Bartez23 Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No faktycznie masa kierownicy powaliła mnie na kolana Do kwoty 120 zł proponuje zakupić Maxxis Larrsen TT lub Kenda Komodo i do tego dętki ultralight i gites Jednak wszystko zależy od tego gdzie tych opon będziesz używał. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Albo kupie Kende Karme (517g) albo Kende Rocket (470g). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 pomyłka oczywiście chodziło mi o karme a nie o komodo ... ps. Xsystoff co to za kenda rocket ... nie widziałem takiej nigdzie ... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Krzysztofie ( ) kendy karmy są w 2 wersjach drut i kewlar, kewlar ok 460-470 g (zalezy jak trafisz), drut 515 g kupiłem karmy i muszę przyznać, że to dotychczas najlepiej wydana kasa na rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Drogi kusaku ( ), nie dalej jak wczoraj osobiscie wazylem Kendy Karmy kevlarowe i wyszlo dokladnie 517g Jesli chodzi o Kendy Rocket (chyba nie przekrecilem nazwy) to jest to jakas nowosc. Bieznik taki dziwny, bo dosyc agresywny na bokach i drobniutki na srodku (jak w RR). Kosztuja tyle co Karmy i oczywiscie jest to rowniez kevlarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 hmmm no może ale na paczce jaka do mnie doszła było napisane równo 1 kg w opakowaniu (folia, taśma i takie pierdoły) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Tez myslalem, ze jakos mniej wyjdzie... trudno 517g za 55 zł to i tak rewelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 5 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Wymieniłbym gripy za 10-12zl można kupić chwyty authora lub titec'a ponad2x lżejsze. Sprawdzają się sam ich używałem (author) i są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 No No Xsystoff calkiem niezle Ci to idzie Szkoda ze fotki z forum mi sie nie chca wczytywac... Ale za to widzialem kilka na Twojej stronie , chociaz tyle. Pozdrawiam i czekam na ciag dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Prosilbym moderatora o edytowanie moich postow gdzie wstawialem swoje zdjęcia i zmiane adresu fotek na: http://www.hadw.nazwa.pl/Krzysiek/mymerida/ - koncowki czyli gtpX.jpg gdzie X oznacza numer zdjecia zostaja takie same jak byly. Bylbym ogromnie wdzieczny, bo projekt bez fotek to troche lipa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Nie łapie co mam zmienić ale tak samo jak w innym temacie i w tym polecę te zaciski za 20zl zejdziesz prawie 100g http://allegro.pl/item225208944_zaciski_pi...co_gwar_fv.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Po wyjeciu kola i ponownym wlozeniu nie trzeba bedzie ponownie ustawiac hamulcow ? Jesli chodzi o foty to tak: dotychczasowy kod (ten miedzy IMG) wygladal tak: http://www.hawd.nazwa.pl/wilku/MyMerida/gtp1.jpg gdzie w kolejnych zdjeciach zmienialy sie numery czyli gtp1, gtp2, gtp3 itp. teraz adres fotek wyglada tak: http://www.hadw.nazwa.pl/Krzysiek/mymerida/gtp1.jpg numery zdjec sa takie same, wiec człon www.hawd.nazwa.pl/wilku/MyMerida/ wystarczy zmienic na www.hadw.nazwa.pl/Krzysiek/mymerida/ jezeli nadal nie rozumiesz to moge poprzez pm`a wyslac zmodyfikowane posty i edytujesz te co juz sa (Iron cos spapral, bo sie powtarza ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Ktoś z obsługi już podmienił twoje linki jednak pierwszy post wygląda teraz tragicznie bo wcięło wszystkie fotki. Ja po zamianie zacisków w rowerze brata nie zmieniałem nic - ustawienie koła nie zmieniło się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 My tu gadu gadu, a ruskie sie zbroja Dobra lecimy z koksem... Przednie koło + wielki zacisk Formuli Koło tył + wielki zacisk Formuli + kaseta