radosuaf Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja chyba jednak zostanę przy pachach i klacie... No chyba, że mi brzucho całkiem zarośnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Katsumoto: Nie golę, a raczej nie depiluję, to był jednorazowy zabieg, bo mi tam moje owłosienie na nogach nie przeszkadza w niczym a bez niego czułbym się, że tak powiem "gejowato", nie urażając nikogo oczywiście... smile.gif Ja również, nikogo nie obrażając, tak bym się czuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Jezeli ktos uwaza ze golenie nog ma cokolwiek wspolnego z gejami to sorry ale taka osoba ma delikatnie rzecz biarac nasrane w glowie. Zamiast pisac takie bzdety(geje, podpalanie wlosow) i zasmiecac przydatny temat spadajcie na rower czy gdzie tam wam pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Panuje w środowisku takie zdanie że to wstyd depilować itd. więc jak ktoś zamiast golić depiluje to sie nie przyznaje raczej do tego Ja stosuję najtańszą metodę czyli klasyczna jednorazówka co 2-3 dni (i nie ma problemu żeby odrosły potem, a z depilacją różnie bywa ). Aha nie odrastają wcale dłuższe ani w nieskończoność. PS. Popieram RafałaB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 moja siostra ma depilator i mi powiedziała, że przy wytrzymałości mężczyzn na ból bym sie posrał. dlatego nawet nie myślę o depilacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 gaznaulicach spróbuj zwykła maszynka. RafalB też tak myśle.. słyszałem wiele negatywnych opinii na ten temat itd. Ja raz zgoliłem bo chciałem sprawdzić czy tak jest serio. I teraz gole co 2-3 dni bo chyba bym nie umiał już tak jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekinek8 Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja golę bo lubię A tak serio to mam jeden niepodważalny powód, nie czuć wiatru bez kłaków. Nogi są wówczas jakby odseparowe od otoczenia i to daje pewną przewage i mi osobiście lepiej się jeździ. A no i drugi aspekt, wg. mnie głupio to wygląda jak z pod lycry wystają kłaczki Ale jest jedna wada, ogolone nogi fajnie wygladają na rowerze, ale nie koniecznie podczas spaceru po mieście w krótkich spodenkach - W POLSCE. Używam zwykłej maszynki i pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja zgoliłem nogi pierwszy raz rok temu zwykłą maszynką do twarzy. Przez zimę zarosłem a jak znowu zacząłem jeździć odsłaniając nogi to golę ale tym razem elektryczną maszynką taką dla kobiet ( Od mamy wypożyczam ;D ) 20 minut i po sprawie. Na zimę znowu zarosnę. A o krótkie spodenki "na miasto" nie muszę się martwić bo dla mnie może być +60'C a ja twardo będę chodził w długich spodniach bo źle się czuję w krótkich spodniach ( poza rowerem, basenem i plażą ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 RafalB Nie będę pisał kto tu ma nasrane w głowie i wszystko zbyt poważnie traktuje. To miał być żart, wrzućcie trochę na luz, bo jak tak wszyscy będziemy poważnie wszytko tratkować to będziemy musieli psychiatrę odwiedzać... skjaatel Patrz kogo cytujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Być może trafiłeś w czuły punkt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Może laserowy zabieg? Kosztuje parę stówek, ale poźniej ponoć włochaty problem nie odrasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Temat tyczy depilacji, golenia i porad z tym zwiazanych. Jezeli ktos ma jakies wycieczki pod moim adresem zapraszam na prv lub osobiscie do Poznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ale jest jedna wada, ogolone nogi fajnie wygladają na rowerze, ale nie koniecznie podczas spaceru po mieście w krótkich spodenkach - W POLSCE. przejmujesz sie tym? bo ja nie. Niech se gadają co chca, i tak niewiedza dlaczego,po co, i jak? ;] Może laserowy zabieg? Kosztuje parę stówek, ale poźniej ponoć włochaty problem nie odrasta A co jak kiedyś tam skończysz z bikowaniem?? np. z powodów zdrowotnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Jezeli