proxx Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Wiem, że jest spis tras i w ogóle pełen wypas, wszystko gra ła ła, ale ja mam inny problem! Do tej pory śmgiałem po okolicy. W te wakacje wybieram się z kumplami w góry. Dla nas 3 to będzie pierwszy poważny wyjazd w niepłaskości. Nie mamy pojęcia, co wybrać. Priorytetem w zasadzie jest to, żeby było w miarę tanio, bo to nie jedyny wakacyjny wyjazd. I teraz najważniejsze, jak chcemy jeździć: dobrze rozumiane enduro. Raczej przez większość czasu obydwa koła na ziemi, bez ostrego DH i w ogóle. Coś trochę mocniejszego niż XC, ale bez przesady. Czy możecie podać konkretne miejscowości, do których się można udać i mieć pod ręką spory las/lasy z mnogością atrakcji? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 góry świętokrzyskie, tam jest sporo miejsc do pojezdzenia a jak pogadacie z ludzmi z kielc lub okolic to na pewno powiedza gdzie mozna sie skatowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ja bym polecił Szczawnicę w Pieninach, Ciekawe trasy w terenie i po asfaltach, ładne widoki i bliskość Słowacji, naprawdę przez tydzień można jeździć i zero nudy. Ogólnie dla każdego coś ciekawego się w tym rejonie znajdzie a trasy można dobierać według własnego upodobania i trudności. Jeździłem tam przez 3 lata z rzędu więc z czystym sumieniem mogę polecać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dzięki za sugestię, przekazałem Wasze pomysły koledze i jemu zostawiłem decyzję. Jak nie zapomnę to napiszę, gdzie się w końcu wybraliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Sam bym w tych terenach z chęcią pojeździł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dobrym wyjściem jest także Beskid Żywiecki - szczególnie południowa część (nocować można np. w Ujsołach czy w Rycerce - ceny niewysokie i blisko stamtąd w najciekawsze miejsca). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bax21 Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 popieram onkliela. Góry świętokrzyskie są super i jeśli chodzi o trudność to lajcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalko1989 Napisano 30 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Góry Świetokrzyskie i Bieszczady :] O świetokrzyskich dużo slyszalem a w bieszczadach sam bylem i moge powiedziec ze sa tam naprawdę 'hardcorowe' trasy w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeLocator Napisano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 kazde pasmo cos w sobie ma: BESKID WYSPOWY - pustka, nietypowe pejzaze i duzo trudnych tras BESKID MALY - mniej widoczkow, mniejsze gorki, ale duzo plynnej jazdy BESKID SLASKI - sporo fajnych miejsc i tras, ale w sezonie totalny tlok BESKID MAKOWSKI - Beskidy w miniaturce, dobre rejony pod dlugie xc, mniej spektakularnie widokowo BESKID ZYWIEC - genialne widoczki, fajne trasy, sporo rodzynkow, chyba najciekawsze polskie pasmo BESKID SADECKI- malowniczy i duzo jezdnych tras, przeciekawe syte podjazdy PASMO PODHALANSKIE - malo wymagajace, ale widokowo przy przewianym powietrzu miazdzy PIENINY - stosunkowo mniej szlakow, ale widoczki,widoczki w kazdym z tych pasm mozna cos polecic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 podepne sie jakby ktoś śmigał w Szczawnicy przed 22 sierpnia to ja bym sie chętnie podpiął a moge sobie tam załawić spanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.