Skocz do zawartości

[klocki tarcze] Nie hamują...

Siwers45

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam jeszcze pytanie odnośnie wypiekania tych klocków. Z czego jest zrobiony ta "podkładka z języczkiem" do której przymocowana jest sama okładzina ścierna? Nic się jej nie dzieje w piekarniku :)

Odpowietrzałem sobie hample (Avid Juicy3) i zatłuściłem i tarcze i klocki. Strasznie teraz piszczą i słabo hamują :/

• 3 tygodnie później...

zastosowałem się wczoraj do zaleceń Żaby i sie zdziebko zdziwiłem jak wróciłem do domu - tarcza miała czarną linię na maksymalnie zewnetrznej linii tarczy, a klocki czarne jak murzyn ;x. potem wszystko ładnie umyłem czym miałem w domu, papierem ściernym potraktowałem klocki i tarcze i jest ok :D

Kurcze.. znowu powtaraza sie moj problem z klockami :P. Gdy hamuje to nie blokuje mi kola (chociaz klocki i linka jest wszystko idealnie ustawione) tylko spowalnia... :( Jutro sprobuje wsadzic klocuszki do piekarnika zobaczymy co z tego wyjdzie , jak to nie pomoze to nie wiem co zrobie :(

ktos suszyl kiedys buty spd w mikrofali? bo mam problem teraz xD

a żeby nie bylo off topicu to ja pare razy zalałem (zapsikałem olejem w sprayu do lancucha) obrecz, nic wielkiego sie nie dzialo, wzialem szmatke przetarlem z grubsza i tyle, sila hamowania wyczówalnie sie nie zmienila. Obrecz byla chwileczke sliskawa :) jakość hamowania duzo zalezy od klocków :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...