Skocz do zawartości

[buty] Specialized vs Sidi

Szajbz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam dylemat czy kupić buty Specialized Comp MTB czy wypruć sobie flaki i portfel na Sidi Eagle / Dominator

Jak myslicie? zalezy mi na dobrym dopasowaniu stopy i mocnym trzymaniu buta

Spece moge mieć na promocji za 380zł a Sidi to 600-650zł

http://www.skiteam.pl/akcesoria-rowerowe/S...lized/COMP_MTB/ Specialized Comp MTB

Krótko mówiąc czy Sidi Eagle jest kosmicznie lepszy od Speca Comp? ceną napewnie nie

Napisano

Hmmm w SIDI na pewno pare % zabiera nazwa. Do tego kwestia czy sa to twoje pierwsze nuty i do jakiej jazdy maja sluzyc? Jezeli chcesz czasamiw ystartowac w maratonie a do tego beda to twoje pierwsze buty i masz kase wiec startujesz w wysokie modele to zapomnij o SIDI a juz na pewno o tych modelach ktore wymieniles. Zobacz np na SIDI Bullet. 3rzepy to nic strasznego i sa naprawde bardzo trwale.

Napisano

drugie buty, juz miałem shimano m72, i wole jednak model z klamrą dlatego celuje w Sidi za 600zł, 3 rzepy odpadają

najpierw piszesz zapomnij o Sidi a potem kup Sidi Bullet ^_^ no wiec jak

Napisano

jesli masz kase to wez sidi bo warto. z klamra ? moze 181 shimano ? spece tez sa niczego sobie. ciezki wybor : ). wzialbym sidi bo mam, i polecam, ale buciki sa drogie... ludzie ktorzy maja 181 tez nie moga o nich powiedizec zbyt wiele zlego. a myslales o NW ? mam slabosc do ich butow : )

Napisano
drugie buty, juz miałem shimano m72, i wole jednak model z klamrą dlatego celuje w Sidi za 600zł, 3 rzepy odpadają

najpierw piszesz zapomnij o Sidi a potem kup Sidi Bullet :) no wiec jak

Chodziło mi o to, że mały sens jako pierwsze buty pakowac sie odrazu w tak wysoki model SIDI. Aczkolwiek jak piszesz ze drugie to juz pewnie wiesz konkretnie czego oczekiwac wiec hmmm jesli masz jeszcze na to okragla sumke mozesz probowac.

Osobiscie jezdze w bulettach drugi sezon i sa to moje pierwsze buty. Przyznam ze nie wyobrazam sobie obecnie czego moglbym chcec wiecej od butów przy jezdzie jaka uprawiam.

Napisano

Ja jeżdżę na SIDI Bulletach i naprawdę trzy rzepy trzymają mocno i solidnie. Ogólnie już gdzieś pisałem, że buty bardzo trwałe, wytrzymałe. Dodatkowo przewiewne, dobrze wentylowane. Polecam jak najbardziej, myślę że wyższe modele są jeszcze lepsze, aczkolwiek dla mnie te są w zupełności wystarczajace. Nie miałem problemów z trzema rzepami, dla mnie nie ma różnicy między tymi, a modelem z klamrą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...