borekd Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Przy kręceniu pedałami, z okolicy kobry, a moze i przedniej przerzutki wydostaje sie dziwny dźwięk. Problem występuje tylko na największym blacie. Wykluczyłem złą regulacje przerzutki. Dźwięk przypomina jakby cos wpadało w wibracje-tylko co?????? Pomocy! Bo nie chce znow biegac do serwisu ;/ a moze mam to poprostu olać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 ja zwykle przy takich pytaniach odsylam cie do http://www.parapsycholog.com.pl/ przyczyn takiego trzeszczenia moze byc przynajmniej kilka np: luzny blat, problem z suportem. przeszukaj archiwum tam cos na pewno znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borekd Napisano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 problem z suportem raczej nie bo chyba by wystepowało na kazdym blacie ;/ blat nie jest luźny.. inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymkowar Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 A sprawdź czy wszystkie zęby całe, ja mam podobny problem i wydaje mi się, że cztery z nich są złamane Jak chcesz to mogę Ci przesłać zdjęcie Wszystko zaczęło się od głośnego walnięcia, a teraz cały czas jest tak jak mówisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sithh Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 U mnie wibracje były odczuwalne po zmainie łańcucha na nowy. Z dnia na dzien jest ich mniej - łancuch się dopasowuje. Ciekawe czy takie coś moze się dziać w drugą stronę , tzn łańcuch wyciągnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coiler Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 A ma to miejsce na wszystkich zębatkach z tyłu czy tylko na jakiejś konkretnej? Ja i kumpel mamy coś podobnego i doszliśmy do wniosku że to nie wina korby tylko najmniejszej zębatki w kasecie która jest troche niedopasowana/niedotarta choć u mnie napęd ma 2tyg. (LX) u kumpla (deore) prawie rok ale żedko używa najmniejszej zembatki. A i jeszcze jedno może to wina zadługiego o 2 ogniwa łańcucha, który mam ponieważ kupłem za długi suport . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Jezeli owe trzeszczenie wydobywa sie z okolic korby, i wyglada to tak ze dzwiek wydobywa sie jedynie podczas naciskania na pedal podczas jazdy, i jest to takie dziwne trzeszczenie to na 100% jest to suport/wklad suportowy. Czasem wystarczy go dokrecic, czasem trzeba go zwyczajnie wymienic. Ile juz go masz? Inne opcje rowniez pozostaja aktualne, tak jak pisza to inni - loteria. Przynajmniej w przypadku gdy tak sobie tutaj rozmawiamy. Czasem nawet gdy ma sie rower przed soba trudno okreslic w czym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borekd Napisano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 1400 km ma ten rowerek ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Jeszcze jedna sprawa mi sie przypomniala, z mojego zycia. Mialem ja kiedys inny problem z owym trzeszczeniem. Suport na kwadrat + aluminiowa korba. "Piskalo/strzelalo" przez nie dokrecone jedno z ramion. Zatem wez chopie ampula w reke i do sruby marsz! (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.