Mad Max Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ostatnio czytałem dość spory art na ten temat. Dla wytrwałych - poszukajcie na Onet.pl w sekcji rowery. Otóż zawodowi kolarze nie golą nóg dla zysku aerodynamicznego, bo udowodniono już że jest on w granicy błędu, więc właściwie to go nie ma. Kolarze golą nogi z powodu: a) w razie wypadku można łatwiej przyklejać (zmieniać) opatrunki, rany goją się szybciej łatwiej wchłaniają się maście i żele rozgrzewające i inne c) ogolone nogi ułatwiają masaż I tyle. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 zwracam uwagę, że tematem nie jest zasadność usuwania owłosienia , bo to podał Mad Max ale metody jego usuwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Jurasek - sorry ze OT, ale napisałem to, bo wcześniej pojawiło się parę razy pytanie dlaczego kolarze golą nogi. Jeśli o mnie chodzi to ja daruję sobie tego typu zabiegi, zawodowcem nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mortimer Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Co do golenia nóg też sobie to daruje, nie jeżdżę aż tyle żeby je golić. Nie korzystam z masaży. A co do golenia nóg to chyba najlepsza będzie maszynka do golenia i jakiś krem, żel. Jakbym golił spróbowałbym najpierw ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 A ja golę już ponad rok I normalnie "na sucho" czyli woda i maszynka mach 3 Jakoś żadnych uczuleń nie mam, i skóra jakaś specjalnie sucha nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 ...ja zawodowcem tez nie jestem... ale wyglada to dosc estetycznie... porownujac do wystajacych wlosow przez spodenki... gole nogi od kilku miesiecy... i robie to najnormalniej... pianka i maszynka jednorazowa(3 ostrza) pod prysznicem... polecam te praktyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 dzis zgoilem po raz pierwszy, ok godziny w kiblu spedzone i niezly szlif na srodku nogi... za mocno maszynke przycisnalem do nogi, pociagnalem i zaraz pieknie sobie krew wyplynela ehh ale teraz moje nozki fajnie wygladaja gladziutko, lsniaco i ogolnie gitara a pozyczlem pianke do golenia syr od mamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 ...czyli zwolennicy rosna w sile i wlasnie o to chodzi... badzamy charakterystyczni i inni niz zwyczajni bikerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 I normalnie "na sucho" czyli woda i maszynka mach 3 Jakoś żadnych uczuleń nie mam, i skóra jakaś specjalnie sucha nie jest. no, zawsze jak sie zatniesz to i tak po jazdach w lesie krew sie moze polać a owe "na sucho" chyba najwygodniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
End Napisano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja tez gole a na trening smaruje oliwka bambino i do przodu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Pierwszy raz golilem zywkla maszynka do wlosów a teraz taka elektryczna maszynka do twarzy :] gole zanim duzo odrosna i nie ma problemu. Gladko i bez bólu, nawet szybko nie odrastaja :] Aha. Zeby nikt nie myslal ze uzywam tej samej do twarzy i nóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 W zeszłym tygodniu ogoliłem Pierwsze podejście maszynką o trzech ostrzach - bezskutecznie. nastepnego dnia kupiłem depilator w kremie i poszło jak z piórka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Po roku uzywania elektrycznej maszynki z akku musze powiedziec ze jest to dla mnie optymalne rozwiazanie(czas/dokladnosc/komplikacja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 elektryczna maszynka braun trzeba tylko pilnować, aby kłaki nie odrosły za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Chyba się zastanowię nad tą opcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam szanownych kolegów i koleżanki, zapytać chciałem czy używacie jakiś specyfików typu żele, kremy na opóźnienie porostu włosów na nogach ? Chętnie się dowiem jakich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Nie lepiej używać depilatora ? i tak wolno odrastają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Szkoda mi kasy na depilator. Obecnie jadę kremem i ew. wykańczam 1 razówką takie manewry robię raz na tydzień, jak dla mnie ZA często. A co do depilowania do kolega Quattro podał niezły pomysł - depilacja cukrowa: http://allegro.pl/item621868303_pasta_cukr...lacja_wosk.html - sprawdzę to i dam relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ja się jakoś nie mogę przemóc, żeby ogolić nogi . A co w sezonie zimowym? Nie rosną wam gęstsze i grubsze włosy na nodze? Bo ja i bez golenia mam ich niemało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ja nie wiem jakie urosną, ale jakie by nie urosły to i tak miałem ich na tyle dużo że mi to zwisa. Ja gole 1 sezon i nie narzekam, a raczej nie powrócę już do zarośniętych nóg w sezonie wiosna-lato-jesień. Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda + nie naganny wygląd ! Oliwka to jest to - 5 razy na rower pojechałem i już zjarany jestem jak po 10 seriach solarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszk Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Ja się jakoś nie mogę przemóc, żeby ogolić nogi . A co w sezonie zimowym? Nie rosną wam gęstsze i grubsze włosy na nodze? Bo ja i bez golenia mam ich niemało Nie zauważyłem żeby takie coś występowało. A tak się przyzwyczaiłem że czasem i zimą nogi gole, ale rzadziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 11 Maja 2009 Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Oliwka to jest to - 5 razy na rower pojechałem i już zjarany jestem jak po 10 seriach solarium Ale opalenizna oczywiście typowo rowerowa? Ja też już ładnie się podsmażyłem. Teraz jeżdżę bez rękawiczek, żeby wyrównać opaleniznę na rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Opalenizna jak opalenizna. Typowo rowerowa ? W każdym bądź razie łapie ładnie bo oliwka jest tłusta i od razu smaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 No i ten wygląd <3 Owłosione są fuj ;D Ja zapuszczam teraz, żeby tą pastą cukrową je wyrwac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 12 Maja 2009 Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Nie muszą być aż takie długie, poczytaj na necie, że wyrywa nawet te najkrótsze włoski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.