Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] Problem

name

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mianowicie cos mi trzeszczy a jak dam na 7 sobie i mocniej zapedałuje to mi czasem zeskoczy na 8. Moze to nie ma związku ale tego samego dnia montowałem rogi i przesunąłem manetki przerzutek do środka, moze sie wtedy linka jakos wygięła czy coś :]

Przerzutka jest ustawiona dobrze tzn łańcuch jest równo z zębatką i tym "kółeczkiem" . Sprzęt jest nowy. Jakieś pomysły?

Napisano

witam

ja tez zauwazylem ze po przesunieciu manetek na kierze, przerzutka sie rozlegowała .... ja tez tak mialem ze po zmianie kiery musze teraz wyregulowac ją i toibe radził bym to samo :whistling:

PZDR

arbuz92

Napisano

Wiesz co zrób ? Wyreguluj ją....

Jak masz w manetce regulacje, to pokręć parę razy (2-5) w góre, i już nie będzie przeskakiwać :whistling: a jak będzie , to jeszcze parę obrotów !

Napisano

ok sprobuje to zrobic jutro rano bo che sie wybrac na dluzszą wycieczkę. dizisiaj przejechalem jakies 5 km i sie wrociłem ze swojego tripa przez ta przerzutke :whistling:

Napisano

zdemontuj rogi, a wszystko wroci do normy! :)

tak na powaznie to zrob tak jak mowili poprzednicy.

pozwol, ze spytam co to znaczy "wrocilem ze swojego tripa"? czy to znaczy bylem na wycieczce lub moze mam trypla?

Napisano

Ok cos tam pokrecilem tymi baryłkami teraz, jade wyprówowac, moze nie bede musial nic korygowac podczas wycieczki :]

P.S: zgubiłem śrubkę w trawie przez jakąś godzinę jej szukalem w koncu przykreciłem jakąs inną gdzies w domu była :]

A co do słowa "trip" to Kretschmer dobrze rzekł :]

Napisano

tak pytalem z ciekawosci bo jakos nie potrafie zrozumiec czemu polacy tak kalecza polski i angielski, mieszajac je razem?! szpan, moda, wiocha?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...