seventy7 Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 grzebiac w sieci znalazlem opony świecą w nocy, na obrazku widac jak wyglada w dzien - po najechaniu na napis rollover for a night view widac jak wygladaja w nocy: http://www.sweetskinz.com/html/home.htm totalnie obciachowe. ale pomysl intrygujacy...
DuzyMarek Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 Ja wiem czy obciachowe? Na pewno mało praktyczne, gdyż śmiem twierdzić, że jest to tylko warstwa odblasku, która może szybko ulec zniszczeniu przy kolejnych dziesiątkach, setkach, tysiącach kilometrów. Opona w sam raz dla tych, którzy lubią pojeździć na rowerze wieczorem i chcą się"pokazać", polansować się troszeczkę
kantele Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 fajne niby tylko bajer ale moze zachecic potencjalnych kretynow jezdzacych bez oswietlenia do tego, zeby byli lepiej widoczni po ciemku. ja sie tylko obawiam ze to jakis badziew co sie szybko popsuje...
Schwefel Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 Przecież już dawno temu były opony z odblaskowymi opaskami na bokach. Sam miałem nawet taki model i to się sprawdzało.....ale do ok.2tys.km, później farba się zmyła i nic nie było widać.
DuzyMarek Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 No właśnie - z paskami, a nie z całymi wzorami. Podoba mi się argument kantele. Ja też mam odblaskowy pasek na oponie z racji tego, że sporo jeżdżę po mieście po zmroku. Niektórzy, tu na forum, uważają taki pasek za robienie z roweru choinki, ale co kto woli .
jurasek Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 ależ Marku rower wieczorem ma byc choinką kiedy mijam sie z takim kretynem wołam do niego "Policja - światła" jak oni kombinują co tu zrobić na bazarze w kolobrzegu u znajomego Rumuna za 10 zł można już komplecik wyhaczyć
DuzyMarek Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 "Policja - światła" będę musiał spróbować przy najbliższej okazji . Od tego tygodnia jeźdżę w biało-niebieskiej koszulce - powinno zadziałać
seventy7 Napisano 22 Lipca 2007 Autor Napisano 22 Lipca 2007 tu http://www.thecoolhunter.net/Gadgets/SWEET...ive-bike-tires/ napisali że cała guma jest odblaskowa w przeciwienstwie do róznych dodatków do opon w rodzaju naklejki etc.
Shogun Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Eeee... myślałem, że są wykonane z jakiegoś materiału fluorescencyjnego, a to zwykły odblask :/
goly33 Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 ciekawe jak to z ich masa wyglada? pewnie do ultra light nie naleza;P pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.