl, żeby zbierać ludzi po drodze. Ja np. mieszkam na Jarotach i jeżeli byśmy robili trasę do Lasu Miejskiego to wpierw ustawialiby się bikerzy z Jarot, Pieczewa, Nagórek (i miejscowości na południe od Olsztyna) i z czasem, po drodze do Lasu dołączaliby kolejni uczestnicy rajdu. Umawialibyśmy się w danych punktach na określonych osiedlach na konkretną godzinę, ale w taki sposób, żeby nie było dużych przestojów. Załóżmy jedziemy z Jarot o 9:00, to z ludźmi z Nagórek ustawiamy się o 9:05 (tak, żeby już na nas czekali) pod Realem. Potem załóżmy Brzeziny przy byłym PGRze o 9:10. Podgrodzie przy Straży Pożarnej o 9:20, osiedle Kościuszki na rondzie Bema o 9:30 i tak dalej... Spotkania pod Ratuszem z bikerami są mi obce, ale czy jak się tam wszyscy zjechali to nie było paraliżu komunikacyjnego? Jak taka grupa jedzie chodnikiem/ulicą, przejeżdża przez skrzyżowania, przejścia dla pieszych? Pozdro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swieru Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 to co wyprowadzka do Dorotowa? to piękne miejsce kiedyś często tam bywałem nie tylko na rower jak będziesz tam już mieszkał to daj znać to podlece na kolarce pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 witam czy dalej są organizowane ustawki rowerowe jak tak to gdzie o której i w jakie dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.