Skocz do zawartości

[ amortyzator] do ok.800-1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uchmanek a czytać umiesz ? Autor potrzebuje widelca z PIVOTAMI. Zapewniam Cię że szukanie używanej Reby z pivotami to jak szukanie igły w stogu siana. Przetrzepałem Ebay Niemiecki, Allegro i na 10 Reb może 2 miały pivoty.

Ja bym został przy R7 a jeśli autor tematu ceni sobie bardziej komfort to zastanawiałbym się nad Rebą, SID'em, Marathon Corsą.

Napisano
Uchmanek a czytać umiesz ? Autor potrzebuje widelca z PIVOTAMI. Zapewniam Cię że szukanie używanej Reby z pivotami to jak szukanie igły w stogu siana. Przetrzepałem Ebay Niemiecki, Allegro i na 10 Reb może 2 miały pivoty.

Ja bym został przy R7 a jeśli autor tematu ceni sobie bardziej komfort to zastanawiałbym się nad Rebą, SID'em, Marathon Corsą.

Jakie Pivoty? Ja nic nie pisałem o jakiś Pivotach :)

A poza tym to nie wiem nawet co to jest :) Tzn. domyślam się ale nie dam sobie głowy uciąć :)

Pozdrawiam

KIJU

Napisano

Wróć myślałem że wątek się tyczy innego użytkownika. Tak czy siak nie gloryfikowałbym Reby aż tak bardzo ;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Rock Shox Tora 318 Solo Air

A co myślicie o tym amortyzatorze do Authora Dextera? Przypominam, że ważę 70kg.

Pozdrawiam

KIJU

Napisano

Podepnę się pod temat. Moja waga to 45kg. Amor ma służyc do XC i maratonów ;P Chce by wytrzymał parę sezonów jazdy, w tym czasem jazda po górach. Mój budżet to 1000zł ;]. Dobrze by było gdyby był lekki ale to nie jest aż tak ważne, więc dla mnie Skareb czy Reba? W grę wchodzi SID ale tylko z 09r. a wątpie czy bym go kiedykolwiek wyrwał za 1000zł :P

No i amor MUSI posiadać piwoty.

• Mod Team
Napisano

Przecież masz już napisane w tym temacie opinie. Już wiecej na temat obu amortyzatorów się nie da napisać. I co mamy teraz tak w kólko macieju powtarzać każdemu użytkownikowi z osobna :D

Weź kartkę zbierz wszystkie plusy i minusy amortyzatorów tutaj przedstawionych, zastanów się na czym ci zależy, a co mozesz sobie darować i kup ten który spelnia twoje oczekiwnia. Z mojej strony ja SIDa używanego bym nie kupił, choćby sprzedawca zapewniał, że stan jak nówka.

Napisano

Sprężyna: Solo Air, All Travel

Tłumienie: Motion Control, Poploc

VS.

Sprężyna: U-Turn

Tłumienie: Motion Control, TurnKey

Co będzie lepsze dla rowerzysty o wadze 70kg?

Napisano
Tu nie co będzie lepsze tylko jaką charakterystykę preferujesz, czy sprężyny powietrznej czy normalnej?

A jak bardzo te charakterystyki się różnią?

Napisano

Niestety nie mam możliwości przejechania się na powietrznym amortyzatorze :/

Może jest ktoś w stanie opisać jaka jest różnica?

Napisano

potrzebuje amorka do 900 moja waga 80. Myśle nad reconem r7 super clickit albo r7 absolutem który najlepszy albo jakis inny w tym przedziale cenowym??

z góry dzięki

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...