Skocz do zawartości

[kaseta] Nie wiem co to może być...

Kviki

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Od niedawna napęd zaczął głośno pracować więc trzeba było znaleźć usterkę. I znalazłem. Z tyłu na kasecie gdy kręcę pedałami do tyłu widać jak łańcuch zahacza o koronkę która jest wyżej. To wygląda tak jak by bieg chciał wskoczyć w górę.... Ciężko jest to opisać. Macie może jakiś pomysł co z tym zrobić??

Jak nie będziecie wiedzieli o co mi chodzi to postaram się wrzucić zdjęcia i opisać to bardziej obrazowo.

Nie linki itp są czyste dziś wszystko sprawdzałem. Brałem pod uwagę źle ustawioną przerzutkę i regulowałem ją z godzinkę i nic nie dało efektu. Zakładałem łańcuch w odwrotną stronę. Nic nie pomogło. A jak sprawdzić czy hak jest wygięty?? Gdy zamykam zacisk od koła to widzę że hak sie trochę przekrzywia wtedy. Co z nim zrobić??

Kurcze ale to wydaje się być proste jest równolegle do koła. To jest przerzutka XTR a kaseta SRAM 9.0 i do tego jest łańcuch srama ale nie pamiętam jaki model. Macie jakieś inne propozycje?? Moźe to łańcuch się zużył??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...