QWEY564 Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą skontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. http://www.swa.org.pl/wiedza/numer-ice Przeczytajcie i dodajcie nr ICE w swoich książkach tel... Mam nadzieję że nikt nie będzie go nigdy potrzebował... ale warto miećPS jeśli taki temat już był, lub powinien być w innym dziale to proszę moderatorów o jego przeniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Dobry pomysł, ale jestem ciekawy, ilu ratowników czy innych policjantów o tym wie. Oby jak najwięcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 w większych miastach, ośrodkach wczasowych i kurortach pewnie większość(wbrew pozorom skrót jest znany)... w Warszawie 99% ratowników i lekarzy z pogotowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Wiecie może co dzieję się z telefonami podczas wypadków np samochodowych? Czy ktokolwiek kto nie jest spokrewniony z ofiarą czyli policja/ogółem pomoc/ może wykonac taki telefon lub odebrać nadchodzące połączenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Podobnie jak z nieśmiertelnikami - Polska to troszkę zacofany kraj, a patrząc na to, co dzieje się w służbie zdrowia to człowiek się starości obawia. To nie przejdzie, ale zawsze można mieć takie coś w telefonie. Jeżeli ktoś by takie coś rozreklamował - zapewne kilkadziesiąt procent osób by takie coś zapisało. Najlepiej by było, jeżeli operatorzy już w nowych telefonach by zapisywali takie numery na karty do edycji - to by dało WIELKI efekt. Ale na razie .... Cóż. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Nie wiem czy to coś pomoże, ale dodałem taki numer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 17 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie wiem czy we wszystkich wypadkach "procedura jest podobna" ale gdy koleś miał wypadek (samochodowy) komórki i portfela juz nie zobaczył na oczy i nie dlatego że zginął na miejscu - poprostu mu pod######.......... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peeres Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 a ja zaprojektowałem wlepki i zamierzam je rozklejać po mieście co o tym myślicie: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b2794ebbc94a65d7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Pomysł dobry, a nóż widelec się kilka soób więcej dowie i komuś uratuje to życie. Ale jak ktoś wyżej napisał Polska to trochę zacofany kraj i myślę że wielkiego pożytku z tego nie będzie, ale spróbować można - nic to nie kosztuje. Nr takowy własnie dodałem do swojej komórki, chociaż mam nadzieję, że się nie przyda nigdy. Kumpel ma jeszcze nr telefonu na nieśmiertelniku, ale... Nie wiem czy podczas wypadku ratownicy będą się bawić w poszukiwania komórki/nieśmiertelnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peeres Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 to może naklejka na ramie: "RATOWNIKU znajdź telefon i zadzwoń na ICE" albo na kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 25 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 a ja zaprojektowałem wlepki i zamierzam je rozklejać po mieście co o tym myślicie Dobry pomysł. W roku szkolnym zrobię kilkanaście takich wlepek i ponaklejam w autobusach oraz w windach( dotrze do wielu osób ). Sam wpisałem sobie "ICE" w kontaktach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 można by ten temat na jakiś czas gdzieś podkleić żeby trafił do szerszego grona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 można by ten temat na jakiś czas gdzieś podkleić żeby trafił do szerszego grona... Nie trzeba. Dostałem esa od siostry że w wiadomościach już o tym mówią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 27 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 W Faktach dzisiaj było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Owszem w faktach było,zalecali jednak zamiast opisu ICE zwykłe SOS.Ponoć bardziej trafia-nawet do służb medycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 28 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 temat przyklejony a ustawić można i ICE i SOS (swoją drogą - mam kumpla który ma ksywkę ICE:) i tak też dotychczas miałem go wpisanego w telefonie;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 może być też mama, tata, brat, siostra .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Podobnie jak z nieśmiertelnikami - Polska to troszkę zacofany kraj, a patrząc na to, co dzieje się w służbie zdrowia to człowiek się starości obawia. To nie przejdzie, ale zawsze można mieć takie coś w telefonie. Jeżeli ktoś by takie coś rozreklamował - zapewne kilkadziesiąt procent osób by takie coś zapisało. Najlepiej by było, jeżeli operatorzy już w nowych telefonach by zapisywali takie numery na karty do edycji - to by dało WIELKI efekt. Ale na razie .... Cóż. Pozdrawiam ! Mam prośbę nie pisz takich głupot i nie porównuj telefonu z nieśmiertelnikiem, na którym może być wybita największa bzdura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spawacz Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Taki pomysł jest spoko, oby jak najwiecej osób o tym wiedziało. A ja myśle ze jak ktoś miał wypadek lekarze zawsze lprzeszukuja kieszenie w celu zidentyfikowania ofiary wypadku. Na telefon zapewne też trafia. Tylko zeby wiedzieli ze cos takiego istnieje jak numer ICE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 sądze, że wiedzą, tylko najgorsze może być to, że nie będą znać jego obsługi, lub do odblokowania będzie potrzebny pin :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Moja mama jeździ w karetce "R" i właśnie z nią rozmawiałem że nigdy nie przeszukują człowieka to wszystko zabiera policja a tel jest wyłączany a policja najczęściej jedzie do domu ofiary aby poinformować co się stało osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldona Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 właśnie przymierzałam się do wpisania wątku nt. ICE.. nie generalizujmy - co karetka i ratownicy /policjant też człowiek!/ to obyczaj - kwestia by uświadomić kilka osób więcej. taką funkcję ICE rowerzysty pełnią również kaski - większość z nich, we wnętrzu, ma wklejki na które można wpisać najważniejsze dane w razie wojny.. niewiele Was to kosztuje, a może się pozytywnie przysłużyć...i oby nigdy nie było potrzebne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Moja mama jeździ w karetce "R" i właśnie z nią rozmawiałem że nigdy nie przeszukują człowieka to wszystko zabiera policja a tel jest wyłączany a policja najczęściej jedzie do domu ofiary aby poinformować co się stało osobiście. Potwierdzam. Nie przeszukujemy ludzi (jestem rat med), tym zajmuje się policja. A co do nieśmiertelnika to warto na nim mieć grupę krwi bo te palanty co wymyśliły dowód osobisty zapomniały o tym, że tam obowiązkowo powinna się znajdować grupa. Nie mniej i tak nawet znając grupę z nieśmiertelnika lub z kartki w portfelu i tak się ją określa. Zdziwiło mnie jedno. Tak czytam te wasze wypowiedzi i wszędzie widzę słowo ratownik medyczny. Nikt tu nie napisał sanitariusz (a to dwie różne osoby). Nawet lekarzom w szpitalach trudno przechodzi przez gardło rat met, nawet w telewizji mówią tylko o lekarzach i pielęgniarkach a tu widzę, że wszyscy są na czasie. Tylko gratulować! P.S. Wiem co to ICE ale jeśli komuś zatrzymało się krążenie to akurat zadzwonienie pod ICE jest mniej ważne niż prawidłowe ciśnienie w ogumieniu roweru. Pod ten numer można dzwonić jak już coś się stało ale aktualnie nic się nie dzieje (jeśli rozumiecie co mam na myśli). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ja ze soba woze karte z orzeczeniem woli (w razie smierci zgadzam sie na pobranie narzadow itd i z grupa krwi, na kasku tez mam wyklejona grupe krwi). miejmy nadzieje ze sie nigdy nie przyda, staram sie takze nie jezdzic sam. czas to nie frajer, nie oszukasz. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcio18 Napisano 10 Marca 2008 Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 404 Not Found The request /wdp/biuletyn/numer_21_2007/przeg_prasy_pow_wyp.html was not found on this server. co tam pisze ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.