TwiSssteR Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam bardzo serdecznie... Otóż już jakis spory czas temu ok 5-6 miesiecy zaczalem odczuwac ból w okolicy ściegna achillesa... na początku myslalem ze to sprawka zlych butow... jednak nic... ból jest przy pięcie ( tam gdzie sciegno jest zaczepione) no i na sciegnie... kolejnym problemem jest to ze odczuwam to na obu nogach... jednak lewa bardziej boli... 5 dni temu kupilem rower ... z siedzacego trybu zycia przechodze w aktywny... kumpel mi mowil ze mam po prostu rozruszac nogi i to minie... ale obawiam sie ze to moze byc cos powaznego CZy ktos mial takie objawy ? Moze przechodzil przez to... bo jesli to achilles to jak dlugo to sie leczy i czy normalnie moge dalej jezdzic na rowerq ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 na początku myslalem ze to sprawka zlych butow... jednak nic... to sprawdzałeś czy to wina butów? znaczy: próbowałeś jeździć w innych? używasz SPD? przed jazdą zrób sobie rozgrzewkę, zwłaszcza nóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwiSssteR Napisano 24 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Chodziło mi o normalne buty... jezdze w spd dopiero od czwartku... tylko ze ten bol juz mnie trzyma od kilku miesiecy... wiec wina roweru odpada... i nie wiem czy moge z tym jezdzic czy moze to sa objawy jakis problemow powazniejszych i mam na razie dac na wstrzymanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Wg mnie , skoro masz rower od 5 dni ,to się nie ma czym martwić .Ścięgna sie rozciągają , przyzwyczajają się do nowego większego wysiłku .Tym bardziej że masz to na obu nogach ,więc wyklucza raczej fizyczny uraz .Przejdź sie do lekarza , wypisze Ci jakiś ładny krem , który pewnie pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Kontuzje związane ze ścięgnem aahillesa są najgorsze, bo najczęściej nawracają i najdłużej się je leczy. Już nie wspominając o tym że praktycznie nie da się chodzić kiedy są w zaawansowanej kontuzji lub co gorsza zerwane. Przede wszystkim to idz do lekarza a nie pytaj się na forum bo nawet gdyby był tu obecny lekarz ortopeda to nie byłby w stanie powiedzieć co Ci dolega bez badań . Jeżeli przy uciskaniu chociażby ręką w miejscu przyczepu ścięgna będziesz odczuwać ból to powinieneś iść czym prędzej do ortopedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TwiSssteR Napisano 24 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Własnie odebralem skierowanie do ortopedy... dostalem rowniez recepte ktora wykupilem jest to KETO Spray ... mam nadzieje ze cos pomoze (( Pozdrawiam i dziekuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.