mikołaj Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Tytułowe obręcze posiadają wskaźnik zużycia. Zauważyłem że przednia po przebiegu 4300 km ma z jednej strony ten właśnie rowek ledwo wyczuwalny paznokciem, a po drugiej stronie nie ma go już prawie wcale. Współpracuje ona z drugą parą klocków hamulcowych. Pierwsze były Avidy, teraz są jakieś bezmarkowe ale działające. Tak się zastanawiam czy trzeba będzie wkrótce wymienić obręcz, czy można to zignorować i jeździć dalej. Pisałem już w jakimś temacie że udało mi się przetrzeć obręcz w Meridzie, ale to się zdarzyło dopiero po 22000 km.
Carbon Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 jak wyglada dokladniej ten wskaznik zuzycia? Jezeli juz go naprawdę nie ma t nie mozna tego zignorować na zdrowy rozsadek, przeciez po cos on tam był. Pozdro
mikołaj Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Napisano 6 Sierpnia 2007 Wywaliłem bezmarkowe klocki hamulcowe i założyłem bardziej miękkie Jagwire. Obręczy na razie nie wymieniam. Napiszę jak coś się stanie, jeśli będę w stanie pisać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.