Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Hej. Od niedawna napęd zaczął głośno pracować więc trzeba było znaleźć usterkę. I znalazłem. Z tyłu na kasecie gdy kręcę pedałami do tyłu widać jak łańcuch zahacza o koronkę która jest wyżej. To wygląda tak jak by bieg chciał wskoczyć w górę.... Ciężko jest to opisać. Macie może jakiś pomysł co z tym zrobić?? Jak nie będziecie wiedzieli o co mi chodzi to postaram się wrzucić zdjęcia i opisać to bardziej obrazowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Sprawdzałeś śrubki które służą do regulacji przerzutki? A może linka jest za mocno naciągnięta? Albo jakieś śmieci się dostały pod pancerz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 A może hak jest wygięty w stronę koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 stawiam na hak w moim gaincie się pogiął i taki był efekt właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Nie linki itp są czyste dziś wszystko sprawdzałem. Brałem pod uwagę źle ustawioną przerzutkę i regulowałem ją z godzinkę i nic nie dało efektu. Zakładałem łańcuch w odwrotną stronę. Nic nie pomogło. A jak sprawdzić czy hak jest wygięty?? Gdy zamykam zacisk od koła to widzę że hak sie trochę przekrzywia wtedy. Co z nim zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 opatrz na rower z tyłu, odrazu zauważysz czy hak nie jest równoległy do obręczy. Popatrz* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Hak wydaje się być prosty, więc to chyba nie to.... Macie jeszcze jakies pomysły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 To spróbuj go trochę odgiąc w 2 stronę i wtedy zobacz jak działa. Wczesniej troche źle napisałem, nie hak a wózek przerzutki musi być równoległy do koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Kurcze ale to wydaje się być proste jest równolegle do koła. To jest przerzutka XTR a kaseta SRAM 9.0 i do tego jest łańcuch srama ale nie pamiętam jaki model. Macie jakieś inne propozycje?? Moźe to łańcuch się zużył?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Daj fotę na której jest część koła, hak i przerzutka patrząc od tyłu to ocenimy czy hak jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Ok macie zdjęcia. http://www.kviki.webd.pl/DSCN2402.JPG http://www.kviki.webd.pl/DSCN2403.JPG http://www.kviki.webd.pl/DSCN2404.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Jak na moje oko, to minimalnie jest zgięty w stronę koła. EDIT: Sprawdź jaki masz model łańcucha, masz napisane na ogniwkach. Może łańcuch 8 rzędowy i dlatego takie cyrki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 To jest model PC 99... Robić coś z tym wózkiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 No chłopie jak jeździsz na takim przekosie to się nie dziw, że skacze Hak też jest trochę zgięty, więc jak poprawisz te rzeczy to powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Na takim przekosie bo ustawialem przerzutke. Normalnie tak nie jeżdze. Jak mam wyprostować ta przezutke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Hak a nie przerzutkę. Zrobisz to rękoma, albo odkręć przerzutkę i francuzem złap hak i lekko odegnij w 2 stronę. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Dobra zabiore się za to jutro rano. Dzięki za pomoc. Jeśli nie będę jeszcze coś wiedział to napisze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 I jak, działa już dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.