Huhu Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 W ktoryms z MR lub Bikeboardów był wywiad z Garym Fisherem i powiedział, że dla najlepsze były kasety 7. Dawały najlepszy stosunek ilośc przełozeń/trwałość napędu. Cos w tym jest bo mój niezadbany naped 21-biegowy ma jakies 12tysięcy km i jeszcze nic nie przeskakuje. Biegi dokładane są przez Japończyków, bo oni mają hopla na punkcie konserwacji i grzebania przy rowerze. Przez tydzień go przygotowują, by potem raz w niedzielę pojechac w teren i znowu przez tydzień siedza, czyszczą i smaruja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Sram 830, 850 11-28 (8rz): 11-12-14-16-18-21-24-28 Shimano deore lx xt xtr 11-32 (9rz): 11-12-14-16-18-21-24-28-32 Jeśli ktoś nie korzysta z zębatki 32z to przejście na 9rz jest bezcelowe, lepiej kupić kasetę srama. Niestety shimano wymusza na klientach kupowanie 9rz poprzez brak manetek 8rz w wyższych grupach. Poza tym kasety shimano 8rz mamy 11-32 i 11-30 więc trochę gorsze stopniowanie, ale tylko trochę IMO nie opłaca się, 9rz to chwyt marketingowy BTW 10rz chyba już do górali nie wcisną, ciekawe kiedy będą 4 blaty z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuhru87 Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Shimano opatentował już rozwiązanie 2 x 14 ; P Mam klamkomanetki Alivio 3 x 8, tył to zestaw kasety 8-rzędowej z Deorką SGS. Klamkomanetki wymieniam na zestaw Avid SD7 + SRAM Trigger Attack 3 x 9, kaseta i przerzutka zostają te same. I teraz pytanie: czy wystarczy wymienić tylko kasete i łańcuch żeby wszystko chodziło 'cacy', czy trzeba będzie jeszcze jakichś operacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jak przerzutka działa pod shimano to bez zbędnych operacji raczej . A odnośnie tematu , to ja jakies 2 tygodnie temu zmieniłem naped z 8 na 9 i widze różnice .Przejawia się ona w tym że jest mniej odczuwalny opór po zmianie o jedną zębatke .Wcześniej zmieniałem o 1 i czułem opór , teraz jest on mniejszy ,dopiero zmiana o 2 daje większe odczucie .Ale być może to tylko takie moje majaczenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Być może czyste linki, itp. Jak po pięciu latach wymieniłem rok temu pancerze, to to był dopiero odjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Jestem po przesiadce i jedyne co widzę to lepsze stopniowanie w przypadku najmniejszej koronki (34z.). Przy 8 rzędówce był spory przeskok na te koronkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 W ktoryms z MR lub Bikeboardów był wywiad z Garym Fisherem i powiedział, że dla najlepsze były kasety 7. To byl bB, tez czytalem A co do 7ek- w makro-wieszaku mialem taka i byla srednia, na 8ce nie jezdzilem, ale w Konie od nowosci mam 9tke i jezdzi sie dobrze, nie skacze czy cos... Pasuje mi 9tka... Choc czasem na zjazdach zaczyna brakowac ciezkich przelozen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Cięższe przełożenia by się przydały, pewnie Ale to musiało by być trochę więcej zmian. Chyba niemożliwym jest przy obecnym rozmiarze bębenka założyć koronkę mającą mniej niż 11 zębów. Musiała by nastąpić zmiana standardów, albo chociaż jeden producent wprowadzić piasty z nowym bębenkiem o mniejszej średnicy i do tego wykonać odpowiednią kasetę (bardzo możliwe, że do całości musiała by dojść przerzutka o zmienionej konstrukcji dla zwiększenia precyzji) , a na to wszystko jak na razie się nigdzie nie zanosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Sprzedają też LX-y bez manetek:http://allegro.pl/item218635712_hamulce_ta...umrowerowe.html Ja pozostałbym jednak przy ósemce i kupił fajną dechę póki jeszcze są olbrzymie przeceny na modele 06/07 części do roweru i tak bede kupował raczej na początku przyszłego roku, bo będą wyprzedaże. poza tym nie ma sensu kupować nowe części na zime. jakoś niedługo bede kupował deche. bede sie targował, żeby więcej kasy zostało na rower co do tych hampli bez manetek, to raczej nie ma sensu. są 60zł tańsze, a same dual controle kosztują ok. 250zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Katsumoto, niech już lepiej żadnych nowych standardów nikt nie wprowadza, i tak jest już sporo zamieszania z kompatybilnością różnych komponętów jak ktoś chce cięższych przełożeń to najlepiej chyba zmienić blat z 42 na 44, lub z 44 na 46 (fsa chyba takie produkuje), albo założyć korbę trekingową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.