Skocz do zawartości

[dokąd?] proszę pomóżcie!

proxx

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że jest spis tras i w ogóle pełen wypas, wszystko gra ła ła, ale ja mam inny problem!

Do tej pory śmgiałem po okolicy. W te wakacje wybieram się z kumplami w góry. Dla nas 3 to będzie pierwszy poważny wyjazd w niepłaskości. Nie mamy pojęcia, co wybrać.

Priorytetem w zasadzie jest to, żeby było w miarę tanio, bo to nie jedyny wakacyjny wyjazd. I teraz najważniejsze, jak chcemy jeździć: dobrze rozumiane enduro. Raczej przez większość czasu obydwa koła na ziemi, bez ostrego DH i w ogóle. Coś trochę mocniejszego niż XC, ale bez przesady.

Czy możecie podać konkretne miejscowości, do których się można udać i mieć pod ręką spory las/lasy z mnogością atrakcji?

Z góry dzięki.

Ja bym polecił Szczawnicę w Pieninach, Ciekawe trasy w terenie i po asfaltach, ładne widoki i bliskość Słowacji, naprawdę przez tydzień można jeździć i zero nudy. Ogólnie dla każdego coś ciekawego się w tym rejonie znajdzie a trasy można dobierać według własnego upodobania i trudności. Jeździłem tam przez 3 lata z rzędu więc z czystym sumieniem mogę polecać

• 2 tygodnie później...

kazde pasmo cos w sobie ma:

BESKID WYSPOWY - pustka, nietypowe pejzaze i duzo trudnych tras

BESKID MALY - mniej widoczkow, mniejsze gorki, ale duzo plynnej jazdy

BESKID SLASKI - sporo fajnych miejsc i tras, ale w sezonie totalny tlok

BESKID MAKOWSKI - Beskidy w miniaturce, dobre rejony pod dlugie xc, mniej spektakularnie widokowo

BESKID ZYWIEC - genialne widoczki, fajne trasy, sporo rodzynkow, chyba najciekawsze polskie pasmo

BESKID SADECKI- malowniczy i duzo jezdnych tras, przeciekawe syte podjazdy

PASMO PODHALANSKIE - malo wymagajace, ale widokowo przy przewianym powietrzu miazdzy

PIENINY - stosunkowo mniej szlakow, ale widoczki,widoczki

w kazdym z tych pasm mozna cos polecic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...