Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Hope Mono Mini Lady

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Klaniam,

Przeczytalem w MBUK i WMB, grzebalem w sieci, pytalem w HopeTech ale nic nie znalazlem.

2207071039rz9.th.jpg

Zastanawiaja sie pono czy nie zaczac robic takiej wersji Mono Mini. Jak dla mnie bardzo cute i ogolnie bajerka :)

No i tak jak sugeruja "pismaki" pewnie nie tylko niewiasty zechca sie wyposazyc. Jesli ktos-cos wiecej to radbym sam przeczytac, gdyz magazynowa notka byla baaardzo lakoniczna.

No i przepraszam za jakosc zdjecia, ale do zdjec to powinien byc aparat a nie komorka ;)

OSTRO!

I.

w angli rozowy kolor jest bardzo popularny i takowa edycja na pewno wzbudzi zainteresowanie.

dla mnie one nie sa "cute"...moze po prostu fajnie wygladaja.

pytam przez czysta ciekawosc. jak dawno mieszkasz na obczyznie, ze zaczynasz wtracac angielskie wyrazy komunikujac sie po polsku...pietnascie, dwadziescia lat?

• Mod Team
dla mnie one nie sa "cute"...moze po prostu fajnie wygladaja.

pytam przez czysta ciekawosc. jak dawno mieszkasz na obczyznie, ze zaczynasz wtracac angielskie wyrazy komunikujac sie po polsku...pietnascie, dwadziescia lat?

A to mi sie dostalo od purysty jezykowego :devil:

Obiecuje ze to bylo... przedostatni raz :)

A moze tak by sie wypowiedziala piekniejsza czesc Forum? Ostatecznie to jej dedykowany sprzet...

OSTRO!

I.

kupujac rozowe hamulce narazasz sie na ryzyko ataku ze strony bojowek LPR i innych prawicowych oszolomow. polska to dziwna kraj i ten kolor jest zawsze kojarzony z homoseksualistami.

wiesz ivan...ja po prostu nie potrafie pojac czemu osoby przebywajace za granica niewystarczajaco dlugo, aby zapomniec polskie wyrazenia, staraja sie wtracac angielskie slowa do swoich wypowiedzi. nie smialbym nigdy drwic z ludzi otylych (na skutek choroby, a nie obzarstwa), biednych, ale rozwalaja mnie teksty w stylu londynskim: "czyscilem karpety", "dzisiaj bylo busy" itp. w mojej opini takie "geniusze" nie potrafia sklecic zdania po angielsku wiec szpanuja wtracajac angielskie wyrazy w polska mowe...toz to zalosne! nie traktuj tego jako atak...to tylko moja opinia.

• Mod Team

Klaniam,

Nie czuje urazy ale proponuje nie przejmowac sie tym bo za chwile wpadniesz w obled poprawiania wszystkich "cool'ow", "sorr'ci" i innych wynalazkow ktorych na Forum jest mnostwo. Poprostu nie starczy Ci dnia aby do wszystkich napisac...

I to bynajmniej nie chodzi mi o emigrantow ale ludnosc tubylcza ktora wtraca makaronizmy lub inne dziwolagi polsko-quasi-angielskie.

Dziekuje za troske o moja znajomosc angielskiego. Nie nazekam. Panowie w biurze (a pracuje z samymi Brytyjczykami) tez sa calkiem zadowoleni...

OSTRO!

I.

PS

A zeby nie bylo zupelnie poza tematem mi baaaardzo sie podobaja te tarcze powycinane w kwiatuszki. Moze troche na przekor ale zaczynam rozwazac zakupienie takich (jesli beda oczywiscie dostepne kiedykolwiek...) bo rozbawiaja mnie niezmiernie mroczni-niewidoczni Rycerze MTB ktorzy toleruja Jedyny-Sluszny-Kolor-Czyli-Czarny-Lub-Ewentualnie-Matowy-Czarny ;)

wiem, ze hope oferuje indywidualne wycinanie dowolnego napisu do 20 lub 30 znakow. gdzies na ich stronie jest formularz gdzie mozesz zamowic taka tarcze. o ile dobrze pamietam to koszt wynosil okolo 30GBP za sztuke wiec w sytuacji gdyby tarcze w kwiatki byly niedostepne to moze warto rozwazyc taka ewentualnosc.

tak przy okazji...o twoj angielski jestem zupelnie spokojny! natomiast martwi mnie twoj jezyk polski. "narzekam" to "rz", a nie "zet z kropka" ;)

pozdrowienia

• Mod Team

Klaniam,

Podziekowal za cenna informacje...

