kabanosdg Napisano 21 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 WItam. Wymieniłem ostatnio kumplowi kasetę i łańcuch. Kaseta to Shimano Deore 9 biegów a łańcuch KMC Z51. Korbę ma starą SHimano XT Hallowtech I. Problem jest taki że przy pedałowaniu czuć wyraźnie jak łańcuch delikatnie ślizga się po korbie, przeskakuje - podobne jest to do efektu jaki jest gdy upaćkany jest łańcuch w piasku. suport jest ok bo bez łańcucha korba działa ok. Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 21 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Koronki korby? To tez sie zuzywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Też tak myślę... Małe sprostowanie, łańcuch to KMC X9. Pytam dlatego ponieważ zastanawia mnie czy aby kaseta shimano, korba też i łańcuch KMC pasują do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Z tego co pamietam to kmc jest wytworca lancuchow shimano W sensie shimano zleca im Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Prawdopodobnie tarcze korby są już wyrobione , ponadto ułożyły się do starego łańcucha - jedyna rada - założyć nowe tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 To tylko i wyłącznie przez blaty w korbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabanosdg Napisano 24 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Problem rozwiązany. Przyjrzałem się dokładnie i widać jak łańcuch ślizga się pomiędzy zębami tarcz. Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.