Skocz do zawartości

[korby] szerokość rozstawienia

tomekr89

Rekomendowane odpowiedzi

obecnie używam korb firex team z suportem howitzer -ma on łożyska "na zewnątrz" ramy, dzięki czemu całość jest szersza i korby są szerzej rozstawione;

chciałbym zmienić je na dartmoor react + suport dartmoor hard-barr; jednak ten suport jest cały "schowany" w ramie i sumarycznie pedały będą ok. 1.5cm bliżej ramy ;) a i tak często jeżdżę trzyamjąc stopy na tylko na 3 skrajnych pinach :/

nie wiem jak to rozwiązać -mógłbym zostawić ten suport, ale ośka do niego zintegrowana jest z prawą korbą, a nie wiem gdzie samą oś kupić (i czy warto), więc może powinienem kupić jakiś inny (nie darmoora) suport z łożyskami "na zewnątrz"? słyszałem jednak, że isis - isis'owi nierówny i mogę mieć minimalny luz między np. suportem truvativ czy innej firmy, a korbami dartmoor...

jak rozwiązać ten problem? macie jakieś pomysły? w ogóle w lewej korbie mam mały luz mimo, że śruba jest już dokręcona na chama i dalej nie pojdzie -wyrobiło się?! poza tym firexy mają trochę małą sztywność, a react chyba bedzie "na stałe' nie? nie powinien się zużyć, urwać, pęknąć, wyginać, luzować itp.?

myślicie, że to dobry wybór?

W telegraficznym skrócie:

1. Jesteś pewien, że masz howitzer, a nie GXP ?

2. korba ISIS + wkład ISIS, korba howitzer + wkład howitzer, korba GXP + wkład GXP (czy jak to ustrojstwo nazwać) - każdy z tych zestawów przy odpowiednim doborze ma taką samą linię łańcucha

3. Rozstaw pedałów wynika nie tylko z długość suportu (tak przy okazji - przez jedno "p") ale też ukształtowania samych ramion korb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...