Frosty25 Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Czy gdzieś w Lublinie zajęliby się moim Nexusem 8 znacie jakiś serwis ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pscager Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Oto moja przygoda z serwisem. Byłem na Wigilijnej w Cyklo i powiedziałem, że mi hamulec nie działa i olej wycieka pod przykrywką tłoczka.. Gościu powiedział, że nie mają i tylko na zamówienie. No to ja się zgodziłem. Po chwili gościu do mnie podszedł, wziął do ręki i powiedział, że trzeba będzie wymienić klamkę .Poruszał, poruszał...poszedł do szefa. Mówi: "Niestety ale szef powiedział,że nie będziemy tego robić"... Totalna lipa z tym serwisem. W dodatku się nie znają. Chciałem adapter PM na PM a ponieważ się jeszcze nie znałem, to kupiłem ale wcześniej zapytałem 3 razy czy na pewno będzie pasować. W domu patrzę a tu lipa ...nie pasuje. Dali mi IS/PM. Dlatego nie polecam sklepu/serwisu... Za to na rusałce wszystko perfekcyjnie zrobili mi z hamulcem jak trzeba. W InterSki centrowałem 2 koła. Jest tam 2 kolesi. Taki w okularach burak nie umie centrować baran jeden... Za to ten drugi taki wysoki gościu to centruje perfekcyjnie. Miałem pecha bo przednie koło wycentrowałem dobrze a tylne niestety nie. Jedynym wielkim plusem jest to, że wszystko zrobili za "free" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KermitOZ Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 No tak to z tym Cyklo jest, że sklep dziadoski i w dodatku drogi. Co do Interski to też tam nie chodzę, bo nie ma po co Btw: masz wiadomość na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldXCRider Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam! Z racji ze jestem nowy na forum napisze ze jezde na rowerze (tzn. czyms wartym uwagi) ok 10 lat. Przez ten okres odwiedzilem wiele serwisow i pamietam czasy jak byl serwis na cichej, czy na rowerowej. Z Witeska mialem mala batalie, gdyz nie potrafili przyznac sie do bledu i w sposob perfidny probowali mi wmowic ze cos jest dobre, a takie nie bylo. Ostatecznie oddali mi kase. Serwisow i sklepow na wigilijnej, roznego rodzaju Rojaxow nie lubie bo straszni sa tam naciagacze. U Andrzeja w serwisie jeszcze nie zawitalem, a to glownie dlatego ze zawsze jezdze (jezdzilem na rowerowa) na Zana do Torro. Sklep zmienil sie, asortyment rowniez jest o niebo lepszy po tym jak sklep przeniosl sie z rowerowej. Serwis w Torro jest niezly i nie za drogi. Z jackiem da sie dogadac i a czesem niemozliwe staje sie mozliwe :)Zdaje sobie sprawe ze moj post wyglada jak bezkrytyczna reklama tego sklepu, lecz w moim mniemaniu jest to najlepszy sklep i serwis gdzie czlowiekowi doradza i nie potraktuja jak zlo konieczne. poza tym chyba jako jedyni robia cos ponad to. Z tego co wiem to w tej chwili zakladaja team XC i chetnie przyjma kazdego. Nie ma zadnej dyskryminacji itd. Dodatkowym plusem jest to ze czesto daja upusty a jezeli staniesz sie stalym badz stala klientka to zawsze mozna liczyc na jakis bonus Dodam jeszcze ze z racji ich wieloletniego doswiadczenia maja pojecie co da sie zrobic i dorobic bez zadnej sciemy i naciagania. Polecam: Torro (rog zana i nadbystrzyckiej) Witeska (peowiakow) W szczegolnosci nie polecam: Rojax (zana) Z pozostalymi sklepami nie mam zbyt przyjemnych doswiadczen, lecz od biedy moga byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dagoe Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 A ja wrócę jeszcze do pana Cytawy z Wajdeloty. Rzeczywiście naprawia sporo "miejskich" rowerów, ale często jest z nich zrobić sensownie działające sprzęty. Niektórzy mówią humorystycznie, że jest cudotwórcą . Żeby rozwiać wątpliwości co do jego wiedzy na temat nowych (z wyższej półki) rozwiązań, to zobaczcie sobie w "Zinn i sztuka serwisowania..." kto był konsultantem merytorycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytlus Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 a ja byłem w witesce... pytałem o kilka rzeczy, facet opowiadał .. allegro, miał racje że taniej wymiana kasety 3 zł, miło i dobrze radzą, serwis ok, ceny wysokie teraz udam się do rusałki i zobaczymy co w moim shiverze zrobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inkub Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Wszystko robie sam, no prawie wszystko. Jeśli cos to Cyrulicza. Nie ma serwisu z którego był bym w 100% kontent. Tuora świetnie radzi sobie z hydraulika centruje bdb, właściwie złożył mi cały bike za rozsądne piniadze. Zastrzeżenia – traktuje rower po macoszemu - rutyna zabija – pozajeżdżane śruby odpryski na lakierze. Ostatnią historią mocno mnie rozczarował - serwis marcocha mu nie wyszedł - zajechał śruby (brak odpowiedniego klucza) zupełnie niepotrzebnie jak się okazało dobierał się do bebechów - nic tam nie