Carbon Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 Stoje przed wyborem opony, moje 2 typy to ww maxxisy. co byscie brali? za 1 przemawiaja bardzo male opory toczenia, cena | (548g.) 55zl. za 2 waga (420g) | 65zl. aha i opony w realu to 1,75''
roswell Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 W Larsenie TT wszyscy narzekają na szybkie ścieranie się opon, dodatkowo opona ma słabą trakcję, nie trzyma się na piasku itd, wydaje mi się, że jedyną zaletą jest waga, Wormdrive jest pewniejszy i trwalszy, tylko z kolei dość ciężki i jest to semislick, więc jak dla mnie odpada, ale to też zależy gdzie i jak jeździsz. Moim zdaniem lepiej poszukać czegoś innego.
Carbon Napisano 23 Lipca 2007 Autor Napisano 23 Lipca 2007 szukalem i znalalzem m.in. tioga factory slick, conti contact travel, ale 1 jest praktycznie nie dostepna a druga to kowadlo.
zendel Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 Witam. Larsen jest taki lekki ponieważ ma zaniżony romiar. Szybko się ściera. Lepsza będize Kenda Karma kewlarowa. Pozdrawiam.
Carbon Napisano 23 Lipca 2007 Autor Napisano 23 Lipca 2007 a jezdze tak ze na jednej i drugiej dalbym rade ale na slicku trzeba bardziej uwazac. wiec praktycznie obojetne mi to jest. zawsze jak jest troche blota ew mokro to uwazam.
roswell Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 Ale podaj po jakiej nawierzchni bedziesz jeździł i czego oczekujesz, jaka waga Cię zadowala, ile możesz na to przeznaczyć, jaka ma być szerokość? http://www.allegro.pl/item216769115_opona_...a_bikeport.html http://www.allegro.pl/item218108137_nowe_o...510g.html#photo
Carbon Napisano 23 Lipca 2007 Autor Napisano 23 Lipca 2007 o to chodzi ze dosc duzo jezdze po miescie. wiec lepszy bylby slick ale jest ciezy, teren to tylko jak tam dojade na poczatku wiec bardziej odpowiada mi slick, ale nie gladki na 100% dzieki za odp. myslalem juz nad irc nawet mialem ale w wersji terenowej, jak dla mnie jest za drogi, co do karmy troche bieznik mi nie odpowiada aha i szukam wlasnie opony 1,75 /1,85 wiec larsen i wormdrive sa ok pod tym wzgl. oOo karme mozna pompowac do 80psi... wiec to tez jest duzy plus. ale i tak wolalbym cos bardziej slickowatego.
aldek Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 O wormdrivach powiem tak: niezłe na asfalt (fest rzecz jasna nabite), dobre na piasek, takie sobie na błoto, ciche. Z semislików nic w tej cenie lepszego nie znalazłem. Natomiast są to opony twarde. W tym znaczeniu, że jak przesiądziesz się z jakiś riczejów albo innych balonówek, to rozboli Cię zadek.
marcin_ostrów Napisano 23 Lipca 2007 Napisano 23 Lipca 2007 Geax Mezcal 1,9 - SS w wersji 1,9 na kewlarze, 2,5 tys KM . Całkiem fajne na asfalcie , ubite szutry, korzenie. Nie tolerują piasku . Waga katalogowa 490 g , ja tam lżejsze trafiłem - koło 440-450 miały. Teraz cena na allegro zabija, ale ja je upolowałem za 90/sztuka . Bardzo polecam, ale w żadnym wypadku w ciężki teren. M a z tych dwóch to Worm Drive M
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.