proxx Napisano 26 Lipca 2007 Napisano 26 Lipca 2007 Wiem, że jest spis tras i w ogóle pełen wypas, wszystko gra ła ła, ale ja mam inny problem! Do tej pory śmgiałem po okolicy. W te wakacje wybieram się z kumplami w góry. Dla nas 3 to będzie pierwszy poważny wyjazd w niepłaskości. Nie mamy pojęcia, co wybrać. Priorytetem w zasadzie jest to, żeby było w miarę tanio, bo to nie jedyny wakacyjny wyjazd. I teraz najważniejsze, jak chcemy jeździć: dobrze rozumiane enduro. Raczej przez większość czasu obydwa koła na ziemi, bez ostrego DH i w ogóle. Coś trochę mocniejszego niż XC, ale bez przesady. Czy możecie podać konkretne miejscowości, do których się można udać i mieć pod ręką spory las/lasy z mnogością atrakcji? Z góry dzięki.
onkiel Napisano 27 Lipca 2007 Napisano 27 Lipca 2007 góry świętokrzyskie, tam jest sporo miejsc do pojezdzenia a jak pogadacie z ludzmi z kielc lub okolic to na pewno powiedza gdzie mozna sie skatowac
Gilevich Napisano 29 Lipca 2007 Napisano 29 Lipca 2007 Ja bym polecił Szczawnicę w Pieninach, Ciekawe trasy w terenie i po asfaltach, ładne widoki i bliskość Słowacji, naprawdę przez tydzień można jeździć i zero nudy. Ogólnie dla każdego coś ciekawego się w tym rejonie znajdzie a trasy można dobierać według własnego upodobania i trudności. Jeździłem tam przez 3 lata z rzędu więc z czystym sumieniem mogę polecać
proxx Napisano 30 Lipca 2007 Autor Napisano 30 Lipca 2007 Dzięki za sugestię, przekazałem Wasze pomysły koledze i jemu zostawiłem decyzję. Jak nie zapomnę to napiszę, gdzie się w końcu wybraliśmy
bodziekk Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 Dobrym wyjściem jest także Beskid Żywiecki - szczególnie południowa część (nocować można np. w Ujsołach czy w Rycerce - ceny niewysokie i blisko stamtąd w najciekawsze miejsca).
Bax21 Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 popieram onkliela. Góry świętokrzyskie są super i jeśli chodzi o trudność to lajcik.
rafalko1989 Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 Góry Świetokrzyskie i Bieszczady :] O świetokrzyskich dużo slyszalem a w bieszczadach sam bylem i moge powiedziec ze sa tam naprawdę 'hardcorowe' trasy w lesie
DeLocator Napisano 11 Sierpnia 2007 Napisano 11 Sierpnia 2007 kazde pasmo cos w sobie ma: BESKID WYSPOWY - pustka, nietypowe pejzaze i duzo trudnych tras BESKID MALY - mniej widoczkow, mniejsze gorki, ale duzo plynnej jazdy BESKID SLASKI - sporo fajnych miejsc i tras, ale w sezonie totalny tlok BESKID MAKOWSKI - Beskidy w miniaturce, dobre rejony pod dlugie xc, mniej spektakularnie widokowo BESKID ZYWIEC - genialne widoczki, fajne trasy, sporo rodzynkow, chyba najciekawsze polskie pasmo BESKID SADECKI- malowniczy i duzo jezdnych tras, przeciekawe syte podjazdy PASMO PODHALANSKIE - malo wymagajace, ale widokowo przy przewianym powietrzu miazdzy PIENINY - stosunkowo mniej szlakow, ale widoczki,widoczki w kazdym z tych pasm mozna cos polecic
tenjin Napisano 11 Sierpnia 2007 Napisano 11 Sierpnia 2007 podepne sie jakby ktoś śmigał w Szczawnicy przed 22 sierpnia to ja bym sie chętnie podpiął a moge sobie tam załawić spanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.