tomekr89 Napisano 14 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 obecnie używam korb firex team z suportem howitzer -ma on łożyska "na zewnątrz" ramy, dzięki czemu całość jest szersza i korby są szerzej rozstawione; chciałbym zmienić je na dartmoor react + suport dartmoor hard-barr; jednak ten suport jest cały "schowany" w ramie i sumarycznie pedały będą ok. 1.5cm bliżej ramy a i tak często jeżdżę trzyamjąc stopy na tylko na 3 skrajnych pinach :/ nie wiem jak to rozwiązać -mógłbym zostawić ten suport, ale ośka do niego zintegrowana jest z prawą korbą, a nie wiem gdzie samą oś kupić (i czy warto), więc może powinienem kupić jakiś inny (nie darmoora) suport z łożyskami "na zewnątrz"? słyszałem jednak, że isis - isis'owi nierówny i mogę mieć minimalny luz między np. suportem truvativ czy innej firmy, a korbami dartmoor... jak rozwiązać ten problem? macie jakieś pomysły? w ogóle w lewej korbie mam mały luz mimo, że śruba jest już dokręcona na chama i dalej nie pojdzie -wyrobiło się?! poza tym firexy mają trochę małą sztywność, a react chyba bedzie "na stałe' nie? nie powinien się zużyć, urwać, pęknąć, wyginać, luzować itp.? myślicie, że to dobry wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 nikt nie ma pomysłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 15 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 W telegraficznym skrócie: 1. Jesteś pewien, że masz howitzer, a nie GXP ? 2. korba ISIS + wkład ISIS, korba howitzer + wkład howitzer, korba GXP + wkład GXP (czy jak to ustrojstwo nazwać) - każdy z tych zestawów przy odpowiednim doborze ma taką samą linię łańcucha 3. Rozstaw pedałów wynika nie tylko z długość suportu (tak przy okazji - przez jedno "p") ale też ukształtowania samych ramion korb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.