djtomas Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam! Za zmianę korby, suportu, łańcucha i kasety zarządano dzisiaj ode mnie 40zł O.o No to do drugiego sklepu (zapomniałem dodać że te 40zł to przy zakupie części u nich - lol) tam cena części taka sama, a za usługę 25zł... Jak to jest u Was? Czy przy zakupie części macie montaż gratis? Ja byłem trochę zdegustowany tym... daję im zarobić na częściach a oni nie zamontują za free POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Centrowanie kół - 0 zł Smarowanie tylnej piasty - 0 zł Nabicie gwiazdki (w tym gwiazdka) - 5 zł Naprawa zepsutej przeze mnie blokady skoku - 0 zł Wymiana zepsutego przeze mnie korka z regulacją naprężenia - 0 zł Tyle ja u nich zapłaciłem za serwis... Kocham sklep rowerowy na moim osiedlu ! Przy zakupie części u nich z tego co wiem montaż zwykle gratis przynajmniej dla mnie, no ale ja cały rower u nich kupowałem... Edit: Aha! Zapomniałem dodać... Wszelkiego rodzaju rady, pytania o sprzęt - GRATIS ! Klient (ja) w pełni zadowolony ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 i widzisz djtomas. za mniej wiecej 80 zł kupisz skuwacz, ściągacz do korby, klucze do kasety i suportu. i opłaci się bardziej niż serwis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Za skuwacz zapłaciłem ok. 15 zł, za ściągacz do korby i klucz do suportu 32 zł a klucz do kasety bodajże 13 zł, także wychodzi 60 zł, a te 60 zł zwróci się błyskawicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 No zdecydowanie bardziej opłaca się zainwestować w narzędzia i samemu serwisować rower, tylko potrzeba jeszcze trochę wiedzy i umiejętność, ale to nabędziemy z czasem. Na dodatek przecież nie trzeba wszystkiego kupować (nardzędzi), czasem jedna osoba kupi klucz do suportu, druga ściągacz do korb no i będą sobie klucze nawzajem pożyczać, przecież od czego ma się kolegów w rowerowej braci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 jak będę u nich te części kupował to (koszt 200zł) to będę ich gnębił żeby to montowali za free albo kupuje u innych POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 U mnie jest tak kupujesz części montaż gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 za te rzeczy które wymieniłeś nie płacę nic w zaufanym serwisie.. zdjęcie kasety w innym serwisie kosztowało mnie 5 zł, zdjęcie korby z suportu za free, a suportu nie zmieniałem więc nie wiem jak to jest, ale sądzę, że z 5-10 zł by zażądali. Zazwyczaj jak do gościa jadę, mam wszystko za darmo, nie miałem śrubek do koszyka na bidon i dostałem je za.. tja za darmo. Ba, nawet zamontowali! ;p wszystko dlatego, że dałem im rower do złożenia za co zabuliłem swoje i teraz się troszkę zwraca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 no właśnie, dobrym porównaniem byłaby cena złożenia całego roweru gdzieś kiedyś pytałem o to i o ile pamiętam chcieli 60zł (bez zaplatania kół) POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 za cale zlozenie + podkładka dystansowa do mostka + pancerze i 1 linka zaplacilem chyba 130 zł (lub nieco mniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Odkręcenie wolnobiegu > wymiana dwóch szprych, jednego nypla > centrowanie = 20 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riqar Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 W zaprzyjaźnionym sklepie, jak kupujesz części to montaż za darmo. Wadą jest to, że mało części mają. W najgorszym sklepie w mieście, zdzierają kasę jak leci. Kupujesz u nich części a i tak płacisz za naprawę. A najlepsze jest to, że nawet za napompowanie kół każą sobie płacić 5 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 a jak myślicie ile mogliby zawołać za wymianę ramy? POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 O ile w Polsce faktycznie rozpowszechniony jest miły zwyczaj montowania nowych części za darmo, ja tak w kategorii ostrzeżenia/ciekawostki podam orientacyjne ceny serwisu rowerów w Norwegii, podejrzewam że w pozostałych krajach skandynawskich ceny będą podobne, może trochę niższe. Otóż godzina robocizny kosztuje 500 koron (dzieli się na pół żeby wyszło w złotówkach, czyli ~250zł). Minimalna opłata za wykonanie jakiejkolwiek usługi wynosi 100 koron, czyli np. wymiana dętki to 100kr + cena dętki, 50kr. Zmiana linek i pancerzy to około pół godziny pracy, czyli 250kr plus części. Zmiana korby, łańcucha i kasety to ok. 45 minut, czyli w okolicach 400kr plus części. Zaplatanie nowych kół nie jest tu znanym zjawiskiem (godzina pracy...), kupuje się "gotowce", taki średniak na piaście Deore, szprychach noname i obręczy Mavic 317 to przyjemność rzędu 1000-1200kr. Jeżeli ktoś wybiera się na wycieczkę po fjordach, bądź co gorsza na Nordkapp :-), lepiej zaopatrzyć się w sporo części, bo każda awaria może się skończyć nieprzyjemnie dla portfela ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Dzisiaj (tzn już wczoraj) kupiłem korbę, kasetę i łańcuch. Na początku dostałem 5% rabatu czyli około 25 zł a za założenie (napęd + hamulce avid sd7 które kupiłem w innym sklepie) zapłaciłem... 25 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 mi dzisiaj za zmianę korby, suportu, kasety i montaż amora zawołali 30zł (amor nie od nich) ale jutro jak będę odbierał maszynę i płacił za części to może coś jeszcze ponegocjuję POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 centrowanie koła, niezależnie od stopnia scentrowania - 25 zł wnerwiłem się tylko i nauczyłem się sam centrować. Jak to dobrze umieć wszystko przy rowerze zrobić samemu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.