Paviarotti Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Dokładnie, też bym chciał czerwone znalazłem u Arnika takie "Shaman Racing" ale alu i na maszynach a często takie są słabo oceniane. No już sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 jak chcecie to zapytam w RYBCZYŃSKIM czy nie mają tych tacx na stanie i bym po przelaniu kasy do mnie kupił je na miejscu i wysłał listem poleconym jak by co piać na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 A jakie te Tacx? i dlaczego akurat one? EDIT: Co myślicie o tych? http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2618 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja myślę, że nie będą pasować Napisałeś, że mają być do X-9, więc trzeba będzie trochę poszukać, a i cenowo nie będzie tak, nomen omen, kolorowo. Ewentualnie można kupić normalne i coś pokombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 wystarczy troche przyszlifowac przerzutke i koleczka od shimano pasuja elegancko z mojego dolnego koleczka po kolo 2500km z czego wiekszosc w blocie nie zostalo praktycznie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Kula możesz zawsze w ostateczności sprayem pomalować kółeczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=53...ZTA=8&HNT=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 O, całkiem całkiem. Mam tylko nadzieję, że dali inne łożysko niż jest seryjnie w górnym kółku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioktm Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam. No tak,tylko te kółeczka (Tacx) nie są do modeli z ostatnich lat(06;07). Różnica polega na rozstawie tych dwóch otworów w jednym z kółeczek. Sam kupiłem je jako zamienniki i musiałem je lekko przerobić ,aby pracowały w przerzutce X-9 rocznik 07'. Ale da rade. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 To lekka lipa, nie ma do nowszych modeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 A w harfie sie pytałes? Wg katalogu kosztuja 55zl. Zadzwon na serwis i sie dowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Tak czytajac tematy na forum, to Sram zaczyna mi sie kojarzyc z kosmicznie drogim sprzetem ze smieszna trwaloscia. Czy tylko ja mam takie wrazenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 25 Marca 2008 Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 A w harfie sie pytałes? Wg katalogu kosztuja 55zl. Zadzwon na serwis i sie dowiedz Dobry pomysł, nie pomyślałem, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 a ktos montowal moze gorne koleczko shimano do srama? bo o ile dolne pasuje po lekkim szlifnieciu to do gornego mam lekkie obawy bo w sramowskim sruba mocujaca kolko jest tak bardziej z boku z drugiej strony sa otwory na te bolce ktore trzymaja w miejscu te blaszke ( chyba kumacie o co mi chodzi? ) a w shimano z kolei otwor na srube jest na srodku i jak by chcial zamontowac takie w sramie, byloby ono przesuniete troche w strone korby, i czy to nie ma jakiegos negatywnego wplywu na dzialanie przerzutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Myślę, że będzie obcierać o tą wypustkę na wózku przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 no to jestem w kropce, bo samego gornego koleczka raczej nie kupie, troche nie usmiecha mi sie placic za koleczka nawet 50zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Miałem tak kiedyś w starej 5.0. Nie zauważyłem, żeby to, że kółeczko jest trochę przesunięte, miało jakiś wpływ na działanie przerzutki. Tak sobie teraz myślę, że może to przesunięcie nieco skompensować zastosowaniem kółeczka 10T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 wyglada to mniej wiecej tak: z koleczkiem shimano: z koleczkiem orginalnym: roznicy w pracy przerzutki raczej nie ma, a przynajmniej ja nie odczulem, o ta wypustke na wozku lancuch nie ociera, ale troche nieciekawie to wyglada, ale mysle ze to co zaproponowal bodziek byloby dobrym rozwiazaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Zamówiłem oryginalne do SRAMa X-9 2005-2007 za 55 zł i będzie spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 a gdzie je kupowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 u Arnika. Jeszcze nie dostałem ale myślę, że będzie gut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 a koleczka od x-7 beda pasowac do x-9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Budowa wózka chyba jest taka sama więc wydaje mi się, że nie powinno być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 kupilem od kumpla cala przerzutke x-7, troche rozwalona ale kolka w dobrym stanie. teraz jeszcze zauwazylem, ze koleczka z tej przerzutki tez beda pasowal, no i wychodzi nieco taniej i mamy zapasowa przerzutke w razie czego http://allegro.pl/item345637005_przerzutka...enie_od_ss.html swoja droga to ciekawe, ze tu cala przerzutka jest za 40zl, a same koleczka do x-9, ktore notabene sa takie same kosztuja 50zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 14 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 A te od Tacx są oba ułożyskowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.