Skocz do zawartości

[siodło]Wygodne siodło do 80zł

MATYS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozejrzyj się za siodełkami Lookin. Ten Royal Gel całkiem dobrze się sprawuje, nie czuje praktycznie siodełka, pomimo iż jest dosyć małe :)

Napisano
Ja myśle że skn na pewno nie bedzie wygodne .Bo opinie o ich wygodzie wygłaszają ludzie co jeżdzą w spodenkach z pampersem .

O przepraszam ja jeżdżę na tym siodełku bardzo często bez spodenek z pampersem i jest wygodnie nawet na dystansach powyżej 100 km. Ale ostatnio kusi mnie wypróbować czegoś nowego - kusi mnie zakup Kelly's KBIX DRIVELINE ( http://www.rower.com.pl/index.php?main_pag...roducts_id=8264 )

Napisano
A może jakieś opinie na temat siodeł WTB?

WTB Rocket V z Twomark

Siodełko mam od niedawna także opinia jeszcze na świeży tyłek :) (pewnie jeszcze musi się ułożyć).

Dwa dni temu 100km na asfalcie - dało już się pod koniec odczuć siodełko, ale na następny dzień było całkiem ok (w przeciwieństwie do poprzedniego Lookina 2007 HG - kwestia, że teraz miałem jakieś tanie spodenki z wkładką /z Real'a/).

Dziś byłem na przejażdżce 30km po polnych drogach i lasach (ale po płaskim) i było jak najbardziej ok :) Całkiem komfortowo (bez pampersa).

Ogólnie siodełko jest całkiem twarde (w lookinie można było ten żel ugniatać, tutaj materiał jest bardziej sprężysty), wąskie, ale to chyba zaleta.

ps. jednocześnie z siodełkami zmieniałem sztycę amortyzowaną na zwykłą ale specjalnie nie czuję, żeby było jakoś gorzej.

Napisano
Po przeczytaniu wielu opinii zastanawiam się między San Marco SKN a Author MegaTT. Teoretycznie author jest wygodniejszy ale na temat skn jest bardzo dużo opinii. Ma ktoś jeszcze Author MegaTT??

Author mega TT jest bardzo wygodny, aczkolwiek bez pampersa tylko bardzo krótkie trasy na nim przemierzam.

Napisano

Chciałbym to jakoś podsumować na koniec bo jutro chcem zamówić siodło. Mam zamiar jeździć bez pampersa, dlatego wezmę WTB Rocket V. Najwyżej wymienię później na Authora MegaTT. Jak trochę na nim pojeżdżę to podzielę się opinią.

Napisano

Sebek fajnie wygląda te siodełko, ale 155 mm - to dla mnie za szeroko na zjazdach i powrotach na siodło :D

Nawet mój SKN swego czasu zwężał ze 150 na 140 i o niebo lepiej :P

A teraz wymiatam na 135 (albo 130) i już problemu nie ma :)

Ale to przy zjazdach, byc może na siedząco na długich trasach szersze są lepsze .... w sensie że wygodne :D

Napisano
Nawet mój SKN swego czasu zwężał ze 150 na 140 i o niebo lepiej :)

A teraz wymiatam na 135 (albo 130) i już problemu nie ma :D

Ale to przy zjazdach, byc może na siedząco na długich trasach szersze są lepsze .... w sensie że wygodne :D

Szerokość także zależy od predyspozycji fizycznych. Dla szerokiej pupy siodełko szersze będzie wygodniejsze. Jedżę na Specialized Rival 143mm właśnie ze względu na pupę. W moim wypadku rozmiar 130mm tego samego modelu byłby mniej wygodny. Zapewne nie jestem osamotniony.

:D :D :D:P

Napisano

no pupe to pewno mam jak szafa w porównaniu z innymi bikerami :D

W tej chwili w pasie mam 92 cm, a w pupie czyli biodrach :P około 98-100, bo trudno to jakoś sensownie zmierzyć :P Kto da wiecej ;)

Zresztą ja generalnie nie czepiam się wygody szerokich, tylko po prostu utrudniają cofanie pupy za siodło.

• 8 miesięcy temu...
Napisano

Witam

Ponownie... jak w temacie :) Szukam wygodnego siodła bo mój Bontrager coś nie współpracuje z moim... elementem styku statycznego ciała z rowerem :P Zastanawiałem się nad San Marco SKN... chyba najpopularniejszym siodłem, ale jak jest z jego wytrzymałością? Słyszałem opinie że jest dość podatne na zniszczenia itp. Są inni konkurenci w tej cenie? Selle Italia? Kbix? Co polecacie w takiej niskiej cenie.

Oczywiście to czy siodło jest wygodne ocenię sam, załatwię sobie jakąś próbną jazdę ;) Wy podajcie w waszej opinii najlepszych kandydatow ;)

Pozdrawiam

Arek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...