zrobił tzn. nie przeczyścił jak powinien zalał o polowe mniej oleju niż trzeba, odradził mi profilaktyczna wymianę uszczelek po wymianie oleju amor zaczął cieknąc. Gdy zająłem się nim sam serwis okazał się bajecznie prosty trwał z dokładnym umyciem wszystkiego wewnątrz i wymiana uszczelek ok. 2h. Śmieszne bo pan M. chwalił się, ze był na szkoleniu we Włoszech gdzie zdobył licencje;) Wniosek z tego taki, ze jak ktoś dużo jeździ z biegiem lat zaoszczędzi jeśli nawet wyda fakt nie malo na narzędzia, ja tak robie nie ma bata serwisanci sami się o to proszą po prostu się nie starają. Najgorsze doświadczenie – Rojax - Jutrzenki wioski dziecięce - gość mnie rozbroił brakowało tylko żeby podczas mojej nieobecności położył nowy lakier na ramie – totalna samowolka i pretensje ze mi coś nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek2610 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Z tych wszystkich serwisów najgorszy jest Karoń z ul.Kunickiego, drogo i mało profesjonalnie, nie mógł sobie poradzić z tylną przerzutką (Acerą-regulacją) i skasował 15 pln a na cyruliczej za 5 zeta zrobił to w dwie minuty. Karoń - WAŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasperek Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 hmm rekordy to bił swojego czasu klient z Vikinga w Świdniku na (ul. Kruczkowskiego bodajże) w sezonie zażyczył sobie za przegląd (smarowanie całego roweru) uwaga... 250 zł Jakiś czas temu przestał tam pracować... A jeżeli chodzi o przeglądy i naprawy to uwierzcie mi, że najlepiej jest robić to samemu. Warto zainwestować w narzędzia (ew. jakąś książkę, choć fora w zupełności wystarczą) i robić to samemu - dużo taniej no i jaka satysfakcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKTB Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 a ja byłem w witesce... pytałem o kilka rzeczy, facet opowiadał .. allegro, miał racje że taniej jezeli chodzi o shimano to rzeczywiście na allegro taniej ale gumy, dętki, mostki i inne pierdołki często u niego są w niższej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mq7 Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Serwisuje co roku rowery dziecięce ( az trzy;) na Zana...mały, przyjemny i tani punkt. Nie wiem jak z serwisem profesjonalnego sprzetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Co prawda mieszkam w Krakowie ale jestem z Lublina, co do powyższej wypowiedzi- na Zana są dwa koło siebie sklepy z serwisami; Scott po lewej i chyba velo czy jakoś tak po prawej- bardziej profesjonalistami są w scocie a po prawej specjalizują się w niższej półce z tego co pamiętam, zaznaczę że swój rower (Scott) tam właśnie kupiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablorenato Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Dla pospólstwa są inne serwisy. Dla pasjonatów tylko Inżynieria Rowerowa Kupiłem tam trzy rowery i dwa kaski (i serwisowałem bajki) i jestem w pełni zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epson509 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam Jestem nowym forumowiczem. Posiadam rower Merida SUB-40 kupiony przez alledrogo od użytkownika z nowego targu. Kończy mi się gwarancji na niego w lipcu, w zeszłym roku zauważyłem, że w czasie pedałowania czuć luz pedału przeskakują gwałtowanie ale nie jest przekazywany napęd na koło tylne. zakładam, że to wina piasty. jeśli się myle proszę o pomoc, bo nie bardzo się znam na rowerach. A teraz setno mojego pytania. Czy któryś z serwisów w lublinie naprawi mi tą usterkę na gwarancji, czy muszę jechać do Puław, bo tam się dowiedziałem że jest autoryzowany serwis meridy ATOL BIKE PIOTR KIRAGA. Proszę o pomoc, bo od maja już bym zaczął jeździć a nie mogę, z powodu usterki w rowerze. przepraszam jeśli zamieściłem nie tutaj swoje pytanie, ale jeszcze nie bardzo jestem ze zaznajomiony z tym forum. a dla szczegółu rowerem w ciągu 8 miesięcy przejechałem 1400km większość po lasach itp. i że rower jakoś to znosił, ale w zeszłym roku zaczął się sypać powoli epson509, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian000 Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 W Toro Bike na Zana i chyba w Witesce na Peowiaków jest sprzedawana Merida, to najlepiej jak byś się przeszedł i zapytał. Ja w Witesce robiłem przegląd gwarancyjny roweru, co prawda nie meridy, kupionego przez internet i nie było problemu. Jeszcze nie wiadomo czy Ci uznają tą usterkę jako wadę produkcyjną i zrobią za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epson509 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 gdzieś na dniach się przejdę tam i dowiem się co i jak. a jeżeli nie przyjmą tego na gwarancji,to bede szukał jakiegoś serwisu, żeby to zrobili. dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1na100 Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Posiadacie namiary telefoniczne do serwisow na terenie Lublina lub całego woj lubelskiego dla rowerow z nizszej polki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anuszka957 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witam! witeski zdecydowanie nie polecam. kupiłam MERIDĘ i naiwna pojechałam do nich na przegląd, nic nie zrobili a wzięli 80zł... łańcuch mi przepuszcza, przerzutki nie wchodzą i słychać z daleka że jadę a oni twierdzą że jest ok... zdzierstwo i niekompetencja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leningradoss Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 ja ostatnio byłem w BIKE BOYS sklep & serwis i regulacja przedniej przerzutki 7 min koszt 10 zł ;/ nie wiem czy to drogo ale jak za 7 min roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japau Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja korzystałam z serwisu na Weteranów w wieżowcu, tanio w porównaniu do innych, ale teraz podobno się przenieśli na Łuszczowską. Szkoda, bo miałam blisko, ale jak byłam ostatnio to Pan mówił, że zabierają rowery z domu od klienta i odwożą potem . Kupiłam tam niezły choć używany rower w bardzo dobrym stanie i za bardzo przyzwoitą cenę. www.herkuleslublin.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pociskacz Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam. Mieszkam w okolicach Lbn i chciałbym abyście polecili mi jakiś serwis rowerowy, który wykona mi naprawę w rozsądniej cenie. Mam mBike Renegade 0.5 i mam kilka rzeczy przy nim do zrobienia. Jest to ustawienie przerzutek (podchodziłem do tego ze 4 razy i nijak nie mogłem sam tego dobrze ustawić) i centrowanie kół, z wymianą jednej szprychy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leppido Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 W tym tygodniu byłem w intisport na regulacji obu przerzutek i hamulcow (w tym jedna ze szczęk nie odbijała). W cenie było jeszcze dokręcenie kilku śrub, poprowadzenie linki, docięcie pancerza i minimalne centrowanie koła. Zapłaciłem 25zł i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pociskacz Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam. Mieszkam w okolicach Lbn i chciałbym abyście polecili mi jakiś serwis rowerowy, który wykona mi naprawę w rozsądniej cenie. Mam mBike Renegade 0.5 i mam kilka rzeczy przy nim do zrobienia. Jest to ustawienie przerzutek (podchodziłem do tego ze 4 razy i nijak nie mogłem sam tego dobrze ustawić) i centrowanie kół, z wymianą jednej szprychy.Pozdrawiam. Dziś zawiozłem go do decathlonu i we wtorek powinienem mieć go z powrotem. Wstępnie wycenili naprawę na około 48 zł, do ceny doszła wymiana łańcucha i zakucie nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Dziś zawiozłem go do decathlonu i we wtorek powinienem mieć go z powrotem. Wstępnie wycenili naprawę na około 48 zł, do ceny doszła wymiana łańcucha i zakucie nowego. W decathlonie raz uda sie im zrobić dobrze ( jak robią na miejscu i patrzysz na ręce) a jak zostawisz to spartolą kiedyś źle założyli mi korbę i rozlególowali przy okazji przerzutki, bo przecież korba miała podkładki których nie założyli no i z automatu całóśc sie przesuneła w lewo .... Ale ogolnie polecam, ostatnio byłem tam bo zapiekł mi sie pedał i nie molem odkręcić patrze a tam laska dłubie w rowerach hmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moherro Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Nie polecam a właściwie stanowczo odradzam serwis na ul. Spółdzielczości pracy (hurtownia rowerowa "WILEX") Jak kupowałem rower u nich było wszystko ładnie, pięknie, pucówa konkretna...wszystko na tip top, doradztwo, itp na wysokim poziomie.Natomiast potem kiszka, rower na gwarancji, pojechałem po 250 km na przegląd i mo0je osobiste wrażenie jest takie, że nawet nie poświęcili 3 minut rowerowi, jak poprosiłem o wycentrowanie koła to olali totalnie, kazali zostawić sprzęt na 24 godz, ale i tak się nie dotknęli doi tego koła, jak zapytałem jak to jest, że inni robią takie rzeczy w 24 min a oni w 24 godziny nie potrafią to zostało bez odzewu, rower to dla mnie narzędzie rehabilitacji, kobieta przyjmująca rower miała to daleko gdzieś, nie kiwnęli palcem, a to ich zasrany obowiązek...Ceny owszem, ok, ale serwis, to jedna wielka nic nie wyszło i ściema, Uwaga!!! Pojechałem wiec z qmplem dalej celem wycentrowania tylnego koła,w decatlonie kazali 2 tygodnie czekać, na cyruliczej też lipa, kowalska to samo, dopiero w cyklo zachowali sie jak należy, czekałem 20 min, zrobione na tip top, cena niska, bo 20 zł, koleś jeszcze z własnej inicjatywy podkręcił hamulce:) Polecam Wigilijną - Cyklo:) odradzam WILEX,spółdzielczości pracy, sh*t nie z tej ziemii:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.