Atlusa Dętka Kendy (obie ważą co do grama tyle samo): Opona Kenda przód: Opona Kenda tył: Conti Vapor Pro 2.1 Kevlar przód: Conti Vapor Pro 2.1 Kevlar tył: Dętka Kenda Ultra Lite: Dętka Conti Light Teraz ciekawostka: Iron kupił w sklepie dętki Conti Light, które ważyły 121 i 123g. Bardzo lekka seria, wiec poleciałem do tego samego sklepu i trafiłem na Conti Light 131g. Iron Ty szczesciarzu Liczymy: 13319 - 870 - 860 - 194 - 194 + 620 + 594 + 122 + 131 = 12668g Koszty: Conti Vapor Pro = za darmo Kedna Ultra Lite = 13 zł Conti Light = za darmo (był na zapasie) Koszty=13 zł Waga wyjsciowa: 13920g Waga koncowa: 12668g Zysk 1252g Koszt: 207.80 + 13 zł (dętka) - 29 zł (sprzedana kanapa z GT) = 191.80 zł W nastepnym odcinku: Zaciski proponowane przez Lookasa zastepuja klocki Formuli + v-ki Deorki zastepuja atrape hamulcow do ktorej przyznał sie Promax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Za takie pieniadze to jest bardzo lekki sprzet, gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Tak se policzyłem: 13 920-12 688= zrzucone 1232g koszt całkowity: 1186zl 149 207,80 +191,80 _______ 1736zł A po co liczyłem to nie wiem ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No No coraz bardziej czekam na efekt koncowy Jest na co popatrzec.. Porob jeszcze jakies fotki i wrzuc w miare mozliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 13 920-12 688= zrzucone 1232g 12668 Poza tym ja na biezaco sumuje koszty, wiec nie dodawaj poszczegolnych cen z kolejnych postow. Całość kosztowala mnie 191.80 zł Czyli za: 1186 + 191.80 = 1377.80 zł otrzymujemy sprzet, ktory jest: a) ciekawy (Triple Triangle, GT) lekki (prosze mi znalezc cos lzejszego, bo bez rogow i koszykow tak jak sie sprzedaje gotowce calosc wazy 12.4 kg) c) wyscigowy (posiada prosta kiere, krotkie rogi, mostek na minusie, siodelko decha, kevlarowe oponki i lekkie detki) Ktos prosil o fotke: Tutaj jeszcze na starych oponach: Haha i niech mi ktos napisze, ze lepiej kupic drozszego gotowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Lepiej kupić droższego gotowca , co wygrałem? Joke - dużo zależy od danej sytuacji nie można jednoznacznie powiedzieć czy lepiej kupić droższego gotowca czy tanszy rower i go zmodować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Wygrales lokalnego Bosmana Jak wpadniesz kiedys w okolice to odbierzesz nagrode Ino sie zgrywam, kazdy wie, ze najlepszy rower za te pieniadze to Kross Levle A2 wersja export power 2007. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Wlasnie zaczynam coraz bardziej zalowac ze nie wziąlem jakiegos Krossa zamiast Kelly'sa.Ten 2 to straszny klocek.. powoli zaczynam myslec nad zmianami oczywiscie takimi aby troche zbic z wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 krzysiek, projekt fajny, i masz szansę na < 11 - 10,5 kg tylko ta ramka wizualnie mnie odrzuca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Co ty gadasz kusak? GT robi jedne z fajniejszych ram. Mnie się marzy stary Zaskar LE Rowerek baja Za takie pieniądze tak niska waga. Gratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 masz szansę na < 11 - 10,5 kg 10.3 kg to bedzie miala Merida w marcu / kwietniu, GT raczej nigdy nie bedzie mialo mniej niz 11.9 kg. Rama jest piorunsko sztywna, jeszcze nie jezdzilem na czyms co na zwyklym bruku wyrywa kregoslup. Juz wiem co odczuwaja wlasciciele Zaskarow. We wrzesniu pojade sobie z ciekawosci na nim maraton. A w temacie to czekam na v-ki od Arnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 A może wszczepić mu takie cudo? http://www.allegro.pl/item226742228__kruk_...chi_xc_600.html Tanie, lekkie, pancerne i kultowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.