Skocz do zawartości

[depilacja, golenie] jakich środków używasz:)

Zielu85

Rekomendowane odpowiedzi

Katsumoto:

Nie golę, a raczej nie depiluję, to był jednorazowy zabieg, bo mi tam moje owłosienie na nogach nie przeszkadza w niczym a bez niego czułbym się, że tak powiem "gejowato", nie urażając nikogo oczywiście... smile.gif

Ja również, nikogo nie obrażając, tak bym się czuł:D

Jezeli ktos uwaza ze golenie nog ma cokolwiek wspolnego z gejami to sorry ale taka osoba ma delikatnie rzecz biarac nasrane w glowie.

Zamiast pisac takie bzdety(geje, podpalanie wlosow) i zasmiecac przydatny temat spadajcie na rower czy gdzie tam wam pasuje...

Panuje w środowisku takie zdanie że to wstyd depilować itd. więc jak ktoś zamiast golić depiluje to sie nie przyznaje raczej do tego :D Ja stosuję najtańszą metodę czyli klasyczna jednorazówka co 2-3 dni (i nie ma problemu żeby odrosły potem, a z depilacją różnie bywa :P ). Aha nie odrastają wcale dłuższe ani w nieskończoność.

PS. Popieram RafałaB :P

gaznaulicach spróbuj zwykła maszynka.

RafalB też tak myśle.. słyszałem wiele negatywnych opinii na ten temat itd. Ja raz zgoliłem bo chciałem sprawdzić czy tak jest serio. I teraz gole co 2-3 dni bo chyba bym nie umiał już tak jeździć.

Ja golę bo lubię :) A tak serio to mam jeden niepodważalny powód, nie czuć wiatru bez kłaków. Nogi są wówczas jakby odseparowe od otoczenia i to daje pewną przewage i mi osobiście lepiej się jeździ. A no i drugi aspekt, wg. mnie głupio to wygląda jak z pod lycry wystają kłaczki :devil: Ale jest jedna wada, ogolone nogi fajnie wygladają na rowerze, ale nie koniecznie podczas spaceru po mieście w krótkich spodenkach - W POLSCE. Używam zwykłej maszynki i pianki.

Ja zgoliłem nogi pierwszy raz rok temu zwykłą maszynką do twarzy. Przez zimę zarosłem a jak znowu zacząłem jeździć odsłaniając nogi to golę ale tym razem elektryczną maszynką taką dla kobiet ( Od mamy wypożyczam ;D ) 20 minut i po sprawie. Na zimę znowu zarosnę. A o krótkie spodenki "na miasto" nie muszę się martwić bo dla mnie może być +60'C a ja twardo będę chodził w długich spodniach bo źle się czuję w krótkich spodniach ( poza rowerem, basenem i plażą ).

RafalB

Nie będę pisał kto tu ma nasrane w głowie i wszystko zbyt poważnie traktuje. To miał być żart, wrzućcie trochę na luz, bo jak tak wszyscy będziemy poważnie wszytko tratkować to będziemy musieli psychiatrę odwiedzać... :)

skjaatel

Patrz kogo cytujesz... :devil:

Ale jest jedna wada, ogolone nogi fajnie wygladają na rowerze, ale nie koniecznie podczas spaceru po mieście w krótkich spodenkach - W POLSCE.

przejmujesz sie tym? bo ja nie. Niech se gadają co chca, i tak niewiedza dlaczego,po co, i jak? ;]

Może laserowy zabieg? :nuke:

Kosztuje parę stówek, ale poźniej ponoć włochaty problem nie odrasta :woot:

A co jak kiedyś tam skończysz z bikowaniem?? np. z powodów zdrowotnych?

Jezeli jestemy przy kwestiach estetycznych to "trend" jest taki ze owlosienia ubywa.

Czlowiek przystowosuje sie powoli do zmian cywilizacyjnych, za jakis czas nie bedzie klopotu z klakami na girach bo ich nie bedzie :nuke:

Zabieg laserowy jest drogi, ok 1500-2000zl(w zaleznosci od ilosci wlosow) przy czym efekt nie jest wcale wieczny...

golić czy nie golić?

Wielu kolarzy (np: zawodowych) goli się nie koniecznie ze względów estetycznych, lecz dla własnego bezpieczeństwa :nuke: Otóż przy rozwijanych dużych prędkościach spotkanie z asfaltem może spowodować nie tylko poważne obtarcie ale wręcz wyrwanie głębszych warstw skóry właśnie przez kłaczyska. Gładkie nogi powodują mniejszą przyczepność, czyli lepszy poślizg, czyli mniejsze obrażenia.Zwłaszcza, że w takim peletonie nie trudno o kraksę.

Tak więc wygląda na to, że jedni robią to świadomie a inni po prostu naśladują. Pzdr!

Najlepszy i najtanszy sposob to maszynka i pianka ;) Depilator wcale tak nie boli jak to niektorzy opowiadają.A jest o wiele skuteczniejszy , tyle ze dobry depilator potrafi kosztowac nawet 200 zl .

Ja sie spotkalem z opinią , ze golenie nie charakteryzuje homosexualistow a metrosexualistów .To są troche rozne pojęcia , jak ktos nie kuma to zapraszam na wikipedie ;)

Ba, depilator z górnej półki potrafi kosztować i 400 zł ;) ... Fakt, że jest skuteczniejszy - ale to opcja dla osób zdecydowanych, że włosów na nogach na dalszej drodze życia sobie raczej nie winszują :) ... bo one się po prostu mocno przerzedzają i powrót do stanu wyjściowego może być potem niemożliwy.

Dywagacji na temat orientacji seksualnych prosimy zaprzestać, bo to nie jest temat temu poświęcony.

Pozdrówko definitywne ;)

[...]

Do depilacji ud nie polecam wosku ! O ile jeszcze łydki to wytrzymaja , o tyle moim zdaniem uda są wrażliwsze.Spotkalem sie jeszcze z maszynka i depilatorem i to te dwa niszczyciele owłosienia mozna polecic.

MIal ktos moze do czynienia z ustrojstwem zwanym Phillips Bodygroom? Nadaje sie do golenia nog ?

Wpływ aero jest chyba niezależny od tego czy jestem kozakiem czy nie? ;)

Ja zanim bym zgolił 1 włosa, to bym długo szukał, czy ktos to udowodnił ;)

A to, że im wolniej się jedzie (a więc MTB), tym opór aero jest mniej istotny, to chyba wie każdy.

http://rowery.onet.pl/2607,1412483,artykuly.html

- stwierdzam, że obejde się bez golenia ;)

Dla mnie jest jasne ze to wynika z potrzeby masazu nog. Zacieranie wlosow podczas masazu jest bolesne, trdniej tez sie wciera wszelkie masci. Sam nie gole bo i po co, na masazyste mnie nie stac ;) A to prawda ze po goleniu maszynka rosna dluzsze wlosy i grubsze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...