jestemy przy kwestiach estetycznych to "trend" jest taki ze owlosienia ubywa. Czlowiek przystowosuje sie powoli do zmian cywilizacyjnych, za jakis czas nie bedzie klopotu z klakami na girach bo ich nie bedzie Zabieg laserowy jest drogi, ok 1500-2000zl(w zaleznosci od ilosci wlosow) przy czym efekt nie jest wcale wieczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bax21 Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 golić czy nie golić? Wielu kolarzy (np: zawodowych) goli się nie koniecznie ze względów estetycznych, lecz dla własnego bezpieczeństwa Otóż przy rozwijanych dużych prędkościach spotkanie z asfaltem może spowodować nie tylko poważne obtarcie ale wręcz wyrwanie głębszych warstw skóry właśnie przez kłaczyska. Gładkie nogi powodują mniejszą przyczepność, czyli lepszy poślizg, czyli mniejsze obrażenia.Zwłaszcza, że w takim peletonie nie trudno o kraksę. Tak więc wygląda na to, że jedni robią to świadomie a inni po prostu naśladują. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Najlepszy i najtanszy sposob to maszynka i pianka Depilator wcale tak nie boli jak to niektorzy opowiadają.A jest o wiele skuteczniejszy , tyle ze dobry depilator potrafi kosztowac nawet 200 zl . Ja sie spotkalem z opinią , ze golenie nie charakteryzuje homosexualistow a metrosexualistów .To są troche rozne pojęcia , jak ktos nie kuma to zapraszam na wikipedie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ba, depilator z górnej półki potrafi kosztować i 400 zł ... Fakt, że jest skuteczniejszy - ale to opcja dla osób zdecydowanych, że włosów na nogach na dalszej drodze życia sobie raczej nie winszują ... bo one się po prostu mocno przerzedzają i powrót do stanu wyjściowego może być potem niemożliwy. Dywagacji na temat orientacji seksualnych prosimy zaprzestać, bo to nie jest temat temu poświęcony. Pozdrówko definitywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 [...] Do depilacji ud nie polecam wosku ! O ile jeszcze łydki to wytrzymaja , o tyle moim zdaniem uda są wrażliwsze.Spotkalem sie jeszcze z maszynka i depilatorem i to te dwa niszczyciele owłosienia mozna polecic. MIal ktos moze do czynienia z ustrojstwem zwanym Phillips Bodygroom? Nadaje sie do golenia nog ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wcześniej było pisane o tym Philipsie o ile się nie mylę. Ja używam maszynki Braun'a mojej mamy ran na 4-5 dni i problem z głowy. [...] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 hmm skuteczniejszy i szybszy jest zabieg kremem ale jak dla mnie za duży wydatek lepiej czasem podwędzić tacie maszynkę i gotowe hmm w sumie moje nogi jeszcze nie testowały plastrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Posprzątane . Uprzedzam - po raz ostatni: jeżeli ktoś jeszcze poruszy w tym wątku tematykę niezwiązaną z jego tytułem - otrzyma ostrzeżenie! Pozdrówko porządkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A ktoś już udowonił naukowo, że brak włosów to szybsza jazda o 0,00001% chociaż drogie panie, upss panowie? szczególnie w mtb, gdzie wpływ aero jest pomijalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Jestes taki kozak to zapraszam na trening, bedziesz mial okazje udowodnic swoje teorie aerodynamiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Wpływ aero jest chyba niezależny od tego czy jestem kozakiem czy nie? Ja zanim bym zgolił 1 włosa, to bym długo szukał, czy ktos to udowodnił A to, że im wolniej się jedzie (a więc MTB), tym opór aero jest mniej istotny, to chyba wie każdy. http://rowery.onet.pl/2607,1412483,artykuly.html - stwierdzam, że obejde się bez golenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Dla mnie jest jasne ze to wynika z potrzeby masazu nog. Zacieranie wlosow podczas masazu jest bolesne, trdniej tez sie wciera wszelkie masci. Sam nie gole bo i po co, na masazyste mnie nie stac A to prawda ze po goleniu maszynka rosna dluzsze wlosy i grubsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.