Skocz do zawartości

[obrecz] dla ciezkiego bikera do xc (PILNE)

macrianus2

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

przepraszam, ze robie troche balagan na forum, ale moje tylne kolo dzis dokonalo zywota i jutro pilnie musze zakupic jakies nowe, bo wkrotce wyjezdzam i potrzebuje sprawnego roweru. mam hardtraila, waze ~80kg i czasem jezdze z sakwami (zapewne dodatkowe 10kg). potrzebuje obreczy pod v'ki do xc, ktora to wytrzyma, a jednoczesnie nie bedzie zbyt ciezka (planuje starty w lokalnych zawodach). zeby bylo ciekawiej moge na nia wydac w granicach 100zl i obrecz ma byc czarna. prawdopodobnie do wyboru bede mial jedynie obrecze mavica i alexa. uzywam opony o szerokosci 1.9.

planowalem kupic mavica xm317, ale producent podaje limit wagi bikera jako 85kg (ja sie mieszcze, ale boje sie, ze gdy dojda sakwy...). kupic te obrecz, czy poszukac czegos innego?

rozwazalem jeszcze alexa ace19, bo to wg producenta obrecz polecana dla ciezszych bikerow. co o niej sadzicie?

idealem wydaje sie byc mavic xm719, ale cena przekracza moje mozliwosci finansowe.

inne propozycje mile widziane.

czy zastosowanie 36 szprych jest przy mojej wadze wskazane, czy moge spokojnie pozostac przy 32?

z gory dzieki za odpowiedzi <_<

poprawka: xm317 maja limit 90kg.

ace 18,ace 18 , ace18
obrecz niewatpiliwie udana i w atrakcyjnej cenie, ale zdecydowanie za delikatna pod moja wage.
Radzę jednak dozbierać , jestem użytkownikiem tych obręczy i mogę je zdecydowanie polecić

cenie sobie Twoja rekomendacje, ale w tej chwili nie mam dosc pieniedzy, a obrecz musze kupic jutro.

korzystajac z Waszej pomocy uknulem nastepujace rozwiazanie:

xm317 zapleciona na 32 dt championach powinna dac rade, wiec jutro ja kupie i na razie na niej pojezdze, a jesli okaze sie zbyt slaba to w przyszlosci przeloze ja na przod (gdzie na pewno bedzie wystarczajca), bo moje obecne przednie kolo zapewne tez dlugo nie pociagnie, a do tylu kupie xm719. co prawda ryzykuje koszt ewentualnego przeplotu tego kola, ale nie za bardzo mam inne wyjscie. co o tym sadzicie?

Witam.

Przez cały sezon śmigam na komplecie kół : Mavic xm317, dt champion i pasty xt.Ważę 95 kilogramów i po przejechaniu 1500 km, nawet nie uległy rozcentrowaniu więc myślę, że spokojnie możesz zainwestować w te Mavici :)

to utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze dokonalem dobrego wyboru. zobaczymy, jak kolko bedzie u mnie smigalo. kolo z zaplotem na piascie xt pod vki wynioslo mnie 312zl (dostalem 5% rabatu na wszystkie czesci i usluge).

raz jeszcze dziekuje wszystkim za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...