maciejos85 Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 Witam wszystkich To mój pierwszy post, i od razu pytanie do was-fachowców Jestem w trakcie wybierania butów z spd.Nie wiem jakie wybrać.Mam w tym temacie znikome doświadczenie.To będa moje pierwsze.zastanawiam się miedzy scott mtb team,specialized sport, sidi blaze a SHIMANO SH-M121.Doradźcie mi które będą najlepsze.A może jakieś inne?Czekam na fachowe odpowiedzi.Z góry dzieki ps.Aha, jeszcze jedno - niech zamkną sie w przedziale cenowym do 350 złotych.Tzn jesli sie da, bo nie wiem czy za te pieniadze kupie cos dobrego i wytrzymałego?
TwiSssteR Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 JA swoje pierwsze butki spd zakupilem dokladnie 19 lipca czyli niecaly tydzien temu... mam wspomniane Shimano sh-m121... co do butkow to bardzo mi odpowiadaja... trzymaja znakomicie jestem w sumie bardzo bardzo zadowolony z zakupu... niestety zbyt duzo tez nie moge powiedziec bo to poczatki... mam nadzieje ze sprostaja moim oczekiwaniom Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru
Mad Max Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Ja polecam Sidi. Dobre, wytrzymałe buty. Świetnie trzymają się w pedałach, bardzo dobrze wentylowane. Co prawda ja mam model Bullet, ale podejrzewam że ten podoy przez Ciebie nie będzie zły.
Shadow265 Napisano 29 Lipca 2007 Napisano 29 Lipca 2007 A ja polece serdecznie Spece BodyGeometry- dla zdrowia kolan. A jak chcesz wiedziec wiecej to jest caly temat na forum o tych butkach, a w nim sprawozdania uzytkownikow, jesli mialbys cos konkretnego zapraszam na priv
Andrew18 Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 Ja polecam Shimano SH-M181 mam te buty jakieś 3000km i są naprawdę super. Są jak dla mnie bardzo sztywne dlatego raczej nadają się tylko do sportowej jazdy, chociaż na upartego można w nich też być turystą. Duży plus za kolce na palcach bardzo często mi się przydały na bardzo stromych podjazdach błotnych gdzie nie dało rady podjechać. Myślę, że jak się postarasz to poniżej 350 za nie dasz ja dałem 330.
Shadow265 Napisano 30 Lipca 2007 Napisano 30 Lipca 2007 Ombre- jesli pytanie do mnie, to polecilem tylko Spece ze wzgledu na BG, a Scottow nie mialem na nogach w ogole wiec sie nie wypowiadam, bo nie wiem
Viviusek Napisano 6 Sierpnia 2007 Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam mam podobny problem z wyborem butów. waham sie między SIDI Blaze, SIDI Bullet, Diadora TeamRacer. Jakie jeszcze proponujecie do jazdy MTB w przedziale max 450 zł
Mad Max Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Ja mam Sidi Bullet, zrobiłem w nich niecałe 2k km i sprawują się wyśmienicie. Wykonanie pierwsza klasa, pancerne są Na razie wytrzymują wszystko (każdą pogodę), jeździ się bardzo wygodnie, są bardzo przewiewne (w zimniejsze dni aż za ). Ogólnie nie mam im nic do zarzucenia, jeżeli miałbym kupować drugo raz wybrałbym je znów. Polecam!
Viviusek Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 zamówiłem je wczoraj w sklepie jutro powinny do niego dotrzeć to będe testował Mad Max jak sądzisz jak będą sie one sprawować z Shimano M540
Mad Max Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 Używałem ich z Shimano M520 i wszystko było elegancko, wiec z Shimano M540 myślę że tym bardziej będzie gitez majonez Ogólnie dobry wybór moim zdaniem Daj znać jak się spisują
maciejos85 Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Napisano 12 Sierpnia 2007 Wreszcie udało mi się kupic te buciki Po długich przemyśleniach zdecydowałem się jednak na shimano sh-m121, i do tego odrazu pedały tej samej firmy pd-m520.Słyszałem o tym zestawie wiele pozytywnych opini Pozatym wydawały się najkorzystniejszym wyborem jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny.W moim przypadku pieniądze niestety odgrywały kluczową rolę jeśli chodzi o dobór sprzętu Jak na razie jestem bardzo zadowolony.Mam nadzieje że sprostajom moim oczekiwaniom Pozdrówki i do zobaczenia na szlaku
Mad Max Napisano 16 Sierpnia 2007 Napisano 16 Sierpnia 2007 Jeżeli chodzi o parametr cena/jakość to Shimano zdecydowanie wygrywa moim zdaniem. Ale jeżeli ktoś ma więcej gotówki, a chce lepsze buty to tutaj polecałbym firmę Sidi. Jakościowo sporo lepsze, ale też, no własnie, droższe...
kathon Napisano 17 Sierpnia 2007 Napisano 17 Sierpnia 2007 \Po długich przemyśleniach zdecydowałem się jednak na shimano sh-m121, i do tego odrazu pedały tej samej firmy pd-m520.Słyszałem o tym zestawie wiele pozytywnych opini Pozatym wydawały się najkorzystniejszym wyborem jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny Mam taki sam zestaw. Zrobiłem na nim jakieś 600km i wszystko jest OK.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.