Co zasie tyczy polskiej ortografi to zawsze stalem na stanowisku ze tresc przede wszystkim. A ortografia to zbior utrudniajacych zycie, koszmarnych i zupelnie niepotrzebnych zasad. Nie bardzo zgadzala sie z ta opinia moja polonistka no ale takie juz jest zycie...

Ostatecznie zawsze moge sie wykpic ze "sie mi R nie wbilo z klawiatury" ;)

Jeszcze raz dzieki za troske jezykowa...

OSTRO!

I.

Jvan,szacunek,ALE....

Jestes z tego co piszesz przekonany do tych hampli glownie z pobudek estetycznych,podobaja Ci sie rozowe w kwiatki,itd,no i git,mnie to wali..../bez podtekstow o homo,czy cos.../.Jezeli,AZ TAK podobaja Ci sie, to po jakiego groma pytasz sie nas? Czy nam sie podobaja? Mamy utwierdzic Cie w jedynym slusznym wyborze,czy moze chodzi o jakies testy?Jak chodzi o testy ,to przy tarczy 160 wypadly tak blado,ze byly gorsze od najprostszych Magur czy Shimano,wg Niemcow oczywiscie.Nie chce urazic ,lecz sam pisales ostro...

• Mod Team

Klaniam,

:thumbsup::D :D

Jezeli dla Ciebie shotgun stwierdzenie "zaczynam rozwazac zakupienie takich " jest rownoznaczne z byciem zdecydowanym to nieco nadinterpretujesz moje intencje.

Poza tym tarcze i same rozowe zaciski/pompy nie sa jeszcze oferowane i nie wiadomo czy kiedykolwiek beda.

Temat raczej ciekawostkowy z naciskiem ze sprzet dedykowany piekniejszej czesci ludzkiego rodzaju. Ocen jak na lekarstwo (raczej przepychanki pozatematowe) i jak widze nikt poza mna nie znalazl nic w temacie.

Zatem aby nie prowadzic do spiec i niepotzrebnych zgrzytow prosze ModTeam o zamkniecie tematu. Moze komus sie jeszcze to kiedys przyda takze chyba nie warto kasowac zupelnie...

OSTRO!

I.

PS

Mi rozowy kolor raczej kojazy sie z kampania antyrakowa...

@ivan

szanowny kolego,

wczytaj sie w tresc swojego posta i powiedz nam gdzie jest tam zawarta jakakolwiek prosba o opinie na temat tych hamulcow? Pytasz jedynie czy ktos cos wiecej czytal na ten temat:)

obiecuje wyslac ci wiadomosc jesli tylko gdzies natrafie na informacje o tych rozowych "pieknosciach"

pozdrowienia

Ivan,jedynie Ty dales garsc faktow........dobrze,nie bede sie chwytal slowek....

Troche faktow,bo widze,ze dosc lakoniczne zdanie ,ze Mini jest slabe nic Ci nie dalo...

Dane pochodza ze zrodel polskich,choc przedruk byl z niemieckiego pisma i Niemcy dobierali poszczegolne modele i je testowali...

HAMULCE UNIWERSALNE - SUCHE FAKTY

MAGURA JULIE..........................hamowanie na sucho-305N...na mokro - brak..ocena -bardzo dobra

SHIMANO DEORE 555/556........................................-298N................ - 247N..ocena - bardzo dobra

SHIMANO DEORE 525..............................................- 290N................ - 160N..ocena - dobra

HAYES HFX-9..........................................................- 277N.................- 213N ..ocena - przecietna

HAMULCE CROSS COUNTRY

MAGURA MARTA SL....................................na sucho- 330N...na mokro - 330N..ocena - bardzo dobra

SHIMANO XTR........................................................ - 319N................ - 220N..ocena - dobra

SHIMANO XT.......................................................... - 293N................ - 218N..ocena - bardzo dobra

FORMULA B4 SL...................................................... - 266N................ - 330N..ocena - dobra

HAYES MAG PLUS................................................... - 266N................ - 194N..ocena - przecietna

HOPE MINI............................................................. - 227N................ - 202N..ocena - dostateczna

HOPE M4................................................................ - 313N................ - 372N..ocena - bardzo dobra

Dosc,czy dalej szukac? Dodam,ze rok pozniej wyszly jeszcze gorzej i zajely definitywnie ostatnie miejsce.Jako jedyne byly oferowane ,tylko z tarczami 160/160mm.....pozdrawiam.

Aaaaa,....rozowe,to mi sie kojarzy tylko z butami malej....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...