S4jm0n Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 A ja mam jeszcze pytanie odnośnie wypiekania tych klocków. Z czego jest zrobiony ta "podkładka z języczkiem" do której przymocowana jest sama okładzina ścierna? Nic się jej nie dzieje w piekarniku Odpowietrzałem sobie hample (Avid Juicy3) i zatłuściłem i tarcze i klocki. Strasznie teraz piszczą i słabo hamują :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 ta podkladka jest wykonana z miedzi lub stali, zalezy od producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 zastosowałem się wczoraj do zaleceń Żaby i sie zdziebko zdziwiłem jak wróciłem do domu - tarcza miała czarną linię na maksymalnie zewnetrznej linii tarczy, a klocki czarne jak murzyn ;x. potem wszystko ładnie umyłem czym miałem w domu, papierem ściernym potraktowałem klocki i tarcze i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 a w piekarniku klocki do v tez można przygrzać , dało by to jakiś rezultat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Klocki do v to przeważnie guma albo jakieś takie pochodne więc wątpię że coś by to dało poza przykrym zapachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu14 Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Kurcze.. znowu powtaraza sie moj problem z klockami . Gdy hamuje to nie blokuje mi kola (chociaz klocki i linka jest wszystko idealnie ustawione) tylko spowalnia... Jutro sprobuje wsadzic klocuszki do piekarnika zobaczymy co z tego wyjdzie , jak to nie pomoze to nie wiem co zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
combain Napisano 4 Października 2007 Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Żaba, po zastosowaniu twojej metody moja Marta hamuje jak nowa. a klocki zalałem Brunoxem ze 2 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ktos suszyl kiedys buty spd w mikrofali? bo mam problem teraz xD a żeby nie bylo off topicu to ja pare razy zalałem (zapsikałem olejem w sprayu do lancucha) obrecz, nic wielkiego sie nie dzialo, wzialem szmatke przetarlem z grubsza i tyle, sila hamowania wyczówalnie sie nie zmienila. Obrecz byla chwileczke sliskawa jakość hamowania duzo zalezy od klocków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 6 Października 2007 Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Kolega suszył jeansy i odniósł sukces tylko guziki i zamek były gorące Z v-brake jest zupełnie inna sprawa niż z tarczami więc nie porównuj W tarczach wystarczy kropelka. Albo to lipna oliwka była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.