artro219 Napisano 21 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Mam hamulce hydraukiczne Giant MPH, dzisiaj cos mi przeskoczyło w klamce/pompce/tłoczku i nie działa jak trzeba, tzn hamuje ale nie odbija tak jak wczesniej i jest wyczuwalny dosyc wyrazny przeskok, jakby puścuiła jakas uczelka lub uszczelniacz. Miał juz ktos podobny problem i jak go rozwiazał Z góry dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 21 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Prędzej sprężyna odbijająca się spierdzieliła niż uszczelka. Jakby uszczelka poszła to by Ci się lało z klamki. Rozbierz klamkę na części i wtedy dojdziesz co i jak, nie jest to znów aż taka skomplikowana konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artro219 Napisano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Prędzej sprężyna odbijająca się spierdzieliła niż uszczelka. Jakby uszczelka poszła to by Ci się lało z klamki. Rozbierz klamkę na części i wtedy dojdziesz co i jak, nie jest to znów aż taka skomplikowana konstrukcja. Mam troche pietra bo jeszcze nie rozbierałem tych klamek, ale musze zobaczyc Jutro jak wroce z pracy to biore sie za robote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek93 Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 com mam zrobić jeśli na klamce widze płyn hamulcowy który najprawdopodomniej wypłyną ze zbiorniczka płynu? z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Wymień uszczelkę od zbiorniczka wyrównawczego, ew. mocniej go przykręć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.